19/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Εβγαλε… Λαγούς με πετραχήλια!

      Pin It

Του Κ. Μανωλιουδάκη

 

Οι «μπόμπιρες» του Παναθηναϊκού ήταν τα… παλικάρια στη Λιβαδειά, οδηγώντας την ομάδα σε θρίαμβο με 4-0 και παίζοντας ταυτόχρονα σύγχρονο ποδόσφαιρο παρά τις σημαντικές απουσίες.

 

Θα μπορούσε κάλλιστα να ισχυριστεί κανείς ότι ο προπονητής Γιάννης Αναστασίου, δίχως να έχει στη διάθεσή του τους Μπεργκ, Πράνιτς και Σίλντενφελντ, δεν έταξε, αλλά… έβγαλε από το καπέλο του Λαγούς με πετραχήλια!

 

Ιδού:

 

■ Ο Τάσος Λαγός πραγματοποίησε το καλύτερο ματς της καριέρας του, σημειώνοντας δύο πανέμορφα γκολ, από τα οποία το πρώτο… για Οσκαρ, με άπιαστο δεξί πλασέ στο «παραθυράκι» του αντίπαλου τερματοφύλακα…

 

■ Ο Χρήστος Δώνης έκανε το ντεμπούτο του στο ελληνικό πρωτάθλημα και -όπως και στο κύπελλο με τον Ηρακλή Ψαχνών- κατάφερε να προσθέσει το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ του αγώνα, πιστοποιώντας ότι έχει πάρει και αυτός το «οικογενειακό DNA»…

 

■ Ο Νίκος Σπυρόπουλος, που ήταν η έκπληξη του Αναστασίου στην 11άδα, αντεπεξήλθε περίφημα και δικαίωσε πανηγυρικά τον προπονητή τους για το ρίσκο που πήρε…

 

■ Ο Στέφανος Κοτσόλης ήταν «παρών» όταν έπρεπε και, με εξαίρεση ένα λάθος του στο 41’ που κατόπιν το διόρθωσε βγάζοντας το τετ α τετ με τον Μάντζιο, απέδειξε ότι η επιλογή να χριστεί βασικός δεν ήταν τυχαία ούτε αποτελούσε… καψώνι στον Καπίνο.

 

Το 4-4-2 σε σχήμα ρόμβου στη μεσαία γραμμή διατηρήθηκε παρά την απουσία κλασικού στράικερ στην ομάδα, αλλά ο Παναθηναϊκός πετούσε φωτιές…

 

Ολα τα παραπάνω αποτελούν την πανηγυρική επιβεβαίωση όσων προαναφέραμε. Και αποκτούν μεγαλύτερη αξία αν αναλογιστεί κανείς ότι:

 

1. Οι «πράσινοι» προέρχονταν από τη «σφαλιάρα» απέναντι στον Ατρόμητο με ανατροπή -και μέσα στο γήπεδο της Λεωφόρου.

 

2. Το «τριφύλλι» είχε μόλις δύο ποδοσφαιριστές με ηλικία άνω των 30 ετών, τον Κοτσόλη με τον Μέντες.

 

3. Από το 68’ ο Παναθηναϊκός αναγκάστηκε να αγωνιστεί με δέκα παίκτες, μια και ο Λαγός… μιμήθηκε τον Κλωναρίδη στο «Κλ. Βικελίδης» και αντίκρισε αφελώς τη δεύτερη κίτρινη κάρτα του διαιτητή του αγώνα.

 

Ομως η εικόνα των παικτών του Αναστασίου διατηρήθηκε σε υψηλά επίπεδα και η εντύπωση που έδινε το ματς ήταν λες και ο Λεβαδειακός είχε παίκτη λιγότερο στο γήπεδο.

 

Επί τη ευκαιρία να αναφέρουμε ότι η ομάδα της Λιβαδειάς ήταν απογοητευτική και συνάμα αδούλευτη για οτιδήποτε διαφορετικό πέρα από την «κόντρα επίθεση». Οταν δέχτηκε τα δύο γκολ του Παναθηναϊκού στο πρώτο ημίχρονο και σε διάστημα έξι λεπτών δεν ήξερε πού πατάει και πού βρίσκεται…

 

Επιστρέφοντας στους «μπόμπιρες» του Αναστασίου, το σημαντικότερο της χθεσινής βραδιάς ήταν ότι έδειξαν χαρακτήρα και κατάφεραν ταυτόχρονα να συνδυάσουν μία εμφατική νίκη με καλό, σύγχρονο ποδόσφαιρο που στηρίζεται στο καλό «πάσινγκ γκέιμ» και το εξαντλητικό πρέσινγκ στον αντίπαλο.

 

Επιβεβαιώνεται με τον τρόπο αυτόν η πολύ καλή δουλειά που γίνεται αλλά και ότι αυτή η φουρνιά έχει μπόλικο ταλέντο και σημαντικά περιθώρια βελτίωσης.

 

Η χθεσινή νίκη στη Λιβαδειά ήταν η μεγαλύτερη σε έκταση σκορ, μαζί με το 2007, όταν ο Παναθηναϊκός είχε περάσει από τη συγκεκριμένη έδρα με το ίδιο σκορ.

 

………………………………………

 

 

! Εκνευρισμό προκάλεσε στους ανθρώπους του Παναθηναϊκού η απαγόρευση από πλευράς του προέδρου του Λεβαδειακού, Γιάννη Κομπότη, να αφήσει συνεργάτη της ομάδας να πάρει πλάνα από το παιχνίδι στη Λιβαδειά, παρά τη σχετική άδεια που υπάρχει από τη NOVA.

 

Ο Παναθηναϊκός, όπως και οι άλλες ομάδες, έχουν σχετική άδεια για να μαγνητοσκοπούν πλάνα από τα παιχνίδια, ενημερώνοντας τη γηπεδούχο ομάδα, τα οποία χρησιμεύουν στην ανάλυση του κάθε αγώνα από το προπονητικό επιτελείο.

 

Ωστόσο στο 15′ του αγώνα, ο Κομπότης έδωσε εντολή στην ασφάλεια του γηπέδου να απομακρύνει το μέλος του Παναθηναϊκού που βιντεοσκοπούσε.

 

Scroll to top