08/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Δωράκι Σαμαρά προς Βενιζέλο

Η απόσυρση του μέτρου της πληρωμής των 25 ευρώ για την εισαγωγή πολιτών σε νοσοκομεία προσέφερε επικοινωνιακό αβαντάζ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ.
      Pin It

Η απόσυρση του μέτρου της πληρωμής των 25 ευρώ για την εισαγωγή πολιτών σε νοσοκομεία προσέφερε επικοινωνιακό αβαντάζ στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

 

Του Δημήτρη Κουκλουμπέρη

 

Ευαγγελος Βενιζελος, Αντώνης ΣαμαράςΕπικοινωνιακό δώρο στη Χαριλάου Τρικούπη έκαναν χθες ο Αντώνης Σαμαράς και ο Αδωνις Γεωργιάδης με την απόσυρση του χαρατσιού των 25 ευρώ για την εισαγωγή και νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία.

 

Μετά το τέλος της χθεσινής σύσκεψης στο μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος με μεγάλη ικανοποίηση χαιρέτισε την από κοινού απόφαση που ελήφθη, μέσω της οποίας θα επιχειρήσει να ενισχύσει το καταρρακωμένο κοινωνικό προφίλ του κόμματός του, ενώ το ΠΑΣΟΚ έσπευσε να πανηγυρίσει για την τροπή που έλαβε η ενδοκυβερνητική αντιπαράθεση, εκφράζοντας «δικαίωση» για τη «μάχη» που έδωσε και η οποία στέφθηκε με επιτυχία. Σχολιάζοντας την κατάργηση του μέτρου, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης σημείωσε ότι έγινε με «το σωστό τρόπο», διευκρινίζοντας ότι η παράλληλη απόφαση για αύξηση κατά 5 λεπτά στην τιμή των τσιγάρων και του καπνού είναι μια εξίσου σημαντική εξέλιξη, την οποία χαρακτήρισε «μέτρο προληπτικής ιατρικής».

 

Θα πιέσουν ξανά…

 

Αλλες πηγές του μικρότερου κυβερνητικού εταίρου τόνιζαν στην «Εφ.Συν.» ότι ανάλογες πιέσεις θα ασκηθούν και για τα υπόλοιπα θέματα του λεγόμενου «κοινωνικού πακέτου», στα οποία έχει διαπιστωθεί διάσταση απόψεων με τη Ν.Δ., όπως το ΕΚΑΣ για τους αναπήρους, οι ανασφάλιστοι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και οι ηλικιωμένοι πολίτες, που δεν έχουν συνταξιοδοτική κάλυψη.

 

«Η χθεσινή θετική κατάληξη με το 25ευρω δείχνει ότι οι αντιδράσεις πιάνουν τόπο και ανοίγουν τον δρόμο για τη διευθέτηση με τον ίδιο τρόπο και άλλων παρόμοιων ζητημάτων, με δεδομένη τη δέσμευση να είναι το 2014 έτος αποκατάστασης αδικιών», συμπλήρωναν χαρακτηριστικά, έχοντας πάρει λαβή από το Μαξίμου για τέτοιου είδους φιλολαϊκές επικοινωνιακές κορόνες. Πριν από τη σύσκεψη, το Συντονιστικό Οργανο του ΠΑΣΟΚ είχε αποφασίσει να τηρήσει σκληρή στάση για το θέμα, κάτι που αποτυπώθηκε και στη συνάντηση αντιπροσωπείας βουλευτών του με τον Αδωνη Γεωργιάδη. Μάλιστα, ο Δημήτρης Κρεμαστινός μετέφερε στον υπουργό Υγείας την αντίθεση της Χαριλάου Τρικούπη και με τη χρέωση ενός ευρώ ανά συνταγή που εφαρμόζεται από χθες.

 

Το ραντεβού Σαμαρά-Βενιζέλου απασχόλησαν εξάλλου η ελληνική προεδρία στην Ε.Ε. και οι προτεραιότητες που τίθενται, οι διαπραγματεύσεις με την τρόικα, ο συντονισμός της κυβέρνησης ώστε να αποφεύγονται αιφνιδιασμοί και τροπολογίες της τελευταίας στιγμής, καθώς και η απόδραση του Χριστόδουλου Ξηρού, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να εμφανίζεται ανήσυχος για τον κίνδυνο να δοθεί η εντύπωση ότι «η Ελλάδα είναι μια ανασφαλής χώρα», καθησυχάζοντας την ίδια στιγμή ότι η Αστυνομία «κινείται στοχευμένα».

 

Το μεσημέρι, κόβοντας την πρωτοχρονιάτική πίτα του Κινήματος, ο κ. Βενιζέλος επανέλαβε στα μέλη της Κ.Ο. την άποψη ότι η σταθερότητα της κυβέρνησης και της χώρας εξαρτάται από το ΠΑΣΟΚ.

 

Scroll to top