02/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Και το ΡΙΚ

 

Σε γκάφα ολκής έπεσε το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο της Κύπρου, το ΡΙΚ. Στην αλλαγή του χρόνου, αντί να μεταδώσει το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του προέδρου Αναστασιάδη, προέβαλε το περσινό μήνυμα του πρώην προέδρου Χριστόφια! Πέρασαν δέκα δευτερόλεπτα μέχρι να αντιληφθούν το λάθος οι αρμόδιοι και να διακόψουν τη μετάδοση, ενώ ακολούθησε το φετινό μήνυμα του Κύπριου προέδρου. Φαίνεται ότι εν καιρώ Μνημονίου οι τηλεοπτικές γκάφες γίνονται επιδημία. Ποιος ξεχνά τα «γαλλικά» του Αντώνη Σαμαρά τον περασμένο Ιούλιο, όταν επρόκειτο να διαβεβαιώσει ότι δεν θα υπάρξουν νέες μειώσεις συντάξεων.

 

Ν.ΣΒ.

 

………………………………………

 

 

„Μετακομίζουν…

 

«Λουκέτο» αναμένεται να βάλει, σύμφωνα με το cretalive.gr, η μεγαλύτερη οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στην Ελλάδα, η Τοπική Οργάνωση Μασταμπά Ηρακλείου. Αιτία, το γεγονός ότι δεν έχουν καταβληθεί αρκετά ενοίκια και οφειλόμενα στον ιδιοκτήτη των γραφείων. Η οργάνωση, που μέσα στη σαραντάχρονη πορεία της έφτασε να αριθμεί χιλιάδες μέλη, βρίσκεται ένα βήμα πριν από το χείλος του γκρεμού, εξ ου και η σύγκληση της ολομέλειάς της στις 8 Ιανουαρίου, με θέμα τη μετακόμιση στα γραφεία της Νομαρχιακής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, δίπλα στην παλιά ακαδημία του Ηρακλείου.

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

 

 

„Ιδέες…

 

«Οσοι κέρδισαν το φλουρί της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας, καλούνται να απογραφούν μέχρι την 31-1-2014 και να συμπληρώσουν το έντυπο ΕΦ (φλουρί), για να φορολογηθούν. Ο συντελεστής φόρου θα είναι ανάλογος με: το μέγεθος, τα κομμάτια και το κόστος της βασιλόπιτας. Για περιπτώσεις που αφορούν σπιτικές βασιλόπιτες, απαιτείται Ε1, Ε9 και ΕΤΑΚ της οικοδέσποινας». Κυκλοφόρησε στο Διαδίκτυο και το μεταφέρουμε. Μέρες που είναι, χρειάζεται λίγο χιούμορ. Ομως μην τους βάζουμε ιδέες… Είναι ικανοί για όλα.

 

Κ.Τ.

 

…………………………………………

 

 

„Καμία σχέση με Βόλβο

 

Βόλ-β-ογκραντ και ξανά Βόλ-β-ογκραντ ακούγαμε από τις τηλεοπτικές οθόνες αυτές τις μέρες με αφορμή τα πρόσφατα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Ρωσία. Μόνο που η συγκεκριμένη πόλη δεν έχει σχέση με τη γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία -που είναι σουηδική- αλλά με τον γνωστό ποταμό Βόλγα. Πρόκειται δηλαδή για την πόλη του Βόλγα, οπότε λέγεται Βόλ-γ-ογκραντ (ελληνικά), είτε Βόλ-γκ-ογκραντ (στα ρωσικά). Πρόκειται για το ιστορικό Στάλινγκραντ, το οποίο η Μόσχα αποφάσισε το 1961 να μετονομαστεί στο πλαίσιο της αποσταλινοποίησης…

 

Γ.Σμ.

 

…………………………………………

 

 

„Ο «παπα-Σούρας

 

«Παπα-Σούρας» ντύθηκε ο Βαγγέλης Διαμαντόπουλος, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην Καστοριά, στο καθιερωμένο πρωτοχρονιάτικο καρναβάλι στο Αργος Ορεστικό. Ο βουλευτής βρισκόταν σε ένα άρμα, στο οποίο ήταν ανεβασμένο ένα φέρετρο, με το «κηδειόχαρτο» να αναγράφει «Κηδεύουμε την κρίση. Ετών 5». Αναμένουμε εναγωνίως την ανακοίνωση της Ν.Δ., με την οποία θα καταδικάζει το «αντιμνημονιακό» άρμα και την αμφίεση ιερωμένου που επέλεξε ο Β. Διαμαντόπουλος…

 

Δ.Κ.

