29/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

Ο προστατευόμενος όλων!

 

success-storyΗταν υπάλληλος της Εθνικής Τράπεζας, εδώ και πολλά χρόνια, ο Χάρης Τομπούλογλου. Εισέπραττε, κανονικά, μισθούς, δώρα κ.λπ., χωρίς ποτέ να έχει εργαστεί! Είναι μάλιστα και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΤΥΠΕΤ (Ταμείο Υγείας Προσωπικού Εθνικής Τράπεζας). Προστατευόμενος συνδικαλιστών και βουλευτών, αγνοούσε τους πάντες. Οι κατά καιρούς διοικητές, διευθύνοντες σύμβουλοι, αναπληρωτές, γενικοί κ.λπ. γνώριζαν τον βίο και την πολιτεία του χαριτόβρυτου Χάρη. Ουδέποτε αντέδρασαν. Τώρα «ξύπνησαν». Ανακοίνωσαν ότι θα τον απολύσουν. Στο ΤΥΠΕΤ θα μείνει;

 

Κατά καιρούς, πάντως, διευθυντές της Τράπεζας προσπαθούσαν. Ελεγε χθες ένας: «Τον είχα ζητήσει και του είπα να έρχεται». Απάντησε: «Είμαι αποσπασμένος σε πολιτικό γραφείο». «Τηλεφώνησα εκεί και ακολούθησε ο εξής διάλογος»:

 

-Ο κ. Τομπούλογλου δεν είναι εδώ.

 

-Μας είπε ότι είναι αποσπασμένος σε σας.

 

-Ερχεται κάπου κάπου. Κάνει τηλεφωνήματα και φεύγει…

 

Ν.Γ.

 

 

…………………………………………

 

 

„Επιτροπή για την τρόικα

 

Στην Αθήνα θα βρίσκονται 8 και 9 Ιανουαρίου οι ευρωβουλευτές Οτμαρ Κάρας και Λεμ Χοάνγκ Νγκοκ της επιτροπής Troika Report. Η επιτροπή εξετάζει τον ρόλο της τρόικας και τις επιπτώσεις από την εφαρμογή της πολιτικής των μνημονίων, ενώ θα συναντηθεί με το προεδρείο της Βουλής και με τους προέδρους και αντιπροέδρους των Διαρκών Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Κοινωνικών Υποθέσεων, της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Ευρωπαϊκών Υποθέσεων και της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας. Ο Αλέξης Τσίπρας, που είχε συναντηθεί στο Στρασβούργο με τους δύο ευρωβουλευτές, ζήτησε από τον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, «λόγω της εξαιρετικής σοβαρότητας του υπό συζήτηση θέματος και για τη διευκόλυνση της επιβεβλημένης ανταλλαγής απόψεων» οι συναντήσεις να πραγματοποιηθούν με τις επιτροπές σε πλήρη σύνθεση. Ο πρόεδρος της Βουλής απάντησε θετικά.

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………..

 

 

„Προς πρώην νοικοκυρέους

 

noikokyraioiΣαράντα λύκοι μὲ προβιὰ (γι᾿ αὐτοὺς χτυπᾷ ἡ καμπάνα)

 

καθένας γουρουνόπουλο, καθένας νταμιτζάνα!

 

Κι ἀπὲ ρεβάμενοι βαθιὰ ξαπλώσανε στὸ τζάκι,

 

κι ἀβάσταγες ἐνιώσανε φαγοῦρες στὸ μπατζάκι.

 

Ὄξ᾿ ὁ κοσμάκης φώναζε: «Πεινᾶμε τέτοιες μέρες»

 

γερόντοι καὶ γερόντισσες, παιδάκια καὶ μητέρες

 

κ᾿ οἱ τῶν ἐπίγειων ἀγαθῶν σφιχτοὶ νοικοκυρέοι

 

ἀνοῖξαν τὰ παράθυρα καὶ κράξαν: «Εἶστε ἀθέοι».

 

(Κώστας Βάρναλης, Πρωτοχρονιάτικο)

 

Γ.Τσ.

