23/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πρώτη Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ

Ενιαία πολυτασική οργάνωση

      Pin It

Ενιαία οργάνωση αποτελεί από χθες η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, καθώς ολοκληρώθηκε αργά το βράδυ η 1η Πανελλαδική Ιδρυτική Συνδιάσκεψή της. Περίπου 500 σύνεδροι συμμετείχαν στον σχηματισμό της νέας «πολυτασικής» οργάνωσης, με τα ζητήματα συζήτησης να περιστρέφονται γύρω από τη στοχοθεσία και την ταυτότητα της οργάνωσης και τον Αλέξη Τσίπρα να καλεί τα μέλη της «να αμφισβητούν δημιουργικά τις αποφάσεις του κόμματος».

 

«Θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους γιατί στα τριάμισι χρόνια του Μνημονίου και των κινητοποιήσεων ενάντια στην πολιτική αυτή, το κίνημα νεολαίας δεν βρισκόταν στο προσκήνιο» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προς τους νεολαίους το απόγευμα του Σαββάτου, χαρακτηρίζοντας «γενοκτονία» τα όσα υφίσταται η νέα γενιά. «Δεν γίνεται να υπάρξει σχέδιο εξόδου της χώρας από την κρίση, χωρίς σχέδιο για τη νεολαία» πρόσθεσε και σημείωσε ότι «ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση, αλλά τα δύσκολα θα ξεκινήσουν την επόμενη ημέρα». «Η μεγαλύτερη επιτυχία σας θα είναι να αμφισβητήσετε δημιουργικά το κόμμα και τις αποφάσεις του» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και κάλεσε τα μέλη της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ να μην αντιγράψουν το κόμμα, καθώς «δεν χρειαζόμαστε μια νεολαία – κόμμα, αλλά ένα κόμμα νεολαιίστικο».

 

Στις εκλογές για το νέο Κεντρικό Συμβούλιο κατήλθαν τέσσερις «τάσεις», η Ιδρυτική Διακήρυξη, η Αριστερή Κίνηση, η Αριστερή Πλατφόρμα Νεολαίας και η Κομμουνιστική Τάση Νεολαίας, με τις δύο τελευταίες ουσιαστικά να αντιστοιχίζονται στις ομώνυμες τάσεις του «μητρικού» κόμματος.

 

Η Ιδρυτική Διακήρυξη προασπίστηκε το κεντρικό πολιτικό κείμενο που κατατέθηκε από το μεταβατικό συντονιστικό όργανο και συσπειρώνει τις δυνάμεις της ηγεσίας της Νεολαίας Συνασπισμού και της ΑΝΑΣΑ.

 

Η δε Αριστερή Κίνηση συγκροτήθηκε κατά τις εργασίες της συνδιάσκεψης από ορισμένα μέλη που είχαν καταθέσει «κείμενο συμβολής». Στελέχη προσκείμενα στην ηγετική «πλειοψηφία» του ΣΥΡΙΖΑ έλεγαν ότι «η συγκεκριμένη ομαδοποίηση δεν αντιστοιχίζεται σε καμία από τις υπαρκτές τάσεις του κόμματος, πολύ δε περισσότερο στην “πλειοψηφία”».

 

Η Ιδρυτική Διακήρυξη έλαβε 47,5%, η Αριστερή Κίνηση 35,1%, η Αριστερή Πλατφόρμα Νεολαίας 15,2% και η Κομμουνιστική Τάση Νεολαίας 1,2%.

 

Φώτης Παπούλιας

 

Scroll to top