 

………………………………………..

 

 

„Κλειδάριθμοι…

 

Μεγάλο το μπέρδεμα με τους κλειδάριθμους. Ενώ η ημερομηνία για την παραλαβή τους έληξε στις 31 Δεκεμβρίου, χιλιάδες φορολογούμενοι ακόμα δεν τους έχουν πάρει. Αρκετοί από αυτούς επειδή είχαν λάβει παλιά κλειδάριθμο, νόμιζαν ότι δεν χρειάζεται καινούργιος. Σε κάθε περίπτωση το θέμα θα μας απασχολήσει για αρκετό καιρό. Το μόνο θετικό είναι ότι δεν προβλέπονται ποινές εκπρόθεσμης παραλαβής κλειδαρίθμου. Απ’ ό,τι μαθαίνουμε οι εφορίες θα δέχονται αιτήσεις για χορήγηση νέων και το επόμενο διάστημα. Οι παλαιοί κωδικοί δεν διαγράφηκαν την 1η του έτους. Θα μείνουν ενεργοί τουλάχιστον για ένα μήνα.

 

Κ.Τ.

 

…………………………………………

 

 

„Σενάρια συνεργασίας

 

Το σενάριο της συνεργασίας Ν.Δ. – ΣΥΡΙΖΑ απασχόλησε τον χθεσινό «Ριζοσπάστη». Ο αρθρογράφος εκτιμά ότι «τίποτα δεν πρέπει να αποκλείει ο λαός σε ένα ρευστό σκηνικό, όπου η καπιταλιστική κρίση και οι δυσκολίες διαχείρισής της λειτουργούν σαν καταλύτες διεργασιών σε πολλά επίπεδα». Ο αρθρογράφος επικαλείται αποσπάσματα συνεντεύξεων των Ν. Βούτση, Δημ. Παπαδημούλη, Π. Τατσόπουλου, για να υποστηρίξει την άποψή του, μη παραλείποντας να θεωρεί αυτό το σενάριο εξαιρετικά πιθανό, λόγω και του κινδύνου της Χρυσής Αυγής. Και καταλήγει: «Η δική του παρέμβαση [του λαού] πρέπει να γίνει ο καταλύτης εξελίξεων προς όφελός του [...] με ενίσχυση του ΚΚΕ, της μόνης δύναμης με πρόταση προς όφελος του λαού».

 

Φ.Π.

 

……………………………………….

 

 

„Στόχος ο αρχιεπίσκοπος

 

Τον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο στοχοποίησε η Χρυσή Αυγή, με αφορμή την αναφορά του στην παραβολή του Καλού Σαμαρείτη. Οι ναζιστές… θυμήθηκαν τα λόγια του Χριστού κατηγορώντας τον αρχιεπίσκοπο διότι εμφάνισε τον Χριστό ως «λαθρομετανάστη»! Εγιναν έξαλλοι με τα παρακάτω λόγια του αρχιεπισκόπου: «Ο Χριστός βεβαίως δεν κάνει διακρίσεις. Ο ξένος, ο πλησίον στον οποίο αναφέρεται ο Χριστός, δεν είναι μόνον ο ομόθρησκος, ο συμπατριώτης, αλλά και αυτός που είναι εντελώς διαφορετικός, αυτός που έχει διαφορετικά πιστεύω, έχει διαφορετική θρησκεία, ακολουθεί διαφορετική ιδεολογία, έχει διαφορετικό χρώμα από μας και ανήκει σε διαφορετική εθνότητα. Ο Χριστός γεννήθηκε ως πρόσφυγας, έζησε ως ξένος, μάς δίδαξε με την παραβολή του Καλού Σαμαρείτου την αγάπη για τον διπλανό μας». Μετά τους στίχους του Καιάδα – Γ. Γερμενή «Ο θεός μάς έστειλε το μπάσταρδο γιο του, το γαμημένο Ιησού Χριστό», άρχισαν τώρα οι χρυσαυγίτες να… υπερασπίζονται τα θεία!

