Pin It

Κανόνας: όταν λένε «ισοδύναμα μέτρα» εννοούν διπλάσια μέτρα

 

Του Λάκη Μπέλλου

 

Επιτέλους μια σωστή ενέργεια αυτής της κυβέρνησης. Αντί 25 ευρώ το εισιτήριο στα νοσοκομεία, πάει 25 ευρώ το κάθε πακέτο τσιγάρα.

 

Ελα μωρέ, τι είναι 5-10 λεπτά σε κάθε πακέτο τσιγάρα; Τι είναι το 1 ευρώ ανά συνταγή υπέρ Γεωργιάδη που ισχύει από σήμερα; Τι είναι τα 3 ευρώ για τη ΝΕΡΙΤ; Λαϊκιστές του κερατά είστε όλοι!

 

Αντιφατικές πληροφορίες για το πού βρίσκεται ο Χριστόδουλος Ξηρός. Τα πιο πιθανά και απίθανα ακούγονται:

 

1. Ο Χριστόδουλος Ξηρός τραυματίστηκε ενώ έκανε σκι στις Αλπεις.

 

2. Αυτός ήταν μάλιστα που έβαλε τρικλοποδιά στη Μέρκελ. Χτύπησε – και μάλιστα στη λεκάνη.

 

3. Αλλοι τον είδαν στη Μαλαισία με άγνωστη ξανθιά που δεν φαίνεται καθαρά στις φωτό.

 

4. Αλλοι λένε ότι βρέθηκε κρυμμένος στο σαλέ του Λιάπη στην Ευρυτανία και κυκλοφορούσε στην περιοχή με τζιπ που είχε πλαστές πινακίδες.

 

5. Αλλοι πιο ευφάνταστοι λένε ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός ήταν στη χθεσινή σύσκεψη του Μαξίμου και απείλησε με το 45άρι να αλλάξει το 25άρι, πράγμα που έγινε.

 

6. Αλλοι λένε ότι χθες το πρωί πήγε στον «Ευαγγελισμό», αλλά δεν τον έβαλαν μέσα γιατί δεν είχε τα 25 ευρώ.

 

7. Τον συνέλαβαν πριν από λίγο, γιατί κυκλοφορούσε με τζιπ με πλαστές πινακίδες στην Ευρυτανία, αλλά είπε ότι το ‘σκασε για να γεμίσει την μπαταρία.

 

8. Εδωσε μίζα στον Τομπούλογλου για να τον κρύψει.

 

9. Γύρισε, άλλοι λένε, πίσω σήμερα το πρωί στον Κορυδαλλό για να πάρει το υπόλοιπο αδείας.

 

10. Ζήτησε μάλιστα ισόβια άδεια.

 

11. Τελικά μόνο ο Γιώργος Παπανδρέου παίρνει περισσότερη άδεια από τον Χριστόδουλο Ξηρό.

 

Βρέθηκε η λύση, είπε η Τρέμη, για το 25άρι στα νοσοκομεία με το ισοδύναμο μέτρο -ο θεός να το κάνει ισοδύναμο- με την αύξηση στα τσιγάρα. Θα μπει πάνω στα πακέτα τσιγάρα η προτροπή «Το κάπνισμα ωφελεί την υγεία» για να γεμίσουν τα ταμεία.

 

Κανόνας: όταν λένε «ισοδύναμα μέτρα» εννοούν «διπλάσια μέτρα». Μερικές φορές και τριπλάσια. Είναι πολύ δύσκολο πάντως να υπολογίσεις το ισοδύναμο. Είναι σαν να θες να υπολογίσεις το ισοδύναμο των κιλών του Βενιζέλου.

 

Απόδραση σαν αυτή του Χριστόδουλου Ξηρού στη Χαλκιδική δεν έχει.

 

Θα την πει την μπιπ του ο Σαμαράς, δεν κρατιέται. Μετά την κοπάνα Χριστόδουλου Ξηρού είπε ότι θα γίνουν φυλακές ασφαλείας μέσα σε 100 μέρες. Μάλλον σήμερα θα ‘μαθε ότι ο Ξηρός ήταν έξω με άδεια.

 

7 φορές σε έναν χρόνο είχε πάρει άδεια ο Ξηρός. Δεν εξέτιε ποινή, αλλά άδεια. Μια φορά ζήτησε ποινή και δεν του την έδωσαν.

 

Συμπτωματικά όταν έρχεται η τρόικα όλο κάτι σοβαρό συμβαίνει και δεν ασχολείται κανείς μαζί της και παραπονούνται οι άνθρωποι.

 

twitter.com/pamelouketo

 

Scroll to top