29/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αθλητικός Καζαμίας 2014

Η Εθνική, το Μουντιάλ, ο Ολυμπιακός, το Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟ, ο Final 4!.
      Pin It

Η Εθνική, το Μουντιάλ, ο Ολυμπιακός, το Τσάμπιονς Λιγκ, ο ΠΑΟ, ο Final 4!

Του Λάκη Μπέλλου

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ

Ξαναρχίζουν λόγω της διακοπής των εορτών τα πρωταθλήματα, αλλά δεν γίνεται κανένας αγώνας εξαιτίας της αιθαλομίχλης που έχει καλύψει όλα τα γήπεδα. Η Σούπερ Λιγκ και ο Στουρνάρας βγάζουν ανακοίνωση να μην ανάβει κανένα τζάκι σε απόσταση 10 χιλιομέτρων από τους αγωνιστικούς χώρους και να μη θερμαίνεται καμία πισίνα, γιατί θα διακοπεί το πρωτάθλημα και δεν θα μπορέσουμε να στείλουμε εκπρόσωπό μας στην Ευρώπη.
Ο Ολυμπιακός, για να μη μείνει χωρίς αγώνες και προπονήσεις ενόψει Μάντσεστερ, επιλέγει να κάνει χειμερινή προετοιμασία στο Ζέγκεφελντ στην Αυστρία. Γίνονται πολύ σκληρές προπονήσεις στα πέναλτι και συμμετέχουν στην προετοιμασία και οι διαιτητές που τα σφυρίζουν.

Ο Ιβάν Σαββίδης που τελευταία αρέσκεται στις ομιλίες-μαμούθ στους παίκτες, τον μήνα αυτό κάνει μία μόνο ομιλία. Αρχίζει να μιλάει στις 2 Ιανουαρίου και τελειώνει στις 31 Ιανουαρίου, καταρρίπτοντας το ρεκόρ του Φιντέλ Κάστρο.
Στο γήπεδο της Λεωφόρου οι οπαδοί του είναι ακόμα στην εξέδρα και συνεχίζουν τους πανηγυρισμούς για την ήττα 2-1 από τον Ατρόμητο.
ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΣ

Σε χρόνο-ρεκόρ τελειώνει από τον Δημήτρη Μελισσανίδη η «Αγιά Σοφιά» και ο πρόεδρος ρίχνει έναν ποντιακό χορό μαζί με Δέλλα, Μπάγεβιτς, Γεωργέα, Πλατέλα και Μπρέσεβιτς. Καθορίζονται οι τιμές των εισιτηρίων διαρκείας για την επόμενη σεζόν στις προνομιακός τιμές 5.000, 12.000. 35.000, 78.000 και 150.000 ευρώ.

Ο Ολυμπιακός στο Τσάμπιονς Λιγκ αποκλείει τη Μάντσεστερ Γ., 1-0 στον κάθε αγώνα, με γκολ από χτυπήματα πέναλτι που ήταν δουλεμένα στην προπόνηση στην Αυστρία.

Ο ΠΑΟΚ μηδενίζεται στους αγώνες με την Μπενφίκα γιατί ο Ιβάν Σαββίδης μιλούσε στους παίκτες στα αποδυτήρια και όταν βγήκαν στον αγωνιστικό χώρο είχαν αποχωρήσει οι διαιτητές, οι οπαδοί και είχαν σβήσει οι προβολείς.

Στο γήπεδο της Λεωφόρου συνεχίζουν τους πανηγυρισμούς για την ήττα 2-1 από τον Ατρόμητο.

ΜΑΡΤΙΟΣ

Καθαρίζει η αιθαλομίχλη πάνω από την Ελλάδα και συνεχίζεται κανονικά το πρωτάθλημα. Για να προλάβουμε το Μουντιάλ, οι αγώνες γίνονται κάθε μέρα και μερικές φορές οι ομάδες παίζουν πρωί και απόγευμα, εκτός βέβαια από το βράδυ.

Εγκαινιάζεται επίσημα η «Αγιά Σοφιά». Σε σούπερ φιλικό η ΑΕΚ αντιμετωπίζει τη Ρεάλ Μαδρίτης. Εισιτήρια εισόδου συμβολικά μόνο 8.000, 15.000 και 235.000 ευρώ.

Εγγραφο-βόμβα της UEFA, στο οποίο αναφέρει ότι ένας αγώνας του ελληνικού πρωταθλήματος είναι «μη διεφθαρμένος».

