XYTA-skoupidia-xomateri-bouldoza

16/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Νέα απόρριψη ιατρικών αποβλήτων στον ΧΥΤΑ Φυλής

Τη Δευτέρα, οι υπηρεσίες ελέγχου του ΕΔΣΝΑ εντόπισαν και νέες ποσότητες νοσοκομειακών απορριμμάτων που ήταν αναμεμειγμένα με οικιακού τύπου απόβλητα. Τα απορρίμματα προέρχονταν από ένα ιδιωτικό και ένα δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής.
      Pin It

Συνεχίζονται οι απόπειρες απόρριψης νοσοκομειακών απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φυλής. Ήδη έγινε η τρίτη απόπειρα μέσα σε μία εβδομάδα (τέταρτη στις τελευταίες 20 ημέρες).

Τη Δευτέρα, οι υπηρεσίες ελέγχου του ΕΔΣΝΑ εντόπισαν και νέες ποσότητες νοσοκομειακών απορριμμάτων που ήταν αναμεμειγμένα με οικιακού τύπου απόβλητα. Τα απορρίμματα είχαν μεταφερθεί από δύο δημοτικά απορριμματοφόρα και προέρχονταν από ένα ιδιωτικό και ένα δημόσιο νοσοκομείο της Αττικής. Ειδικότερα, όπως διαπιστώθηκε από τον μακροσκοπικό έλεγχο ανάμεσα στις σακούλες με τα κοινά απορρίμματα βρέθηκαν και μαύρες σακούλες που περιείχαν γάζες με αίμα, σύριγγες, πανιά, ορούς και διάφορα χρησιμοποιημένα αναλώσιμα χειρουργείου.

Αμέσως ειδοποιήθηκαν οι υπηρεσίες περιβάλλοντος, η Εισαγγελία και η ΕΛΑΣ.  Ο πρόεδρος του ΕΔΣΝΑ και περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ζήτησε νομοθετική παρέμβαση από τον υπουργό Υγείας για τη διαχείριση των επικίνδυνων ιατρικών αποβλήτων.

efsyn.gr

Scroll to top