 

…………………………………………

 

 

„Υπουργικός λουλουδοπόλεμος

 

Είναι βέβαιο! Ζουν σε παράλληλο σύμπαν και κάποιες φορές απλώς μας επισκέπτονται, μας κυβερνούν και προκαλούν όλους εμάς που βιώνουμε την πιστή εφαρμογή της μνημονιακής πολιτικής. Διαβάσαμε ότι γνωστός υπουργός επιδόθηκε σε λουλουδοπόλεμο ευρείας κλίμακας σε «πολιτιστικό κέντρο» που τραγουδά η γνωστή αοιδός Πάολα. Παραβλέπουμε τις καλλιτεχνικές ανησυχίες του υπουργού, αναρωτιόμαστε ωστόσο το ποσό που διέθεσε για να κάνει τη «ζημιά» του σε πόσους κατώτατους μισθούς, επιδόματα ανεργίας και γεύματα συσσιτίων αντιστοιχεί. Για να μας λυθεί η απορία, περιμένουμε να προσκομίσει, τουλάχιστον, την απόδειξη αγοράς των λουλουδιών για να δούμε πόσο τονώθηκαν τα έσοδα του κράτους!

 

ΑΡΤ.

 

 

…………………………………………

 

 

„Αλληλεγγύη των εργατών

 

«Απέναντι σ’ αυτούς που μας θέλουν χωρισμένους, γιατί μας φοβούνται, εμείς προτάσσουμε την αλληλεγγύη μεταξύ των εργατών κάθε εθνικότητας» αναφέρεται σε ανακοίνωση της Κ.Ο. Αττικής του ΚΚΕ. Εξ ου και η γιορτή για τα παιδιά των μεταναστών, που διοργανώνει στο Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας (Βερανζέρου 1, πλατεία Κάνιγγος) αύριο στις 12 το μεσημέρι η Κομματική Οργάνωση. Οι οργανώσεις Κεντρικής Μακεδονίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ θα διοργανώσουν πρωτοχρονιάτικη γιορτή για παιδιά την ίδια μέρα στις 6 μ.μ. στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημαρχείου Θεσσαλονίκης.

 

Ν.ΣΒ.

 

…………………………………………

 

 

„Γράμμα στον Αγιο Βασίλη

 

«Αγαπημένε μου Αϊ-Βασίλη,

 

Το 2014 θα ήθελα να δώσεις φώτιση στον υπουργό Οικονομικών μήπως και σταματήσει να μπερδεύει τη σκάφη με τα σκάφη, τις πισίνες με τους πισινούς και τις εφο-πλύστρες με τους εφοπλιστές. Αν κάνεις το θαύμα αυτό, Αγιε μου αγαπημένε, υπάρχει μια αμυδρά ελπίς να πληρώσουμε λιγότερους φόρους εμείς με τις σκάφες και τις άπειρες μπουγάδες και ίσως και να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο για να ζεσταθεί ο πισινός μας. Με εκτίμηση!»

 

ΑΡΤ

 

………………………………………..

 

 

„Κινέζοι επενδυτές…

 

Διευκρινίσεις για την απόκτηση της άδειας παραμονής επί μακρόν διαμένοντος ζήτησαν Κινέζοι επενδυτές από τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Λ. Γρηγοράκο. Στο πλαίσιο του νέου μεταναστευτικού κώδικα προβλέπεται η χορήγηση της σχετικής άδειας σε επενδυτές από το εξωτερικό, σε περίπτωση που αγοράσουν ακίνητα αξίας άνω των 250.000 ευρώ. Οι Κινέζοι επενδυτές εξέφρασαν ενδιαφέρον για τους τομείς του τουρισμού και της ενέργειας και ο κ. Γρηγοράκος προθυμοποιήθηκε να τους προγραμματίσει συνάντηση με τον υφυπουργό Εμπορίου Θ. Σκορδά.

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………..

 

 

„Ανθελληνικό κατεστημένο

 

«Εμπειρους και με εξελιγμένα μέσα τεχνικούς, πιθανώς συνεργάτες υπηρεσιών ασφαλείας» βλέπει πίσω από την «πτώση» της ιστοσελίδας της η Χρυσή Αυγή. Οι ιθύνοντες του ναζιστικού κόμματος βρήκαν μάλιστα και την αιτία της «επίθεσης»: «Η ραγδαία άνοδος της Χρυσής Αυγής έχει τρομοκρατήσει το ανθελληνικό κατεστημένο, που προσπαθεί με κάθε μέσο να μας φιμώσει».

