19/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ξεσάλωμα με το «πόθεν έσχες» των Συριζαίων

Τι κρύβουν οι επιθέσεις και οι υπαινιγμοί των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ κατά βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι απάντησαν οι ίδιοι.
      Pin It

Τι κρύβουν οι επιθέσεις και οι υπαινιγμοί των φιλοκυβερνητικών ΜΜΕ κατά βουλευτών της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τι απάντησαν οι ίδιοι

 

Της Αντας Ψαρρά

 

Με στόχο τους αριστερούς βουλευτές κινήθηκαν τα έγκυρα ΜΜΕ, από το κανάλι με το καθημερινό ειδησεογραφικό πεντάλεπτο για τις δραστηριότητες της κυρίας Βαρδινογιάννη μέχρι εκείνα των μεγαλο-οφειλετών του ελληνικού Δημοσίου, των απλήρωτων εργαζομένων και των άγνωστων ιδιοκτητών. Από κοντά και οι «μόνιμες» φωνές των παραθύρων που σκίζουν τα ρούχα τους με τους «συριζαίους» που τολμάνε να έχουν πολλά λεφτά, όταν οι ίδιοι, οι αρχηγοί τους και οι χρηματοδότες τους έχουν ρημάξει στη διαφθορά και στη διαπλοκή το ελληνικό Δημόσιο επί δεκαετίες. Αυτονόητος συνοδοιπόρος τους και όλα τα φασιστικά εθνικιστικά ιστολόγια και εφημερίδες.

 

Ειρωνείες και υπονοούμενα

 

Ακόμα και ο ευγενής Νίκος Χατζηνικολάου, με υπαινιγμούς για συνδικαλιστές, ΟΤΟΕ κ.λπ. και το γνωστό επιφώνημά του «Ε;Ε;», λοιδόρησε ειδικά τον Δ. Τσουκαλά. Αναρωτήθηκε μάλιστα με νόημα ποια είναι αυτή η τράπεζα που δίνει τέτοια αποζημίωση για… να πάμε κι εμείς! Ούτε η «φτωχολογιά» της Χ.Α. δεν πολυαπασχόλησε τους σχολιαστές, μια και οι προφυλακισμένοι και μη βουλευτές της, όπως δηλώνουν ότι δεν είναι ναζιστές ή ότι σέβονται το Σύνταγμα, έτσι μπορούν να δηλώνουν κι ό,τι άλλο θέλουν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι οι δραστηριότητες εγκληματικών οργανώσεων και τα μπραβιλίκια αμείβονται και χρηματοδοτούνται παντού με μαύρο χρήμα, ενώ ο εθνικισμός είναι τζάμπα!

 

● Ο Δημήτρης Τσουκαλάς έδωσε όλες τις απαντήσεις αναλυτικά: Οτι επρόκειτο για ασφαλιστική αποζημίωση με βάση συμβόλαιο της τράπεζας που αφορούσε όλους τους υπαλλήλους της. Οτι τρία μόνο χρόνια ήταν πρόεδρος της ΟΤΟΕ, ενώ δούλεψε 35 χρόνια σε ξένη τράπεζα, χωρίς ποτέ να έχει την παραμικρή σχέση με το Δημόσιο. Οτι έβαλε σε ελληνική τράπεζα φορολογημένα τα χρήματά του και ότι η πολιτική του δραστηριότητα και ο τρόπος ζωής του είναι σε ανοιχτή θέα.

 

● Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος όπως και ο Γιώργος Σταθάκης είναι και οι δύο γόνοι πολύ ευκατάστατων οικογενειών και τα ποσά που έχουν επενδύσει σε οικονομικά funds είτε οι ίδιοι είτε τα μέλη των οικογενειών τους δεν έχουν καμιά σχέση με το ελληνικό Δημόσιο. Ομως, το μεμπτό σημείο εδώ είναι ότι ο όμιλος της BlackRock είναι γνωστός για τον ρόλο και τις διασυνδέσεις του με εταιρείες που έχουν αποκομίσει τεράστια κέρδη και -αυτό είναι το σημαντικότερο- έχουν σήμερα ακριβοπληρωμένη σύμβαση και με το ελληνικό Δημόσιο για την αξιολόγηση των ελληνικών τραπεζών («Εφ.Συν.», 17.12.2013). Θα μπορούσαν ή και θα όφειλαν λοιπόν οι συγκεκριμένοι βουλευτές να είχαν σκεφτεί άλλο τρόπο επένδυσης των περιουσιακών τους στοιχείων μια και… ό,τι λάμπει δεν είναι χρυσός.

 

● Η Νάντια Βαλαβάνη διευκρίνισε ότι δεν έχει δουλέψει ποτέ στο Δημόσιο, δεν ήταν ποτέ σε δημόσια θέση μέχρι πέρυσι που σε ηλικία 52 ετών εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και δεν διαχειρίστηκε ποτέ δημόσιο χρήμα, αλλά δούλευε σε ιδιωτική ασφαλιστική εταιρεία, μέχρι να αναγκαστεί να αναλάβει μια υπερχρεωμένη επιχείρηση, ένα ξενοδοχείο 59 δωματίων, επί 10 χρόνια, όταν πέθανε ο πατέρας της.

 

«Το 2005 κατάφερα να ξεχρεώσω ένα δάνειο 72 εκατ. δραχμών, πληρώνοντας 340 εκατ. δραχμές. Το ξεχρέωσα και το πούλησα. Αυτό που υπάρχει στις καταθέσεις μου είναι αυτά τα χρήματα. Αν δεν το είχα πουλήσει τότε, θα είχα χρεοκοπήσει» δήλωσε χαρακτηριστικά.

 

Γκεμπελική προπαγάνδα

 

● Η Τζένη Βαμβακά, παρότι δεν διαθέτει ούτε περιουσία ούτε ακίνητα, έγινε και εκείνη «στόχος» των ίδιων κέντρων αισχρής προπαγάνδας και μάλιστα ως «ύποπτη», με υπονοούμενα, όχι επειδή είναι πλούσια αλλά επειδή στερείται περιουσίας. Με μια δήλωση-φωτιά ξεσκεπάζει την γκεμπελικού τύπου προσωπική επίθεση και καταλήγει λέγοντας: «Ολοι εσείς που στο πρόσωπό μου έχετε το θράσος να προσβάλλετε όσους συμπολίτες μας υποφέρουν από τις αποφάσεις της μνημονιακής πολιτικής, που μέρος της είστε οι περισσότεροι από σας, παρακαλώ και κυρίως προκαλώ όποιον γνωρίζει την ύπαρξη περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται στην κατοχή μου και έχω αποκρύψει να τα αποκαλύψει με αποδείξεις. Σε διαφορετική περίπτωση ας σωπάσει».

 

Είναι φανερό ότι οι τηλεοπτικές και πολιτικές περσόνες έχουν ειδικό λόγο να μην εκπλήσσονται με τις αμύθητες περιουσίες των διαχειριστών του δημόσιου χρήματος και να μπερδεύουν σκόπιμα την ιδεολογία, το πολιτικό πιστεύω και τη συνέπεια σε αρχές με την προσωπική περιουσία εκπροσώπων της Αριστεράς. Ποιος εξάλλου από όλους αυτούς τους παντός καιρού σχολιαστές είχε την οποιαδήποτε επαφή με οτιδήποτε από τα παραπάνω για να καταλάβει τη διαφορά ανάμεσα στην υποχρέωση να ελέγξει την εντιμότητα ή την απάτη και στο να λασπολογεί βάρβαρα και ασύστολα εναντίον όποιου δεν γουστάρει!

 

Scroll to top