07/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Επιχειρήσεις σκούπα στο ΑΠΘ

Τρίτη κατά σειρά εισβολή -από τον Οκτώβριο- της ΕΛ.ΑΣ. στην Πανεπιστημιούπολη. Τα πενιχρά αποτελέσματα καταρρίπτουν τις αιτιάσεις περί «άντρου εγκληματικότητας και κουκουλοφόρων».
      Pin It

Τρίτη κατά σειρά εισβολή -από τον Οκτώβριο- της ΕΛ.ΑΣ. στην Πανεπιστημιούπολη. Τα πενιχρά αποτελέσματα καταρρίπτουν τις αιτιάσεις περί «άντρου εγκληματικότητας και κουκουλοφόρων»

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

Την Πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης, η οποία πλέον δεν προστατεύεται από το άσυλο, φαίνεται πως έχει βάλει για τα καλά στο στόχαστρο η αστυνομία, που με πρόσχημα τη μικροεγκληματικότητα πραγματοποιεί πλέον τακτικά εφόδους και επιχειρήσεις-σκούπα, με… πενιχρά μέχρι στιγμής αποτελέσματα.

 

Κάτι τέτοιο έγινε και το περασμένο Σάββατο, όταν άνδρες της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, της ΟΠΚΕ (Ομάδα Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας) και της ΔΙΑΣ πραγματοποίησαν την τρίτη κατά σειρά -από τον περασμένο Οκτώβριο- επιχείρηση «εκκαθάρισης» του ΑΠΘ. Αποτέλεσμα, 26 προσαγωγές, από τις οποίες οι πέντε μετατράπηκαν σε συλλήψεις μετά τη διαδικασία της προανάκρισης. Σε βάρος των πέντε συλληφθέντων σχηματίστηκαν δικογραφίες με τις κατά περίπτωση κατηγορίες της παράβασης νόμων «περί εξαρτησιογόνων ουσιών» (ναρκωτικά), «περί όπλων» και «περί αλλοδαπών».

 

Συγκεκριμένα, συνελήφθησαν δύο Ελληνες κι ένας αλλοδαπός, ηλικίας 19, 36 και 46 ετών αντίστοιχα, στην κατοχή των οποίων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μικροποσότητες χασίς και δισκία. Επίσης, συνελήφθησαν ένας 36χρονος αλλοδαπός που κατείχε πτυσσόμενο μαχαίρι και ένας 26χρονος, σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις, ενώ στερούνταν των απαραίτητων εγγράφων για την παραμονή του στη χώρα.

 

Ανάλογα ήταν τα αποτελέσματα των άλλων δύο «επιχειρήσεων» της ΕΛ.ΑΣ. στην Πανεπιστημιούπολη – μία στα τέλη Οκτωβρίου και δεύτερη τον Νοέμβριο- με πέντε και οκτώ συλλήψεις αντίστοιχα για μικροαδικήματα, όπως κατοχή ναρκωτικών για ιδία χρήση, σουγιάδες που εμπίπτουν στη νομοθεσία περί όπλων, παρεμπόριο και παράνομη παραμονή στην επικράτεια. Γεγονός είναι ότι οι επαναλαμβανόμενες επιχειρήσεις – σκούπα στην Πανεπιστημιούπολη δεν έχουν αποδώσει μέχρι στιγμής κάτι ιδιαίτερο, δεδομένων και των παλαιότερων ισχυρισμών διαφόρων πολιτικών κέντρων και ανώτατων αξιωματικών της αστυνομίας που παρουσιαζαν το ΑΠΘ ως «άντρο» εγκληματικότητας και ένοπλων κουκουλοφόρων… Πάντως, απ’ ό,τι φαίνεται, η νέα αυτή τακτική των συχνών – πυκνών αστυνομικών επιχειρήσεων στην πανεπιστημιούπολη της Θεσσαλονίκης θα συνεχιστεί, αφού και αρκετά μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας βομβαρδίζουν την Εισαγγελία Πρωτοδικών με επιστολές-καταγγελίες περί «αυξημένων κρουσμάτων εγκληματικότητας». Υπενθυμίζεται ότι στις 21 Οκτωβρίου είχε πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη στο γραφείο του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Ευάγγελου Μαδεμλή, με θέμα την εγκληματικότητα αλλά και τα πάρτι που διοργανώνονται μέσα στους χώρους του ΑΠΘ.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top