eopyy

08/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Ο ΕΟΠΥΥ σε διαθεσιμότητα!

Η κυβέρνηση θα υλοποιήσει τη μνημονιακή υποχρέωση να θέσει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους σε καθεστώς κινητικότητας μέσω της αποσάθρωσης του Οργανισμού. Θα φύγουν 8.000 εργαζόμενοι.
      Pin It

Ο ΕΟΠΥΥ καθίσταται στην κύρια «δεξαμενή», από την οποία θα προέλθει η πλειονότητα των δημοσίων υπαλλήλων που θα ενταχθούν στο επόμενο «κύμα» διαθεσιμότητας.

Τονίζοντας τη «μνημονιακή δέσμευση» της κυβέρνησης να οδηγήσει 12.500 δημοσίους υπαλλήλους στο καθεστώς, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε γνωστό, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, πως η πολιτική απόφαση να αλλάξει ο χαρακτήρας του Οργανισμού και να μετατραπεί από πάροχο σε αποκλειστικό αγοραστή υπηρεσιών υγείας, θα αποφέρει στην κυβέρνηση έναν τεράστιο αριθμό διαθεσιμοτήτων, μεταξύ 8.000 και 9.000.

«Αριθμός που θα μας φέρει αρκετά κοντά στον τελικό στόχο», συμπλήρωσε, υπολογίζοντας πως οι σχετικές αποφάσεις που έχουν ληφθεί για την ένταξη των εργαζομένων σε διαθεσιμότητα θα δρομολογηθούν άμεσα, πριν από την επικείμενη επίσκεψη του κλιμακίου της τρόικας.

Διαβάστε αναλυτικά το ρεπορτάζ του Στέργιου Ζιαμπάκα στη σελίδα 18 της Εφημερίδας των Συντακτών που κυκλοφορεί

Scroll to top