30/12/13 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Πρέβεζα η αντιφασιστική

      Pin It

Ιωάννινα

 

preveza-antifasistikoΜε ένα πολύ μεγάλο αντιφασιστικό συλλαλητήριο, πρωτόγνωρο για τα δεδομένα της πόλης, η Πρέβεζα εκδήλωσε το απόγευμα του Σαββάτου την αντίδρασή της στη λειτουργία γραφείων της Χρυσής Αυγή στην περιοχή υπερασπιζόμενη τη δημοκρατία.

 

Πάνω από 700 πολίτες διαδήλωσαν σε κεντρικούς δρόμους της πόλης, σε μια ειρηνική εκδήλωση που κινητοποίησε πλήθος φορέων ενάντια στα εγκαίνια των γραφείων της Χρυσής Αυγής, τα οποία έγιναν υπό την προστασία ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων.

 

Στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο έντονη ήταν η παρουσία νέων ανθρώπων, ενώ μεγάλη ήταν η συμμετοχή κοινωνικών φορέων όπως το Εργατικό Κέντρο Πρέβεζας. Δυναμική ήταν η παρουσία κομμάτων από όλο το φάσμα της Αριστεράς (ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ ΜΛ κ.ά.) με παρόντες και τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Κώστα Μπάρκα από την Πρέβεζα και Ολγα Γεροβασίλη από την Αρτα, αλλά και δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ κ.ά.

 

Η Πρέβεζα βρίσκεται σε κατάσταση εγρήγορσης για πολλά κοινωνικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το τελευταίο διάστημα λόγω της εφαρμογής του Μνημονίου, όπως η υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας, και φαίνεται ότι οι πολλαπλές λαϊκές κινητοποιήσεις εντείνουν και το δημοκρατικό αίσθημα που εκδηλώνεται με ένα ισχυρό αντιφασιστικό ρεύμα, παρακαταθήκη για ακόμα μεγαλύτερους αγώνες στο μέλλον.

 

Φιλήμων Καραμήτσος

 

Scroll to top