Στο γήπεδο της Λεωφόρου οι οπαδοί του έχουν ρεπό αυτό το μήνα και δεν συνεχίζουν τους πανηγυρισμούς για την ήττα 2-1 από τον Ατρόμητο.

ΑΠΡΙΛΙΟΣ

Τελειώνει το ελληνικό πρωτάθλημα με τον Ολυμπιακό να κόβει το νήμα με ρεκόρ διαφοράς βαθμών από το δεύτερο, συνολικά 112 βαθμούς και δεύτερο τον Αρη, που κάνει σπριντ στο τέλος με προπονητή τον Φέργκιουσον. Τη δεύτερη θέση του Τσάμπιονς Λιγκ κατακτά ο Παναθηναϊκός, όμως λόγω χρεών δεν βγαίνει στην Ευρώπη, όπως και πλήθος ομάδων που ακολουθούν. Την έξοδο στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση κερδίζει τελικά η ΑΕΚ, έπειτα από μπαράζ με τον ΑΟ Ραφήνας.

Στον τελικό Κυπέλλου φθάνουν Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός. Κύκλοι των δύο ομάδων δημιουργούν εμπρηστικό κλίμα με πόλεμο ανακοινώσεων. Τραυματίζονται 4 κύκλοι ομάδων σε άγριες συμπλοκές. Συμφωνείται τελικά ένα ημίχρονο να γίνει στη Λεωφόρο και το δεύτερο στο «Καραϊσκάκης», με δικούς της διαιτητές η κάθε ομάδα. Το αποτέλεσμα δεν το ξέρουμε ακόμα επειδή, λόγω επεισοδίων, ο τελικός συνεχίζεται ακόμα. Για να μάθετε πόσο έληξε, μπείτε στο efsyn.gr και μόλις λήξει θα το μάθετε πρώτοι.

 

ΜΑΪΟΣ

Ο Ολυμπιακός κατακτά το Τσάμπιονς Λιγκ, διαγράφοντας εκπληκτική πορεία
Οι αγώνες, μετά τη Μάντσεστερ:
• Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 2-0
• Μπαρτσελόνα – Ολυμπιακός 1-0
• Ρεάλ – Ολυμπιακός 2-0
• Ολυμπιακός – Ρεάλ 3-0
• Ολυμπιακός – Τσέλσι 1-1
• Τσέλσι- Ολυμπιακός 2-2

Στον τελικό, αντίπαλος Μπάγερν. Η Μέρκελ φοράει το γνωστό λαχανί ταγέρ και ο Σαμαράς το γνωστό ξινισμένο ύφος του. Δραματικός ο αγώνας. Ο Ολυμπιακός επικρατεί στα πέναλτι 87-86. Την κούπα δίνει ο Μιχάλης Λιάπης που εκείνες τις μέρες βρίσκεται στη Λισαβόνα.
Ο Πεδουλάκης παίζει ακόμα μια φορά το κεφάλι του στον Παναθηναϊκό. Διασώζεται όμως και πάλι, γιατί ο ΠΑΟ στον τελικό του Final 4 κερδίζει την Κάχα Λαμποράλ 87-76 και γίνεται 7στερος και ο Πεδουλάκης 7ψυχος.

Την απονομή της κούπας κάνει ο Μιχάλης Λιάπης που εκείνες τις μέρες βρίσκεται στο Μιλάνο.

 

ΙΟΥΝΙΟΣ
Θρίαμβος στην πρεμιέρα της εθνικής ομάδας στο Μουντιάλ. Κερδίζει την Κολομβία 1-0 με γκολ του Μήτρογλου και πέφτουν στα σκληρά άλλοι 2.000.000 Κολομβιανοί.

Εντυπωσιακή συνέχεια την 19η Ιουνίου. Ελλάδα – Ιαπωνία 2-0, με δύο γκολ του Μήτρογλου. Αυτοκτονία 23.000 Ιαπώνων στο Τόκιο μόνο, αφού πέφτουν από τα μηχανάκια στιλ Μήτρογλου που έχουν αγοράσει όλοι.

Την 24η Ιουνίου ανεπανάληπτη νίκη. Μεγαλειώδες 3-0 επί της Ακτής Ελεφαντοστού, με τρία γκολ του Μήτρογλου. Πανηγυρίζει στους δρόμους της Ακτής Ελεφαντοστού ο Μιχάλης Λιάπης που βρίσκεται εκεί.

