02/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τετΡΑΔΙΟ

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

* Καλή χρονιά, χρόνια πολλά. Ευχές από το «τετΡΑΔΙΟ», ραδιοφωνικές και όχι μόνο. Για καλύτερη και πιο αντικειμενική ενημέρωση, για περισσότερα ραδιόφωνα, για πιο υγιή ραδιόφωνα. Καλό 2014 να περάσουμε. Και με μία «Εφημερίδα των Συντακτών», την εφημερίδα μας, ακόμα πιο δυνατή!

 

………………………………………..

 

 

Πιάσε δουλειά στη ΝΕΡΙΤ

 

* Η ΝΕΡΙΤ αναζητά εννιά διευθυντές και συντονιστές. Μεταξύ των οποίων και για τη ραδιοφωνία της. Και απηύθυνε ανοιχτή πρόσκληση ενδιαφέροντος. Στο opengov θα βρείτε όλα τα… φανερά στοιχεία, εδώ εμείς θα σας πούμε τα… κρυφά και άκρως απαραίτητα προσόντα (σας).

 

1. Να είσαι «δικό μας παιδί». Δηλαδή να είσαι Ν.Δ., ΠΑΣΟΚ ή ΔΗΜΑΡ (ιδίως αυτό το τελευταίο προσθέτει πόντους).

 

2. Να έχεις ανδρωθεί ως δημοσιογράφος στον ΔΟΛ και να δηλώνεις αριστερός (τρομάρα σου), αλλά όχι λαϊκιστής αριστερός, μόνο υπεύθυνος αριστερός.

 

3. Να είσαι από τη Μεσσηνία.

 

4. Να μη δουλεύεις όμως ήδη στο Μουσείο της Ακρόπολης.

 

5. Να πιστεύεις ακόμα στα «18 σημεία» του Ζαππείου.

 

6. Να βλέπεις φως στην άκρη του τούνελ.

 

7. Να ψώνισες τη «Λευκή Νύχτα» στο κέντρο της Αθήνας.

 

8. Να είσαι κουμπάρος (γενικά).

 

9. Να έχεις βάλει πουλόβερ στα δέντρα της αυλής σου.

 

10. Να διαβάζεις Protagon. Αν γράφεις κι εκεί, ακόμα καλύτερα. Πάρε μας τηλέφωνο κατευθείαν. Συγχαρητήρια. Προσλαμβάνεστε.

 

…………………………………………

 

 

Δύο νέοι ραδιοφωνικοί σταθμοί

 

* Το ξεκίνημα της χρονιάς θα μας βρει με δύο καινούργια ραδιόφωνα. Αμφότερα, του team της εφημερίδας «Παραπολιτικά». Το ένα είναι το «Παραπολιτικά FM» στους 90,1, στη συχνότητα του «902 Αριστερά στα FM». Ενημερωτικό, θα βγει on air σε λίγες ημέρες, στελεχωμένο ως επί το πλείστον από ανθρώπους της εβδομαδιαίας ομότιτλης σαββατιάτικης εφημερίδας του Γιάννη Κουρτάκη. Ξεκίνησε ήδη να παίζει διαφημιστικά σποτάκια της εφημερίδας. Και το δεύτερο, αθλητικό αυτό, ένα ραδιόφωνο για τους φίλους του Ολυμπιακού. Εξυπνη κίνηση, ο νέος αυτός σταθμός θα εκπέμπει εκτός απροόπτου στους 104 FM, στη συχνότητα του «Παρέα FM», ιδιοκτησίας… Δημήτρη Ρίζου. Ευχές από τη στήλη για καλό ξεκίνημα και μακροημέρευση.

 

……………………………………….

 

 

Διαλέξτε «Τρίτο Πρόγραμμα»

 

* Κι εκεί που μείναμε για μήνες χωρίς ένα ραδιόφωνο που να παίζει αποκλειστικά κλασική μουσική στα ερτζιανά (μεγάλη απώλεια για την κουλτούρα των νεοελλήνων, πού να σας λέω), ξαφνικά αποκτάμε όχι ένα, αλλά δύο ραδιόφωνα του είδους. Το… «Τρίτο Πρόγραμμα». Το ένα «Τρίτο» (θα) είναι αυτό των πρώην εργαζομένων της ΕΡΤ και ήδη μεταδίδει μόνο με μουσική (χωρίς εκπομπές), αποκλειστικά μέσω internet, από το ertopen.gr. Το 2ο «Τρίτο Πρόγραμμα» είναι αυτό που θα βγάλει η ΝΕΡΙΤ, η κυβερνητική ΝΕΡΙΤ. Δεν ξέρουμε αν θα λέγεται έτσι ή πώς αλλιώς τέλος πάντων θα είναι το όνομά του, αλλά θα παίζει κλασική μουσική σύμφωνα με τις πληροφορίες που αφήνουν να διαρρεύσουν οι ιθύνοντες. Και αυτό θα λειτουργήσει λίαν συντόμως.

 

[email protected]

 

Scroll to top