08/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Απλήρωτες 19 καθαρίστριες στο Πέραμα επί 4 μήνες

Καταγγέλλουν τον δήμαρχο για απαράδεκτη συμπεριφορά και προχώρησαν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ο Παντελής Ζουμπούλης υποστηρίζει ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη μη υπογραφή της ΚΥΑ από τα υπουργεία Παιδείας - Οικονομικών.
      Pin It

Καταγγέλλουν τον δήμαρχο για απαράδεκτη συμπεριφορά και προχώρησαν σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Ο Παντελής Ζουμπούλης υποστηρίζει ότι το πρόβλημα έχει δημιουργηθεί από τη μη υπογραφή της ΚΥΑ από τα υπουργεία Παιδείας – Οικονομικών

 

Της Χριστίνας Παπασταθοπούλου

 

Απλήρωτες εδώ και τέσσερις μήνες είναι 19 συμβασιούχοι καθαρίστριες των σχολείων στον Δήμο Περάματος και για τον λόγο αυτόν ξεκίνησαν 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. Οι ίδιες καταγγέλλουν τον δήμαρχο της πόλης Παντελή Ζουμπούλη και υποστηρίζουν ότι στην τελευταία συνάντηση που είχαν μαζί του την περασμένη Παρασκευή 3 Ιανουαρίου η απάντησή του στο αίτημά τους ήταν «αρνητική, υβριστική και προκλητική».

 

Οι καθαρίστριες επισημαίνουν ότι ο δήμαρχος αρνήθηκε να υλοποιήσει την υπόσχεση που είχε δώσει την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου, δηλώνοντας αδυναμία να πληρώσει τα δεδουλευμένα τους, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενες που αμείβονται, όπως λένε, με μισθούς πείνας (200-300 ευρώ) με συμβάσεις 6, 7 και 9 χρόνων να παραμένουν απλήρωτες.

 

Καλούν σε συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα τους και ζητούν να πληρωθούν άμεσα τα δεδουλευμένα τους, να μη γίνει καμία απόλυση συμβασιούχου στην καθαριότητα των σχολείων και να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι καθαριστές-καθαρίστριες χωρίς όρους και προϋποθέσεις, με μισθούς σύμφωνα με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

 

Αλλη άποψη έχει όμως για όλα αυτά ο δήμαρχος Περάματος, ο οποίος μιλώντας χθες στην «Εφ.Συν.» παραδέχτηκε ότι, πράγματι, οι καθαρίστριες είναι απλήρωτες από τον Σεπτέμβριο που έγινε η πρόσληψή τους, αλλά, όπως τόνισε, για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί δεν είναι υπεύθυνος ο δήμος και εξήγησε: «Για να πάρουν οι εργαζόμενες τα λεφτά τους πρέπει κατ’ αρχήν να υπογραφεί μια Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) από τα υπουργεία Παιδείας και Οικονομικών που αφορά τη σύμβασή τους και στη συνέχεια να εκταμιευτούν τα χρήματα τα οποία λαμβάνουν από το Εθνικό Ιδρυμα Νεότητας».

 

Ο Παντ. Ζουμπούλης επισήμανε πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι εργαζόμενες επιτίθενται στον ίδιο, τη στιγμή μάλιστα που λόγω των γιορτών των Χριστουγέννων έβγαλε από το ταμείο του δήμου και έδωσε στην καθεμιά από 300 έως 400 ευρώ παρ’ όλο που δεν ήταν υποχρεωμένος να το κάνει. Ο δήμαρχος υποστήριξε επίσης πως αύριο Πέμπτη έχει ραντεβού με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα για να συζητήσουν το θέμα της καθυστέρησης της ΚΥΑ και πώς αυτό μπορεί να ξεμπλοκάρει.

 

[email protected]

 

Scroll to top