30/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Με εγγύηση ένα… αξιοπρεπές ποσό

Ελεύθερο άφησαν εισαγγελέας και ανακρίτρια τον Χάρη Τομπούλογλου με όρους την καταβολή 150.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.
      Pin It

Ελεύθερο άφησαν εισαγγελέας και ανακρίτρια τον Χάρη Τομπούλογλου με όρους την καταβολή 150.000 ευρώ, την απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και την υποχρέωση να εμφανίζεται κάθε πρώτη και δεκαπέντε του μηνός στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του

 

Της Μαρίας Δήμα

 

tompouloglou-apologiaΕλεύθερος με περιοριστικούς όρους αποχώρησε αργά το βράδυ του Σαββάτου από το δικαστικό συγκρότημα της Ευελπίδων ο πρώην πρόεδρος του Νοσοκομείου Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού» Χάρης Τομπούλογλου. Μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον της ανακρίτριας Ρέας Κατσιβέλη, για τα αδικήματα της απόπειρας εκβίασης κατ’ επάγγελμα και συνήθεια και της παθητικής δωροδοκίας, κατέβαλε εγγυοδοσία 150.000 ευρώ, ενώ του απαγορεύθηκε η έξοδος από τη χώρα και παράλληλα είναι υποχρεωμένος να εμφανίζεται δύο φορές τον μήνα στο αρμόδιο αστυνομικό τμήμα.

 

πιστεύει σε Θεό και δικαιοσύνη

 

«Επιβεβαιώθηκε απλά η αρχική μου δήλωση ότι πιστεύω στον Θεό και στη Δικαιοσύνη» αρκέστηκε να πει ο Χάρης Τομπούλογλου, εξερχόμενος του κτιρίου 6 της πρώην σχολής Ευελπίδων μετά τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος με όρους για την υπόθεση της μίζας των 25.000 ευρώ που κατηγορείται ότι ζήτησε από τους υπευθύνους διαφημιστικής εταιρείας προκειμένου να μην κηρυχθεί έκπτωτη από διαγωνισμό του νοσοκομείου.

 

Ο κατηγορούμενος, ο οποίος μετά τη σύλληψή του καθαιρέθηκε από τη θέση του προέδρου του «Αγλαΐα Κυριακού», υποστηρίζει ότι τα χρήματα τα έλαβε από το ενδιάμεσο πρόσωπο, πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων της Τράπεζας Alpha, ως δωρεά για το Νοσοκομείο Παίδων. Τα στοιχεία ωστόσο που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, μεταξύ των οποίων οι απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες και το βίντεο με την παράδοση των χρημάτων, είναι αποκαλυπτικά.

 

Το αξιοπρεπές ποσό

 

Ο Χάρης Τομπούλογλου στις 9 Δεκεμβρίου σε συνάντησή του με τον ενδιάμεσο φέρεται να λέει: «Πρέπει να έχω μία οριστική απάντηση από αυτούς. Και αν είναι διατεθειμένοι να δώσουν τα λεφτά σε εμένα και τον Μ. (σ.σ.: γιατρός ) θα τους δώσω και άλλες δουλειές». Λίγες μέρες μετά, στις 14 Δεκεμβρίου, ο πρώην πρόεδρος του νοσοκομείου φέρεται πάλι να πιέζει τον ενδιάμεσο, καθώς τον ενημερώνει ότι πλησιάζει η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου. «Την Τρίτη έχω Δ.Σ., πρέπει να έχουμε κίνηση πριν, αν υπάρχει διάθεση. Ευχαριστώ» γράφει σε μήνυμά του.

 

Σε άλλη τηλεφωνική συνομιλία του, στις 16 Δεκεμβρίου, και πάλι με τον ενδιάμεσο, ο Χάρης Τομπούλογλου εμφανίζεται να λέει: «Δεν πρόκειται να κάνω καμία κουβέντα… Εγώ μόνο εσένα εμπιστεύομαι. Και να τους πεις να είναι αξιοπρεπές το ποσό και για μένα και για τον γιατρό».

 

Scroll to top