Pin It

Του Τζώρτζη Ρούσσου

Με νέες νομοθετικές ακροβασίες σχεδιάζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γ. Βρούτσης να λύσει το θέμα της αντισυνταγματικότητας που προέκυψε και αφορά το παράνομο της πρόσληψης-μετάταξης προσωπικού από την Αγροτική Τράπεζα στο ΙΚΑ.

Οι τότε κινήσεις όσο και οι τωρινές φαίνεται ότι κολλούν στα δικαστήρια, με αποτέλεσμα να βρίσκονται σε ιδιαίτερα επισφαλή θέση περίπου 500 εργαζόμενοι και να κινδυνεύει ακόμη και η λειτουργία των υπηρεσιών του Ιδρύματος.

 

Σύμφωνα με πληροφορίες, το Διοικητικό Εφετείο Αθηνών με απόφασή του έχει κρίνει αντισυνταγματική την τότε ακροβασία που άφησε εκτός πρόσληψης όσους, μέσα από την προκήρυξη 8Κ/2008 του ΑΣΕΠ, είχαν καλύψει τις θέσεις που είχαν προκηρυχθεί.

 

Η παράλειψη πρόσληψης προέκυψε τότε προκειμένου να απορροφηθούν όσοι είχαν μοριοδοτηθεί με την 9Κ/2008 προκήρυξη του ΑΣΕΠ και αφορούσε σε πρόσληψη προσωπικού στην ΑΤΕ…

 

Τώρα, τρία χρόνια μετά, σχετικές πληροφορίες που έφτασαν στο ΙΚΑ και αφορούν την κρίση του Διοικητικού Εφετείου φαίνεται να κινητοποίησαν τους συνδικαλιστές του Ιδρύματος.

 

Στον αέρα οι εργαζόμενοι

 

«Οι ακροβατισμοί της νομοθετικής εξουσίας, πέρα από την ομηρία που προκαλούν σε εκείνους που αναζητούν εργασία, προκαλούν αντικειμενικά κατάσταση αδυναμίας λειτουργίας του ΙΚΑ», ανέγραψε σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΙΚΑ Αττικής και Νήσων, ενώ αντίστοιχα ο πρόεδρος της ΠΟΣΕ-ΙΚΑ Ν. Χατζόπουλος συναντήθηκε χθες με τον διευθυντή του υπουργού Γ. Βρούτση…

 

Οι συνδικαλιστές απέσπασαν τη διαβεβαίωση του υπουργού ότι με νομοθετική του παρέμβαση θα ζητήσει την παραμονή των 500 εργαζομένων τής 9Κ/2008 μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

 

Ουδείς βέβαια γνωρίζει αν αυτή η νομοθετική πρωτοβουλία του κ. Βρούτση έχει ερείσματα στον νόμο. Πρέπει να σημειωθεί ότι με απόφαση του Διοικητικού Εφετείου έχει απαγορευτεί στη διοίκηση του ΙΚΑ οποιαδήποτε ενέργεια ολοκλήρωσης του διαγωνισμού των επιτυχόντων της 9Κ/2008 προκήρυξης του ΑΣΕΠ.

 

Αυτός είναι και ο λόγος που έχουν προσληφθεί στο ΙΚΑ μόλις 500 από τους περίπου 900 που θα έπρεπε να απορροφηθούν.

Scroll to top