Pin It

Ακόμη κι ο κουμπάρος Βαμβακούλας ζήτησε να φύγει ο προπονητής

 

Του Μ. Μορφονιού

 

Ο συνεχιζόμενος πυρετός του Τοροσίδη προκάλεσε… αρρυθμίες στον Ζαρντίμ! Οι συζητήσεις με τον αρχηγό του Ολυμπιακού αλλά και με τον Τζιμπούρ για τις ανανεώσεις των συμβολαίων τους μπήκαν στο περιθώριο, καθώς σε πρώτο πλάνο βρέθηκε ο Πορτογάλος τεχνικός, ο οποίος αμφισβητείται όσο ποτέ.

 

Παρ' όλα αυτά ο Μαρινάκης ξέρει καλά ότι η περίσταση απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Πώς ακριβώς έχουν τα πράγματα για τον Ζαρντίμ; Από τη στιγμή που ο πρόεδρος έβαλε δίπλα του για βοηθό τον Αντώνη Νικοπολίδη ήταν φανερό πως είχε καταλάβει ότι υπήρχε πρόβλημα.

 

Απλά τα αποτελέσματα έδιναν την «ασυλία» στον Ζαρντίμ, καθώς η ομάδα ήταν πρώτη και με διαφορά ενώ και στο Τσάμπιονς Λιγκ είχε σταθεί αξιοπρεπώς πετυχαίνοντας μάλιστα και την πρόκρισή της στο Γιουρόπα.

 

Η «κάλπη» του Μαρινάκη όμως είχε στηθεί από τότε, καθώς οι συνεργάτες του πρότειναν αντικατάσταση προπονητή, αλλά υπήρχαν και οι «αντίθετες φωνές» που υποστήριζαν ότι δεν ήταν δυνατόν να τον διώξεις την ώρα που νικάει.

 

Το θέμα πάγωσε. Τώρα όμως ακόμη και οι τελευταίοι υποστηρικτές του Πορτογάλου δεν έχουν πια σοβαρά επιχειρήματα για να «κρατήσουν» τον Μαρινάκη, αφού διαπιστώνουν και οι ίδιοι ότι η ομάδα και δεν παίζει καλά και αποδοκιμάζεται από τους οπαδούς της.

 

Υπάρχουν και κάποιοι που κατηγορούν τον Ζαρντίμ πως έχει χάσει τον έλεγχο των αποδυτηρίων. Κι ίσως αυτό να είναι το πιο σοβαρό.

 

Η έλλειψη αντιπάλου στερεί τη δυνατότητα της συσπείρωσης στον Ολυμπιακό και μοιραία η εσωστρέφεια των τελευταίων ημερών αναμένεται να οδηγήσει σε εξελίξεις.

 

Το αμέσως επόμενο ζητούμενο είναι το πότε θα φύγει ο Ζαρντίμ. Οι δύο αγώνες με τη Λεβάντε αποτελούν το… φρένο. Κι αν δεν συμβεί κάτι εξαιρετικά απρόοπτο, ίσως να τους προλάβει ο Πορτογάλος, καθώς αν φέρει άλλον στη θέση του ο Ολυμπιακός και αποκλειστεί από την Ευρώπη τότε θα αντιμετωπίσει τον κίνδυνο να «κάψει» από πολύ νωρίς και την επόμενη επιλογή του.

 

Ο Νικοπολίδης είναι δύσκολο να αναλάβει ως «ενδιάμεσος», συνεπώς η… συνωμοσία του σύμπαντος συνεχίζεται για τον Ζαρντίμ, παρά το γεγονός ότι μέχρι και ο… Νίκος Βαμβακούλας, που είναι κουμπάρος του Μαρινάκη, βγήκε και δήλωσε ότι «για όλα φταίει ο Ζαρντίμ».

 

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού πήγε χθες στου Ρέντη και μίλησε σε παίκτες και προπονητή, αλλά ζήτησε να μείνουν όλα στα αποδυτήρια. Η κίνησή του ερμηνεύεται κάτι σαν «τελευταία προειδοποίηση».

 

Δεν αποκλείεται όμως να ήθελε να περάσει το μήνυμα προς τους παίκτες ότι… «ξέρω τι γίνεται, αλλά προσέξτε γιατί έχετε και εσείς ευθύνες»!

 

Ο Ζαρντίμ έχει λοιπόν… παραπεμφθεί, έστω και ανεπισήμως, και όπως υποστηρίζουν οι πιο μυημένοι «μόνο αν φτάσει τελικό του Γιουρόπα Λιγκ θα μπορέσει να μείνει στον Ολυμπιακό»!

 

Scroll to top