22/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Μπάτσοι γουρούνια χασοδίκες

      Pin It

Φαίνεται ότι οι γείτονές μας οι Ιταλοί, τους οποίους κατηγορούν για το ότι είμαστε ούνα ράτσα και φυσικά ούνα φάτσα, αγνοούν την παλιά ελληνική παροιμία που προειδοποιεί πως το φιλί και την υπογραφή σου οφείλεις να προσέχεις πού τα προσφέρεις. Παρότι όνομα αλλά όχι πράμα, η φοιτήτρια Νίνα ντε Τσίφρε υπέγραψε τις ειρηνικές διαθέσεις ενός ολόκληρου συλλαλητηρίου με μια έμπνευση της στιγμής: Πλησίασε έναν νεαρό ΜΑΤατζή, όστις ομού μετά των συναδέλφων του στεκόταν απέναντι στους διαδηλωτές, αγκάλιασε το κράνος και φίλησε με το πάθος και την αθωότητα των είκοσί της χρόνων το διαφανές σαν γυαλί, πλαστικό προστατευτικό του.

 

Ιδιαζόντως τρυφερή η εικόνα. Αναζητήστε την στο Διαδίκτυο. Ενα φρέσκο, κοριτσίστικο πρόσωπο με τις μελαχρινές του αφέλειες να καλύπτουν τα ευμεγέθη γυαλιά ηλίου, με σκουλαρίκι στον εσωτερικό λοβό του αυτιού και με μάτια κλειστά από οίστρο, κρατά με τ' ακροδάκτυλα το κράνος του μπάτσου δίνοντας ένα φλογερό «μπάτσο», ελληνιστί φιλί, στην ψυχρή επιφάνεια. Ο αστυνομικός, με ερμητικά σφαλισμένους τους οφθαλμούς, προφανέστατα από ευχαρίστηση και με ανάλογο χαμόγελο, μοιάζει να απολαμβάνει την αναπάντεχη εξέλιξη, θεωρώντάς την σαν ένα από τα λίγα τυχερά του επαγγέλματος. Εμβρόντητος, ενεός, άφωνος. Σόλωνος και Μεσολογγίου, που λέμε, κι ας μην τέμνονται ακριβώς οι οδοί.

 

Λοιπόν, το στιγμιότυπο που τα ΜΜΕ διεθνώς χαρακτήρισαν σύμβολο ειρηνικής διαμαρτυρίας, προκάλεσε τη μήνιν του Ιταλού ομολόγου του ΔενΔια-ανοούμαι να με αγγίξει γυναίκα αριστερής ιδιοσυγκρασίας. Αξίωσε ο εν λόγω αξιωματούχος να συρθεί στα δικαστήρια η ασεβής θυγάτηρ. Υπάκουο όργανο ο γραμματέας της Ενωσης Αστυνομικών, Φράνκο Μακάρι -μακάρι να μην ήταν ούνα φάτσα και πολλοί ρατσισμοί οι απανταχού μπάτσοι-, προσέφυγε στον εισαγγελέα εγκαλώντας τη νεάνιδα για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας. «Την κατηγορούμε για χρήση σεξουαλικής βίας και βεβήλωση δημόσιου λειτουργού. Αν την είχε φιλήσει ο αστυνομικός, θα είχε ξεσπάσει ο τρίτος παγκόσμιος πόλεμος» ισχυρίστηκε.

 

Ισως το θύμα της αλλόκοτης σεξουαλικής κακοποίησης που, αν πιστέψουμε το επίμαχο ενσταντανέ, αντιμετωπίζει με ευγνωμοσύνη την θύτιν να μην ήθελε να υποβάλει μήνυση. Ως γνήσιος πραιτοριανός δήλωσε ωστόσο πως «όταν φορώ τη στολή αντιπροσωπεύω την αστυνομία και έχω υποχρέωση να μην απαντώ σε προκλήσεις. Ας όψεται ο μακαρονάς ΔενΔιας-σταυρώνομαι με θηλυκό. Η Ενωση Ιταλών Διαδηλωτών από την πλευρά της αντελήφθη, έστω και αργά, τη διαχρονική ισχύ της ρήσης των γειτόνων και πράττει τα δέοντα, αφού οι μολότοφ επισείουν ελαφρύτερες διώξεις απ' τα φιλιά. Τα μετέωρα προοιωνίζονται το Σαββατοκύριακο λιακάδα με δόντια και τραμουντάνα έως 5 Μποφόρ.

 

Μετέωρος [email protected]

 

Scroll to top