23/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ATZENTA

      Pin It

Η γιορτή συνεχίζεται στο κέντρο της πόλης

 

giorti-paixnidiaΕικαστικά εργαστήρια, εργαστήρια κατασκευών, παραμύθια με ξωτικά και μυρωδιές στήνει καθημερινά ο Δήμος της Αθήνας στο κέντρο της πόλης, στην Πλατεία Συντάγματος και προσκαλεί να τα παρακολουθήσουν οι μικροί φίλοι με δωρεάν είσοδο. Συγκεκριμένα σήμερα διοργανώνονται:

 

11.00 – 14.00 εργαστήριο κατασκευών με θέμα «Τέχνες και παιχνίδια από όλον τον κόσμο». Την ίδια ώρα το εικαστικό εργαστήρι, «Παιχνίδια με τις αισθήσεις μας». Ακολουθεί «Ενας χάρτης του κόσμου!» όπου οι μικροί φίλοι μαθαίνουν πώς ένα τσαλακωμένο χαρτί μεταμορφώνεται σε χάρτη για ταξίδια μακρινά! 17.00 – 19.00 «Ανθρωποι και ξωτικά των Χριστουγέννων». Αφήγηση παραμυθιών από το Κέντρο «Μύθος». Ιστορίες για φρεσκοψημένα χριστόψωμα, για χριστουγεννιάτικα γλυκά, για συνήθειες μιας άλλης εποχής αλλά και για ανθρώπους και ξωτικά των Χριστουγέννων. Ιστορίες με το άρωμα και το φως του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη. Χριστουγεννιάτικες ιστορίες που μας ταξιδεύουν στον χώρο και τον χρόνο μιας άλλης εποχής. Αφήγηση: Ηλίας Γιαννικόπουλος, μουσική: Κωνσταντίνος Μπαλταζάνης

 

…………………………………………………………………………………………..

 

 

Οι New York Gypsy All Stars απόψε στο «Gazarte»

 

Oι New York Gypsy All Stars δεν παίζονται όσον αφορά τη μουσική τους: ατμόσφαιρα ελληνικών παραδοσιακών ήχων, ανατολίτικοι αμανέδες της Κωνσταντινούπολης, balkan αισθητική. Και όλα αυτά από τη Νέα Υόρκη. Και όλα αυτά απόψε στο «Gazarte». Πώς προέκυψε το χαρμάνι; Ολα έχουν μια εξήγηση. Η ιστορία ξεκίνησε όταν ένας Ελληνας μπασίστας πέρασε έξω από ένα μικρό μπαρ στη Νέα Υόρκη και η μουσική που άκουσε, του φάνηκε παράδοξα οικεία. Μια μεσογειακή αύρα στολισμένη με έναν απροσδιόριστα όμορφο τρόπο από τις μελωδικές γραμμές του κλαρινέτου, μια μουσική παρανόηση που συνέδεσε τη Δύση με την Ανατολή και ένα μουσικό quintet βιρτουόζων.

 

Οι New York Gypsy All Stars διασκευάζουν παραδοσιακά τραγούδια πολιτισμών της Ανατολής, μια σειρά μουσικών αυτοσχεδιασμών που μπορούμε να το πούμε και gypsy jazz. Ο Ismail Lumanovski, ο Tamer Pinarbasi, ο Jason Lindner, ο Engin Kaan Gunaydin και ο δικός μας Παναγιώτης Ανδρέου αποτελούν πλέον ένα από τα πιο εναλλακτικά balkan σχήματα παγκοσμίως.

 

Gazarte, Βουτάδων 32-34, Γκάζι

 

Ωρα έναρξης: 21.30 Τιμές εισιτηρίων

 

A ζώνη: 25€ Β ζώνη: 18€ Ορθιοι: 12€

 

 

……………………………………………………………………………………………..

 

 

Χριστουγεννιάτικη συναυλία ΚΟΑ

 

megaro-mousikisΤη χριστουγεννιάτικη συναυλία της δίνει απόψε (8.30 μ.μ.) στο Μέγαρο Μουσικής η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών. Ο τίτλος της «Ο Γ. Σ. Μπαχ και οι γιοι του». Δεσπόζει, υπό τη διεύθυνση του Μάρκελλου Χρυσικόπουλου, το πρώτο από τα έξι Βραδεμβούργια Κοντσέρτα του Μπαχ, έργο εμβληματικό για την εξέλιξη του Μπαρόκ και όλη την ιστορία της συμφωνικής μουσικής. Η συναυλία περιλαμβάνει, όμως, και δυο κατανυκτικά θρησκευτικά έργα των γιων του συνθέτη. Το Si nocte tenebrosa του Γιόχαν Κρίστιαν Μπαχ και το Μagnificat του Καρλ Φίλιπ Εμάνουελ Μπάχ. Με την ΚΟΑ συμπράττουν ως σολίστ τέσσερις εξαιρετικοί λυρικοί τραγουδιστές: Ελπινίκη Ζερβού, Θεοδώρα Μπάκα, Βασίλης Καβάγιας και Κωνσταντίνος Μαυρογένης. Συμμετέχει η Παιδική Χορωδία Rosarte με τη διδασκαλία της Ρόζης Μαστροσάββα. Θα προηγηθεί (19.45) δωρεάν εισαγωγική ομιλία για τους κατόχους εισιτηρίων.

