Pin It

Χαρακτηρίζουν δραματική την υποχρηματοδότηση του Οργανισμού την τελευταία τριετία και απειλούν να κινηθούν δικαστικά κατά του επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λ. Ρακιντζή

 

Της Ντάνι Βέργου

 

okana-ergazomenoiΠίσω από τον πόλεμο που έχει ανοίξει η υφυπουργός Υγείας κατά του ΟΚΑΝΑ κρύβoνται ιδιωτικά ιδιοτελή συμφέροντα. Αυτή την καταγγελία έκαναν μέλη του προεδρείου του συλλόγου εργαζομένων του ΟΚΑΝΑ χθες, κατά τη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν.

 

«Η λάσπη που εκτοξεύθηκε το προηγούμενο διάστημα εναντίον του ΟΚΑΝΑ έχει οδηγήσει σε αναστάτωση και εντάσεις μεταξύ θεραπευτών και θεραπευομένων σε ορισμένες μονάδες θεραπείας του ΟΚΑΝΑ», επισήμαναν και διαβεβαίωσαν για την ασφάλεια του φαρμάκου που χορηγούν οι μονάδες θεραπείας του Οργανισμού σε 8.500 θεραπευόμενους.

 

Μειώθηκαν στο μισό οι απολαβές

 

Οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν τη δραματική υποχρηματοδότηση του Οργανισμού κατά την τελευταία τριετία, στην οποία οι θεραπευόμενοι και οι μονάδες θεραπείας της χώρας υπερδιπλασιάστηκαν. Οι απολαβές τους, επισήμαναν, έχουν μειωθεί κατά 50%, ενώ των γιατρών κατά 70%, σε αντίθεση με τα όσα ισχυρίζεται ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής. Επανέλαβαν πως θα κινηθούν δικαστικά εναντίον του για τα όσα είπε σχετικά με τις αμοιβές του προσωπικού του ΟΚΑΝΑ. «Ο ΟΚΑΝΑ δεν θα γίνει ΕΡΤ, είμαστε προετοιμασμένοι και έτοιμοι για όλα» τόνισαν.

 

Την ίδια ώρα οι θεραπευόμενοι με ανακοίνωσή τους στηρίζουν την απερχόμενη διοίκηση για το έργο της. «Ο ΟΚΑΝΑ στα τόσα χρόνια λειτουργίας του έχει καταφέρει κι έχει δώσει κάποιες νέες προοπτικές σε χιλιάδες εξαρτημένους ανθρώπους», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Θεραπευομένων ΟΚΑΝΑ και προσθέτει: «Με τη βοήθεια των προγραμμάτων υποκατάστασης έχουμε καταφέρει να ζούμε με αξιοπρέπεια, να συμμαζέψουμε τις διαλυμένες ζωές μας, να φύγουμε απ’ το πεζοδρόμιο και την εξουσία των εμπόρων και μας έχει δώσει την ευκαιρία να προσπαθούμε να κατακτήσουμε ποιοτικότερο επίπεδο διαβίωσης. Κι εξάλλου, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε στην απερχόμενη διοίκηση (πέρα απ’ το ότι ήταν η πρώτη που άκουσε και τη δική μας φωνή) το γεγονός ότι κατάφερε να διπλασιάσει τον αριθμό των θεραπευομένων και να μειώσει στο μισό τη λίστα».

 

Scroll to top