troika

16/12/13 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Οι πλειστηριασμοί έρχονται και χωρίς την τρόικα

Παρ'όλο που η κυβέρνηση δεν κατέληξε σε συμφωνία με τους εκπροσώπους των δανειστών, είναι αποφασισμένη μέχρι το τέλος της εβδομάδας να περάσει την απελευθέρωση των πλειστηριασμών είτε στο νομοσχέδιο για τα ακίνητα είτε με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.
      Pin It

Αν και έγιναν αρκετά βήματα προσέγγισης και από τις δύο πλευρές, τρόικα και κυβέρνηση δεν κατέληξαν σε συμφωνία για τους πλειστηριασμούς και πλέον επιχειρείται, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης, «να υπάρξει νομοθέτηση μέχρι τέλος της εβδομάδας ή με συμφωνία με την τρόικα ή, τουλάχιστον, χωρίς τη διαφωνία εκ μέρους των ελεγκτών».

Η κυβέρνηση προσπαθεί στο συγκεκριμένο θέμα να προλάβει την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον φόρο ακινήτων, διαφορετικά θα προχωρήσει με πράξη νομοθετικού περιεχομένου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τρεις προϋποθέσεις που θα ισχύσουν για την προστασία από πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, μόνο για το 2014, είναι: α) εισοδηματικά κριτήρια, β) υποχρέωση καταβολής ελάχιστης δόσης και γ) «κούρεμα» της αντικειμενικής αξίας του ακινήτου στα 160.000 ευρώ.

efsyn.gr

Scroll to top