29/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΜΑΤ και απειλές από την «Παπουτσάνης»

Η εταιρεία τρομοκρατεί τους εργάτες που απεργούν ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων έξι συναδέλφων τους.
      Pin It

Η εταιρεία τρομοκρατεί τους εργάτες που απεργούν ζητώντας την ανάκληση των απολύσεων έξι συναδέλφων τους

 

Του Δημήτρη Αγγελίδη

 

papoutsanisΤην τρομοκρατία των ΜΑΤ και την απειλή της ανεργίας επιστράτευσε και πάλι χθες η εταιρεία «Παπουτσάνης» εναντίον της απεργίας των εργαζομένων που ζητούν να ανακληθούν οι «στοχευμένες και μεθοδευμένες», όπως τις ονομάζουν, απολύσεις έξι εργαζομένων αυτόν τον μήνα και να μη γίνουν νέες απολύσεις με το νέο έτος. Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν πορεία στους δρόμους της Χαλκίδας και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια. Τη Δευτέρα το μεσημέρι θα κάνουν γενική συνέλευση για να αποφασίσουν τη στάση τους.

 

«Η εταιρεία έχει εξαπολύσει αυτές τις μέρες όλες της τις δυνάμεις για να πείσει τους εργαζομένους, είτε με το καλό είτε με το άγριο, να φύγουν από το σωματείο και να περάσουν στην άλλη πλευρά. Δεν κατάφερε να κάμψει τους απεργούς.

 

«Δεν κάνουμε πίσω»

 

»Η αδιάλλακτη στάση της εργοδοσίας συνεχίζεται, το ίδιο όμως και η αποφασιστικότητα των εργαζομένων. Δεν πρόκειται να κάνουμε πίσω», λέει στην «Εφ.Συν.» ο πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων Νίκος Ξουράφης.

 

Η εταιρεία επικαλείται για τις απολύσεις την πιθανή απώλεια μεγάλου πελάτη της την άνοιξη, τη στιγμή που, σύμφωνα με δημοσιεύματα, τους πρώτους εννέα μήνες του 2013 παρουσίασε κέρδη μετά από φόρους 160 χιλιάδες ευρώ έναντι ζημιάς 250 χιλιάδων ευρώ πέρσι την αντίστοιχη περίοδο.

 

Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι οι απολύσεις αφορούν είτε μέλη της εργοστασιακής επιτροπής είτε πρώην μέλη του Δ.Σ. του κλαδικού σωματείου και ότι η εταιρεία δεν έχει προσέλθει σε διάλογο με το σωματείο. «Εκτιμάμε ότι δεν θα μείνει η εταιρεία στις δύο απολύσεις που έχει εξαγγείλει για τον επόμενο μήνα, αλλά κάθε μήνα θα απολύει έξι εργαζόμενους, μέχρι να καταφέρει να απαλλαγεί από όσους έχουν σχέση με το σωματείο. Θέλει να ξεφορτωθεί όσους είναι στο σωματείο και μετά να προσλαμβάνει με 580 ευρώ ή και λιγότερα, χωρίς κανένα άλλο δικαίωμα, χωρίς κάποια επιδόματα που είχαμε, χωρίς καλές συνθήκες εργασίας», λέει ο κ. Ξουράφης.

 

Προσθέτει ότι η εταιρεία είχε και στο παρελθόν προσπαθήσει να απολύσει εργαζομένους, την τελευταία φορά το 2009, αλλά υποχώρησε μπροστά στις δυναμικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων που κράτησαν 70 ημέρες.

 

Scroll to top