Στη Βραζιλία ο Σάντος παθαίνει γλωσσικό σοκ και μιλάει στη συνέντευξη Τύπου μία ώρα συνέχεια ελληνικά. Παροξυσμός στην Αθήνα. Ο Κάρολος Παπούλιας χτυπάει σε όλο το σώμα το τατουάζ του Μήτρογλου.
ΙΟΥΛΙΟΣ

Την 1η Ιουλίου στο Σάο Πάολο ο μεγάλος αγώνας Ελλάδας – Πορτογαλίας για τους «8». Ανεπανάληπτες στιγμές. Σαρώνει η Εθνική μας 4-0, με 4 γκολ του Μήτρογλου. Ο Ρονάλντο αρχίζει να μυξοκλαίει από το 20´ που σημειώνεται το πρώτο γκολ, στο τέλος όμως πάει και ζητάει αυτόγραφο του Μήτρογλου που δεν ξέρει όμως την υπογραφή του.

Στην Εθνική αντιμετωπίζουν συγκρατημένα τις τρομερές επιτυχίες. Ο αρχηγός Καραγκούνης δηλώνει: «Κοιτάμε τον επόμενο αγώνα. 11 αυτοί 11 εμείς. Κάθε αγώνας διαρκεί 90 λεπτά, εκτός αν υπάρχουν καθυστερήσεις, οπότε μπορεί να διαρκέσει και 97 λεπτά. Ευχαριστώ για την ερώτηση».

Ο Κατσουράνης αναδεικνύεται μέχρι στιγμής ο πολυτιμότερος παίκτης του Μουντιάλ. Τα στατιστικά δείχνουν ότι έχει κάνει τρέχοντας τον γύρο του κόσμου δύο φορές. Υπόνοιες της FIFA για ντοπάρισμα, ο παίκτης όμως φτάνει τρέχοντας στη Βολιβία.

Οι επόμενοι αγώνες:
• 4 Ιουλίου, προημιτελικός: Ελλάδα - Γαλλία 4-0, με 4 γκολ του Μήτρογλου 

• 8 Ιουλίου, ημιτελικός: Βραζιλία – Ελλάδα: Αφλογιστία ο Μήτρογλου, επιτυγχάνει μόνο ένα γκολ, 0-1 η Εθνική πανηγυρικά στον τελικό.

Ο μεγάλος τελικός 13 Ιουλίου στο Ρίο Ντε Τζανέιρο, που μετατρέπεται σε Ρίο-Αντίρριο. Αντίπαλος η Γερμανία. Η Μέρκελ φοράει το γνωστό λαχανί ταγέρ και ο Σαμαράς το γνωστό ξινισμένο ύφος του.

Η Ελλάδα πρωταθλήτρια κόσμου: Ελλάδα – Γερμανία 2-0 με γκολ του ……… (συμπληρώστε τις τελίτσες, εντάξει το βρήκατε).

Το Παγκόσμιο Κύπελλο απονέμει μέσα σε αποθέωση ο Μιχάλης Λιάπης, που βρίσκεται στη Βραζιλία, αποδεικνύεται όμως πλαστό.

ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ

Μεταγραφικός πυρετός. Ο Ολυμπιακός έπειτα από τον Πελέ παίρνει από τον Εργοτέλη και τον Μαραντόνα. Ο Παναθηναϊκός είναι κοντά στον Κλόζε, χαλάει όμως η συμφωνία με τους Κινέζους που έχουν αναλάβει τον ΠΑΟ για 3 ευρώ και 4 γουάν. Ο ΠΑΟΚ στρέφεται σε παίκτες του Παναθηναϊκού και αποκτά τους Κοτσόλη, Μαρινάκη. Νάνο, Κουτρουμπή, Καρέλλη, Λαγό, Πράνιτς, Μπαϊράμι, Μπεργκ, Ντίνα και Φιγκερόα. Η ΑΕΚ, που θέλει πιο έμπειρους παίκτες για τη Β´ Εθνική, φέρνει στις τάξεις της γνωστούς παίκτες στον κ. Μελισσανίδη, τους Ατματζίδη, Θεολόγη Παπαδόπουλο, Παραπραστανίτη, Αρδίζογλου, ενώ ο Μίμης Παπαϊωάνου ξαναγράφει τον ύμνο της ΑΕΚ. Επιστρέφει στον Ολυμπιακό ο Ντε Βινσέντι και δίνεται δανεικός πάλι στα Γιάννινα. Ο Σαβιόλα δανεικός στα Τρίκαλα για να αποκτήσει πείρα.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ

Ξεκινάει το νέο πρωτάθλημα με τη συμμετοχή 28 ομάδων. Η αύξηση κατά 10 ομάδες οφείλεται στην επιθυμία πολλών ξένων καναλιών να μεταδώσουν αγώνες του ελληνικού πρωταθλήματος, γιατί έχει πια διαδοθεί σε όλη την υφήλιο η μπαλάρα που παιζόταν στο περασμένο πρωτάθλημα. Οι ομάδες θα αυξηθούν σε 38 την επόμενη σεζόν, 48 τη μεθεπόμενη και μετά θα μειωθούν αρχικά σε 8 και μετέπειτα σε μία, τον Ολυμπιακό.

Την πρώτη αγωνιστική του φετινού πρωταθλήματος ο Ολυμπιακός ξεφεύγει 18 βαθμούς από τους διώκτες του και τη δεύτερη αγωνιστική 43 βαθμούς και φαντάζει αδιαφιλονίκητο φαβορί για τον τίτλο.

Ο Παναθηναϊκός επιστρέφει στο ΟΑΚΑ όπου οι φίλαθλοί του συνεχίζουν τους πανηγυρισμούς για την περσινή ήττα από τον Ατρόμητο 2-1.
ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ

Η κρίση έχει φτάσει στο μη περαιτέρω. Η τρόικα καταργεί τα αθλήματα πόλο, ξιφασκία, σκοποβολή, ποδηλασία κωπηλασία, χάντμπολ, βόλεϊμπολ, μπάσκετμπολ και στίβο.

Αναλαμβάνει μετά την πανηγυρική αθώωσή του νέος υπουργός Αθλητισμού ο Χάρης Τομπούλογου. Υφυπουργός, Μάκης Ψωμιάδης.

Συνεχίζεται ο επεισοδιακός τελικός Κυπέλλου Παναθηναϊκού – Ολυμπιακού και αυτή τη στιγμή παίζονται οι καθυστερήσεις που έχει δείξει ο διαιτητής Βοσκάκης και συνολικά είναι 2 μήνες και 18 λεπτά.

 

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

Καταιγίδα απολύσεων προπονητών, αφού ο Ολυμπιακός έχει ξεφύγει 53 βαθμούς και ο Αρης είναι 79 βαθμούς πίσω από τον τελευταίο σε ένα πρωτάθλημα παρωδία. Ο Ολυμπιακός δίνει δανεικό τον Μίτσελ στην Μπαρτσελόνα, ενώ τον Αναστασίου διεκδικούν ολλανδικές ομάδες όπως ο Αγιαξ, η Τβέντε, η Αϊντχόβεν και η εφηβική ομάδα της Μπρέντα. Ο Σαββίδης διώχνει τον Στέφενς και φέρνει στον πάγκο 8 προπονητές, με αποτέλεσμα να μη χωράνε όλοι. Ο Δέλλας, που ανατρέπει πάλι το σκορ με την Κηφισιά, στον πάγκο της Μάντσεστερ Σίτι.

 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

Νέα ομιλία του Ιβάν Σαββίδη στους παίκτες του ΠΑΟΚ. Αρχίζει στις 15 Δεκεμβρίου 2014 και θα ολοκληρωθεί στις 16 Δεκεμβρίου 2018.

Στο ΟΑΚΑ οι οπαδοί του ΠΑΟ αρχίζουν τους πανηγυρισμούς για τη νέα ήττα 2-1 από τον Ατρόμητο.
Ο Μιχάλης Λιάπης βρίσκεται πάλι στη Μαλαισία και απονέμει το έπαθλο στην Κυπελλούχο «Κουάλα-Λουμπούρ Κλαμπ».

Ο Ολυμπιακός παίρνει και το Διηπειρωτικό Κύπελλο νικώντας τη Σάντος 1-0. Το γκολ ο Μήτρογλου.

Ο Μήτρογλου κερδίζει τη Χρυσή Μπάλα της UEFA, αναδεικνύεται κορυφαίος Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής για το 2014 και παίρνει το βαρύτιμο έπαθλο πάνω στο μηχανάκι του. Την απονομή στη Νιόν της Ελβετίας κάνει βέβαια ο Μιχάλης Λιάπης.

 

Scroll to top