 

Τιμές: 30 ευρώ(διακεκρ.), 20,15,10, 5 (φοιτητές, νέοι ώς 25, άνεργοι, ΑμεΑ). Πληροφορίες: 210-7257601-3 (ΚΟΑ), εισιτήρια: 210-7282333 (Μέγαρο)

 

 

……………………………………………………………………………………………………………………………..

 

 

Χριστουγεννιάτικες ιστορίες… από τον «Ιανό» στην «Κιβωτό»

 

Αγαπημένοι τραγουδιστές, τραγουδοποιοί και ηθοποιοί διαβάζουν παραμύθια και χριστουγεννιάτικες ιστορίες σε μικρά και… μεγάλα παιδιά. Μερικές φορές τραγουδούν κιόλας… Οι καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους και συμβάλλουν στην προσπάθεια να συγκεντρωθούν χρήματα και δώρα για τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου». Σήμερα (12.00-13.00) στον φιλόξενο χώρο του «Ιανού» (Σταδίου 24) ο Φοίβος Δεληβοριάς και αύριο ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Επεται συνέχεια με Μάρκο Κούμαρη (Locomondo) (27/12), Διονύση Σαββόπουλο (28/12), Πέμη Ζούνη (29/12), Ελεωνόρα Ζουγανέλη (30/12), Πάνο Μουζουράκη (31/12).

 

Κάθε γονιός που έρχεται στις εκδηλώσεις αγοράζει εισιτήριο των 5 ευρώ που διατίθεται απευθείας στην «Κιβωτό του Κόσμου».

 

Κάθε παιδί που μπαίνει στον χώρο των εκδηλώσεων δεν πληρώνει είσοδο, αλλά φέρνει ένα δώρο για τα παιδιά της «Κιβωτού».

 

Χωρίς συγκεκριμένη περιγραφή ή οικονομική αξία. Ενα παιδί κάνει δώρο σε ένα άλλο παιδί. Ετσι απλά…

 

Θυμίζουμε ότι η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται στη μέριμνα παιδιών τα οποία ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες και πολλά χωρίς γονείς.

 

 

……………………………………………………………………………………………………………..

 

«Η μετεξέλιξη της φόρμας» (Transition of the form)

 

Η έκθεση πραγματεύεται τη δημιουργία της φόρμας μέσα από διαδικασίες αναζητήσεων και αλλαγών μέχρι και την τελική μορφή και τη σύνθεσή τους με άλλα στοιχεία του έργου. H έκθεση εγκαινιάζεται σήμερα στο «ARTWALL» (Σοφοκλέους 26) και παρουσιάζει τη φόρμα μέσα στο έργο ωμά και προκλητικά ξεκάθαρη μπροστά στους θεατές, σαν μια απλή εξίσωση όπως την περιγράφει ο Jean Debuffet, όπου η υλοποίηση συμπαγών μορφών βρίσκεται στην ύπαρξη συμπαγών ιδεών που στοιχειώνουν, κατά τον ίδιο, το μυαλό. Συμμετέχουν: Αγης Κελπέκης, Πετρούλα Κρίγκου, Ιωάννα Μπουζίκα, Ελένη–Πηνελόπη Σαλταβαρέα, Μαίρη Ρουσιώτη. Υπεύθυνη και σχεδιασμός προγράμματος Φωτεινή Καπίρη. Διάρκεια: 23.12 .2013 – 15.1.2014

 

 

………………………………………………………………………………………………………….

 

 

«Η αμαρτία είναι βυζαντινή και ο έρωτας αρχαίος»

 

Με έναυσμα τον υπότιτλο από τα «τραγούδια της αμαρτίας», με ήχο λιτό, «εσπερινό», η συναυλία (απόψε στις 21.00 στο «Θέατρο» του Ιδρύματος Μιχάλη Κακογιάννη, Πειραιώς 206, Ταύρος, τηλ.: 210-3418550) επιχειρεί μια μουσική επαναπροσέγγιση των τραγουδιών του Μάνου Χατζιδάκι μέσα από την ευαίσθητη ερμηνευτική άποψη του Ανδρέα Καρακότα και το ενορχηστρωτικό πρίσμα του Plaza Ensemble. Μαζί τους η Ελένη Μιχαλοπούλου. Mια συναυλία αφιερωμένη «σε όσους ακόμη μπορούν να διαβρωθούν από τη μουσική και το τραγούδι». Το πρόγραμμα περιλαμβάνει τραγούδια και οργανικές διασκευές από τους κύκλους: «Μεγάλος Ερωτικός», «Χωρίον ο Πόθος», «Ματωμένος γάμος», «Τα τραγούδια της αμαρτίας», «Αθανασία», «Μυθολογία» κ.ά.

 

Τραγούδι: Ανδρέας Καρακότας, Ελένη Μιχαλοπούλου, πιάνο: Θανάσης Μπιλιλής, βιολί: Ακης Αρχοντής, ακορντεόν: Κώστας Τσούγκρας, Κοντραμπάσο, μαντολίνο: Γιάννης Πολυμενέρης, σκηνική επιμέλεια και φωτισμός: Δήμος Αβδελιώδης

 

Διάρκεια: 100΄(με διάλειμμα). Τιμή εισιτηρίου: 10€ ενιαίο

 

Scroll to top