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

 

 

„Ιδιωτικοποίηση του ΟΛΠ

 

Τέσσερις ημέρες απέμειναν για το 2013 και η κυβέρνηση ακόμα δεν ανακοίνωσε τα σχέδιά της για την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου του ΟΛΠ, αν και τέσσερις μήνες τώρα ο υπουργός Ναυτιλίας δηλώνει έτοιμος για την ιδιωτικοποίησή του. Φαίνεται όμως ότι τα εμπόδια είναι πολλά και δεν προέρχονται μόνο από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και από τον πρόεδρο του ΟΛΠ Γιώργο Ανωμερίτη και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, οι οποίοι εξ αρχής έχουν δηλώσει αντίθετοι στον τρόπο που προγραμματίζει η κυβέρνηση να αξιοποιήσει το λιμάνι.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

…………………………………………

 

 

„Για το «νέφος»

 

Να αναλάβει πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση του νέφους της αιθαλομίχλης ζητούν από το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής με επιστολή τους οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της «Αττικής Συνεργασίας – ΟΧΙ στο μνημόνιο». Οι Ερμίνα Κυπριανίδου, Γιώργος Βαρεμένος, Δημήτρης Τσουκαλάς, Εφη Κωνσταντάκου και Χρήστος Καπάνταης καλούν επίσης το Συμβούλιο «να προχωρήσει σε κινητοποίηση του λαού της Αττικής με κάθε πρόσφορο μέσο, καλώντας τους πολίτες να υπερασπιστούν τη Δημόσια Υγεία» καθώς και να «σχηματισθεί διαπαραταξιακή επιτροπή, που θα προχωρήσει σε άμεσο διάβημα προς τον Υπουργό Οικονομικών και τον Πρωθυπουργό απαιτώντας τη μείωση του ΕΦΚ πετρελαίου».

 

Ν.ΣΒ.

 

……………………………………….

 

 

„Ο Χάρολντ Μακ Μίλαν

 

Πέθανε σαν αύριο, 29 Δεκεμβρίου 1986, σε ηλικία 92 ετών, o Χάρολντ Μακ Μίλαν. Ο μεγαλύτερος Βρετανός πρωθυπουργός μετά τον Ουίνστον Τσόρτσιλ. Πρωθυπουργός έγινε τον Ιανουάριο του 1957, και παρέμεινε έως τον Οκτώβριο του 1963, αφού σχημάτισε τέσσερις κυβερνήσεις. Ηταν πολύ γνωστός στην Ελλάδα, για τον πρόσθετο λόγο ότι είχε «επισκεφθεί» την Αθήνα, συνοδεύοντας τον Τσόρτσιλ, τις ζοφερές ημέρες του Δεκέμβρη (πρώτη σύμπτωση) του 1944. Αλλη σύμπτωση, που παραπέμπει και σε Ελληνες πρωθυπουργούς που είχαν πατέρα Ελληνα και μητέρα ξένη -ο Ανδρέας Παπανδρέου Πολωνέζα, ο γιος του Γιώργος Αμερικανίδα: ο Μακ Μίλαν ήταν Αγγλοαμερικανός. Γεννημένος από Αμερικανίδα. Την αρτίστα Νέλι Τάρλετον.

 

Ν.Γ.

 

…………………………………………

 

„

 

Επιστολή στον Αγιο Βασίλη

 

Επιστολή στον Αγιο Βασίλη που έστειλε ένας (ανώνυμος) απολυμένος της ΕΡΤ. «Για το 2014 θα ήθελα μια εργασιακή σχέση με απολαβές σαν κι αυτή που είχε ο κ. Καψής στον ΔΟΛ ή, έστω, μια αποζημίωση απόλυσης σαν αυτή που πήρε. Αν αυτό δεν είναι εφικτό, γιατί αντίστοιχα αιτήματα μάλλον θα σου έχουν κάνει κι άλλοι, τότε θα επιθυμούσα ένα τζιπ σαν αυτό του κ. Λιάπη (με πινακίδες και ασφαλισμένο, μη σε πιάσουν οι τσιφουτιές στα δώρα). Μην επιχειρήσεις να μου το περάσεις μέσα από την καμινάδα, έχει βουλώσει από την αιθαλομίχλη, μόλις προχθές κάψαμε τον καναπέ της γιαγιάς (με την επένδυσή του μαζί) και στούμπωσε. Αν πάλι, λόγω της κρίσης, τα υλικά αγαθά συγκεντρώνονται μετά δυσκολίας, τότε δώσε μου τουλάχιστον τη δυνατότητα να κάνω “υψηλές” γνωριμίες, όπως ο κ. Τομπούλογλου, που ποτέ δεν ξέρεις πότε θα “αποδώσουν”».

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top