Pin It

Μέσα σε μια ζεστή, οικογενειακή ατμόσφαιρα, η Ενωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Πελοποννήσου Ηπείρου και Νήσων (ΕΣΗΕΠΗΝ) διοργάνωσε την Κυριακή το πρωί μια χριστουγεννιάτικη γιορτή για τα παιδιά των επαγγελματιών δημοσιογράφων και των μελών της Ενωσης στα Γιάννενα.

 

Το πρωτότυπο της εκδήλωσης ήταν ότι έγινε στην ΕΡΑ Ιωαννίνων μαζί με τους εργαζόμενους της ΕΡΑ που συνεχίζουν να εκπέμπουν πρόγραμμα και τις οικογένειές τους. Το πρόγραμμα περιελάμβανε την ανάγνωση ενός παραμυθιού για τα μικρότερα παιδιά στον «αέρα», ενώ μέλη της Ενωσης μοίρασαν σε όλα τα παιδιά επιλεγμένα βιβλία.

 

Η ΕΣΗΕΠΗΝ είναι μία από τις τέσσερις Ενώσεις Συντακτών της χώρας και αφορά περίπου 250 δημοσιογράφους που εργάζονται στην Ηπειρο, την Πελοπόννησο, την Κρήτη και όλα τα νησιά του Ιονίου και του Αιγαίου. Λόγω αυτής της γεωγραφικής ιδιομορφίας είναι δύσκολο για τα μέλη της Ενωσης να έχουν κοντινές επαφές, το «μαύρο» όμως στην ΕΡΤ αναζωπύρωσε τις σχέσεις αλληλεγγύης και τη συσπείρωση των δημοσιογράφων.

 

Το τέλος της κρατικής ραδιοφωνίας σήμανε για εκατοντάδες χιλιάδες Ελληνες και το τέλος της συντροφιάς που τους κράταγαν οι περιφερειακοί σταθμοί, κάτι όμως που αντικαταστάθηκε άμεσα από τους ίδιους τους εργαζόμενους της ΕΡΑ, οι οποίοι δεν σταμάτησαν να εκπέμπουν το δικό τους απεργιακό πρόγραμμα.

 

Φιλήμων Καραμήτσος

 

Scroll to top