Pin It

Στοχοποιεί την Αριστερά για τη βια ανασύροντας κατηγορίες από το παρελθόν 

 

Του Τάσου Τσακίρογλου

 

Με επιχειρήματα της εποχής του εμφυλίου και ανάλογη ακροδεξιά ρητορική επιχειρεί η Χρυσή Αυγή με μια ανυπόγραφη ανάλυση στην ιστοσελίδα της, με τίτλο «η Αριστερά δεν έχει ιστορία, έχει ποινικό μητρώο», να αποδείξει ότι αποκλειστική μητέρα της βίας είναι η Αριστερά και ότι δεν υπήρξε ποτέ ακροδεξιό παρακράτος.

 

«Οι ρίζες της προσπάθειας να συνδεθεί η τρομοκρατία με ένα υποτιθέμενο «ακροδεξιό παρακράτος» βρίσκονται στη διάρκεια του συμμοριτοπόλεμου των ετών 1944-49, όταν εκδηλώθηκε σε όλο του το βάθος ο φανατικός μισελληνισμός των μπολσεβίκων» αναφέρει χαρακτηριστικά ο συγγραφέας παραληρώντας και προσθέτοντας: «Οι ακρότητες των ερυθρών εγκληματιών ξεκινούσαν από τη σφαγή αθώων Ελλήνων με κονσερβοκούτια και κατέληγαν στο αισχρό μέτρο του παιδομαζώματος».

 

Στη συνέχεια τονίζει ότι «οι απόγονοι εκείνων των προδοτών του Εθνους επιχειρούν να φορτώσουν ένα δικό τους ιδεολογικό προϊόν, την τρομοκρατία, στο μεγάλο τους εχθρό», ενώ σημειώνει ότι η επιχείρηση οικοδόμησης του μύθου της «ακροδεξιάς τρομοκρατίας» ξεκίνησε επίσημα από το ίδιο το κράτος, επί υπουργίας Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, στον οποίο καταλογίζει ότι μετά «την εξάρθρωση τμημάτων των γνωστών τρομοκρατικών οργανώσεων (…) αποτόλμησε τον εξαγνισμό της αριστεράς από τα ειδεχθή εγκλήματα του κοντινού παρελθόντος».

 

Φυσικά σε όλα αυτά δεν υπάρχει κουβέντα για την ύπαρξη του εμφυλιακού και μετεμφυλιακού παρακράτους, για τις επιθέσεις και τις δολοφονίες αριστερών, με αποκορύφωμα αυτή του Γρ. Λαμπράκη, για την περίφημη οργάνωση «καρφίτσα», για την ανεξέλεγκτη δράση των παρακρατικών «σταγονιδίων» και των κάθε είδους χουντικών καταλοίπων.

 

Μεταξύ αυτών και ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο οποίος υπήρξε εμπλεκόμενος σε βομβιστικές υποθέσεις στη μεταπολίτευση και ενώ υπηρετούσε τη στρατιωτική του θητεία ως αξιωματικός. Επίσης, τηρούν σιγήν ιχθύος για τη ρατσιστική και φασιστική βία όλων των τελευταίων ετών εις βάρος μεταναστών και αριστερών.

 

Αντίθετα, η Χ.Α στην ανάλυσή της «κρεμάει στα μανταλάκια» και στελέχη της Αριστεράς, καθιστώντας τα στόχους, αφού ως τεκμήριο συγκάλυψης της τρομοκρατίας δημοσιοποιεί τα ονόματα όσων παρέστησαν ως μάρτυρες στη δίκη για τη «17 Νοέμβρη».

 

Scroll to top