ski

02/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

«No news, good news»

Κρίσιμη η κατάσταση, χωρίς βελτίωση ή επιδείνωση.
      Pin It

Κρίσιμη η κατάσταση, χωρίς βελτίωση ή επιδείνωση

 

Του Θ. Ασημακόπουλου

 

schumacher«No news, good news» λένε οι Αμερικανοί και αυτό ισχύει στην περίπτωση του Μίχαελ Σουμάχερ. «Η κατάστασή του παραμένει σταθερή και αυτά είναι καλά νέα» δήλωσε χθες η μάνατζερ του 44χρονου πρωταθλητή, Ζαμπίνε Κεμ, και συμπλήρωσε: «Βέβαια αυτό δεν σημαίνει ότι η κρισιμότητα δεν παραμένει. Δεν υπάρχει κάποια εξέλιξη και αναμφίβολα είναι πολύ νωρίς ακόμα για να προβούμε σε εκτιμήσεις. Τα πράγματα είναι ακριβώς όπως σας τα περιέγραψαν οι γιατροί την παραμονή Πρωτοχρονιάς».

 

Προχθές δόθηκε η τελευταία συνέντευξη Τύπου στο νοσοκομείο της Γκρενόμπλ και δεν θα υπάρξει άλλη αν δεν συμβούν εξελίξεις – είτε καλές είτε κακές. Το πλέον ευχάριστο στην υπόθεση είναι ότι τα πρώτα κρίσιμα 24ωρα πέρασαν και οι ελπίδες για αποκατάσταση του άτυχου πρώην πιλότου μεγαλώνουν. Μάλιστα οι θεράποντες ιατροί προχώρησαν και σε δεύτερη δίωρη επέμβαση, με στόχο να υποχωρήσει το αιμάτωμα στον εγκέφαλο.

 

Επίσης η Κεμ προέβη σε περαιτέρω λεπτομέρειες για τον τραυματισμό του: «Ο Μίχαελ σταμάτησε λίγο πριν από το ατύχημα, γιατί ένας φίλος του έπεσε κάνοντας σκι. Τον βοήθησε να σηκωθεί και μόλις ξεκίνησε την κατάβαση στην πίστα, δεν είδε έναν βράχο και έχασε την ισορροπία του χτυπώντας το κεφάλι του στον δεύτερο». Τώρα πια στο πλευρό του Σουμάχερ βρίσκεται όλη του η οικογένεια, σύμφωνα με ανακοίνωση. Πέρα από τη γυναίκα του Κορίνα και τα παιδιά του Τζίνα-Μαρία και Μικ, στη Γαλλία πήγε ο αδερφός του (επίσης πρώην οδηγός της Φόρμουλα 1) Ραλφ, όπως και ο πατέρας τους Ρολφ.

 

Στη Γερμανία, τα ΜΜΕ καλύπτουν το γεγονός με εκτενή ρεπορτάζ, αλλά με ιδιαίτερο σεβασμό. Εξαίρεση αποτελεί η εφημερίδα «Die Welt», η οποία έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κοινής γνώμης για διάφορες δημοσιογραφικές «παρατυπίες». Η πιο τρανταχτή αποκαλύφθηκε προχθές, όταν ένας ρεπόρτερ προσπάθησε να τρυπώσει στη μονάδα εντατικής θεραπείας ντυμένος… ιερέας! Φυσικά απομακρύνθηκε άμεσα.

 

Scroll to top