27/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αποσύρθηκαν Coca Cola και Nestea από τα ράφια

Για προληπτικούς λόγους έπειτα από την προκήρυξη .
      Pin It

Για προληπτικούς λόγους έπειτα από την προκήρυξη FAI/IRF

 

coca-colaΣτην προληπτική απόσυρση όλων των συσκευασιών Coca Cola Light 500 ml και Nestea από τα ράφια των καταστημάτων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη προχώρησε η εταιρεία στην Ελλάδα, μετά τις προκηρύξεις της οργάνωσης «Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία/Διεθνές Επαναστατικό Μέτωπο (FAI/IRF)», στις οποίες ανέφερε ότι θα εγχύσει υδροχλωρικό οξύ στα συγκεκριμένα προϊόντα. Η τρομοκρατική οργάνωση έχει ονομάσει το εγχείρημα «Σχέδιο Πράσινη Νέμεσις» και στις προκηρύξεις καλεί τους καταναλωτές σε μποϊκοτάζ, αλλά και τις άτυπες ομάδες αναρχικών σε συντονισμένες πράξεις κατά των «εταιρειών και των προσώπων που με τις ενέργειές τους λεηλατούν το περιβάλλον, την άγρια ζωή και τη φύση».

 

Ολα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ένας φάκελος έφτασε στην ιστοσελίδα zougla.gr., που περιείχε μια τσάντα σκουπιδιών στο εσωτερικό της οποίας υπήρχε μια συσκευασία αναψυκτικού, καθώς και ένα usb stick στο οποίο συμπεριλαμβανόταν μια εξασέλιδη προκήρυξη της FAI/IRF, αλλά και βίντεο διάρκειας 2,5 λεπτών. Αντίστοιχος φάκελος με άλλα προϊόντα εστάλησαν αργότερα και σε καθημερινή εφημερίδα. Για την «επιχείρηση», οι συντάκτες της προκήρυξης αναφέρουν: «Αποφασίσαμε να δοκιμάσουμε μια πρακτική που δεν έχει ξαναεφαρμοστεί ποτέ στον ελλαδικό χώρο… Ετσι, σκεφτήκαμε να προχωρήσουμε σε ένα πρωτότυπο σαμποτάζ που θα είχε σαν πρακτικό αποτέλεσμα ένα εκβιαστικό μποϊκοτάζ προϊόντων από όλους τους καταναλωτές. Θα μολύνουμε με υδροχλωρικό οξύ τα προϊόντα αυτών των εταιρειών και θα τα επανατοποθετήσουμε σαν καινούργια στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Ετσι, προειδοποιούμε τους καταναλωτές να αποφύγουν πλήρως αυτά τα προϊόντα».

 

Ακολούθως σπεύδουν να διευκρινίσουν ότι «στόχος μας δεν είναι σε καμία περίπτωση να βλάψουμε κανένα που θα καταναλώσει αυτά τα μαζικής παραγωγής προϊόντα, για αυτό αποστέλλουμε αυτή την προκήρυξη πριν προχωρήσουμε στην επανατοποθέτηση των προϊόντων στα ράφια».

 

Οι αξιωματικοί της Αντιτρομοκρατικής, που ανέλαβαν τη διαλεύκανση της υπόθεσης, παρέλαβαν το περιεχόμενο των φακέλων και το έστειλαν στα ειδικά εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ., όπου προέκυψε ότι τα φιαλίδια εμπεριείχαν αναψυκτικό με ποσότητα υδροχλωρικού οξέος. Μετά από αυτό, εξέδωσε μια ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται ότι: «Η Ελληνική Αστυνομία ενημέρωσε την εταιρεία να προβεί στις απαραίτητες προληπτικές ενέργειες όσον αφορά τις ατομικές συσκευασίες Coca-Cola Light των 500ml σε πλαστική φιάλη, καθώς και ατομικές συσκευασίες Nestea Λεμόνι, Nestea Ροδάκινο και Nestea Sugar Free με γεύση Λεμόνι, όλα σε πλαστικές φιάλες των 500ml».

 

Ακολούθησε η επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας, στην οποία η Coca-Cola ενημέρωνε ότι «με αίσθημα ευθύνης και με γνώμονα την προστασία των καταναλωτών μας, προχωρούμε σε προληπτική απομάκρυνση όλων των μεμονωμένων πλαστικών συσκευασιών PET 500ml των Coca-Cola light και Nestea (όλων των γεύσεων)».

 

Μάνος Τσαλδάρης

 

Scroll to top