 

Α.Ψ.

 

…………………………………………

 

 

„Υψηλόβαθμα στελέχη

 

Ποια είναι τα «υψηλόβαθμα» στελέχη τής δήθεν Δημόσιας Τηλεόρασης, τα οποία το τελευταίο διάστημα λένε δώθε κείθε ότι «και ο ΣΥΡΙΖΑ να έρθει στην κυβέρνηση, εμείς θα παραμείνουμε στις θέσεις μας» και ισχυρίζονται ότι ήδη βρίσκονται σε συζητήσεις με στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης· Οσοι εργαζόμενοι τους ακούν ανατριχιάζουν σε αυτό το ενδεχόμενο, αφού και ο πρότερος και ο νυν επαγγελματικός βίος των στελεχών αυτών δεν συνάδει με την αντίληψη του ΣΥΡΙΖΑ για τα ΜΜΕ. Εκτός και αν αυτές είναι κουβέντες «γύρω από τη ρουλέτα του καζίνου…», όπως ισχυρίζονται κάποιες κακές γλώσσες, ή των μπαρ της Πάρου…

 

Φ.Π.

 

…………………………………………

 

 

„Μια ιστορική φωτογραφία

 

Ο «Ριζοσπάστης» στο χθεσινό φύλλο του φιλοξένησε ένα μικρό εξαιρετικό κείμενο για την Κούβα, που γιορτάζει τα 55 χρόνια της επανάστασης, μαζί με το μήνυμα της Κ.Ε. του ΚΚΕ προς το Κομμουνιστικό Κόμμα της Κούβας. Τη σελίδα διανθίζει μια πραγματικά ιστορική φωτογραφία από την είσοδο του Φιντέλ Κάστρο στην Αβάνα τον Γενάρη του 1959. Ομως στη λεζάντα υπάρχει ένα εξίσου ιστορικό λάθος. Γράφει ότι «ο Φιντέλ Κάστρο, ο Τσε Γκεβάρα και ο Καμίλο Σιενφουέγος μπαίνουν στην Αβάνα». Ομως στο στρατιωτικό όχημα δεν είναι ο Τσε. Ο γενειοφόρος δίπλα στον Φιντέλ είναι ο Σιενφουέγος. Και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό, γιατί ο Τσε μπήκε στην Αβάνα στις 2 του Γενάρη, μία μέρα μετά τη φυγή του δικτάτορα Μπατίστα και αφού οι αντάρτες του απελευθέρωσαν τη Σάντα Κλάρα. Ο Κάστρο μπήκε στις 8 του Γενάρη, έπειτα από μια θριαμβευτική πορεία σε πόλεις και χωριά της υπαίθρου.

 

Ν.Β.

 

……………………………………….

 

 

Αλπεις και κάπνισμα

 

«Πώς γίνεται να μην έχεις λεφτά για το χαράτσι και να πηγαίνεις στις γαλλικές Αλπεις;» αναρωτήθηκε σε τηλεοπτική εκπομπή ο Αδωνις Γεωργιάδης. Ο υπουργός Υγείας αναφερόταν στον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνο Καμμένο, αφού εφημερίδα δημοσίευσε φωτογραφίες του από τις διακοπές του στο εξωτερικό. Συνηθισμένη η αντιπαράθεση του Αδώνιδος Γεωργιάδη με τον Πάνο Καμμένο. Αλλά πιο ενδιαφέρουσα ήταν η «σφήνα» του Ανδρέα Ψυχάρη της Ν.Δ., μανιώδους αντικαπνιστή, που έριξε και το «καρφάκι» του στον υπουργό. «Το 2014, ας εφαρμόσει ο Αδωνις τον αντικαπνιστικό νομό και μετά να κατηγορεί τον Καμμένο γιατί πήγε στο εξωτερικό διακοπές την οικογένειά του», έγραψε ο βουλευτής στο twitter. Σοβαρά ζητήματα απασχολούν τους «εθνοπατέρες»…

 

Ν.ΣΒ.

 

Scroll to top