30/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δύο έγγραφα που «καίνε» το ΚΥΣΔΕ

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι το Συμβούλιο αγνόησε ιδιαίτερα σημαντικά έγγραφα που αφορούσαν την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, η οποία απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών επειδή έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει.
      Pin It

Η ΟΙΕΛΕ καταγγέλλει ότι το Συμβούλιο αγνόησε ιδιαίτερα σημαντικά έγγραφα που αφορούσαν την εκπαιδευτικό Ευφροσύνη Μπουλούτα, η οποία απολύθηκε από το Κολλέγιο Αθηνών επειδή έπιασε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει

 

Της Διαλεκτής Αγγελή

 

kollegio«Η αποκάλυψη ότι το ΚΥΣΔΕ αρνήθηκε να λάβει υπόψη του δύο ιδιαίτερα σημαντικά έγγραφα που αφορούν την υπόθεση της εκπαιδευτικού του Κολλεγίου Αθηνών, Ευφροσύνης Μπουλούτα, που απολύθηκε επειδή συνέλαβε τον γιο του πρωθυπουργού να αντιγράφει, θέτει εκ νέου τεράστια ερωτήματα για την ιδιότυπη παραθεσμική “αυτονομία” του ΚΥΣΔΕ», αναφέρει η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδας σε σχετική ανακοίνωσή της.

 

«Είναι σκάνδαλο»

 

Για «σκάνδαλο» κάνει λόγο ο πρόεδρος της ΟΙΕΛΕ, Μιχάλης Κουρουτός, τονίζοντας ότι το Κεντρικό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης υποστήριξε ότι δεν υπήρχαν έγγραφα προκειμένου να κριθεί καταχρηστική η καταγγελία σύμβασης της εκπαιδευτικού, τη στιγμή που έχουν κατατεθεί δύο έγγραφα ήδη από τις 27 Νοεμβρίου του 2013. Το πρώτο έγγραφο, το οποίο συντάχθηκε στις 27/11 και πρωτοκολλήθηκε στις 24/12, καλεί το ΚΥΣΔΕ να εξετάσει την καταχρηστικότητα της καταγγελίας σύμβασης καθώς και να λάβει υπόψη όλα τα πρόσθετα στοιχεία που κατατέθηκαν. Το δεύτερο έγγραφο αποτελεί την εισήγηση της διεύθυνσης για την υπόθεση και καλεί για δεύτερη φορά το ΚΥΣΔΕ να κρίνει καταχρηστική την καταγγελία σύμβασης, διότι η εκπαιδευτικός «είναι “αυξημένων προσόντων” και δεν συντρέχουν λόγοι απόλυσής της!»

 

Στα παραπάνω στοιχεία βασίζονται οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί προκειμένου να θέσουν υπό αμφισβήτηση τη νομιμότητα της απόφασης που έλαβε το ΚΥΣΔΕ: «Με δεδομένη την απόφαση του Συμβουλίου, αναρωτιέται κανείς: Αραγε την εισήγηση ποιων “αρχών” έλαβαν υπόψη τους τα διορισμένα μέλη του;»

 

Το προεδρείο της ΟΙΕΛΕ, ύστερα από συνάντηση που είχε την περασμένη Παρασκευή με τον νομικό σύμβουλο της Ομοσπονδίας, αποφάσισε να καταθέσει εξώδικο στο ΚΥΣΔΕ σήμερα, ώστε να αποσταλούν καθαρογραμμένα τα πρακτικά της συνεδρίασης και ανάλογα με το περιεχόμενό τους θα ασκηθεί δίωξη κατά παντός υπευθύνου για τις παρανομίες που έχουν συντελεστεί.

 

Αύριο θα κατατεθεί επίσης αίτηση αναίρεσης της Πράξης με την οποία έγινε δεκτή η καταγγελία σύμβασης της κ. Μπουλούτα, από τη διοίκηση του Κολλεγίου Αθηνών, λόγω αλλοίωσης της νόμιμης σύνθεσης του Συμβουλίου και της παράτυπης διαδικασίας που ακολουθήθηκε. Θυμίζουμε ότι στη συνεδρίαση που έγινε στις 27 Νοεμβρίου, το ΚΥΣΔΕ έκανε δεκτή την απαίτηση των νομικών εκπροσώπων του Κολλεγίου και απέβαλε από τη διαδικασία τα δύο αιρετά μέλη της ΟΙΕΛΕ.

 

Scroll to top