09/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ξηρασία στις έρευνες

Η αναζήτηση του άφαντου Χριστόδουλου περνάει στην αρμοδιότητα της Αντιτρομοκρατικής.
      Pin It

Η αναζήτηση του άφαντου Χριστόδουλου περνάει στην αρμοδιότητα της Αντιτρομοκρατικής

 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

 

ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣΝα μην αφήσουν τον Ξηρό σε… χλωρό κλαρί είναι οι διαταγές που έχουν πάρει οι διωκτικές αρχές από τους πολιτικούς προϊσταμένους τους, έτσι ώστε να επιστρέψει το συντομότερο στη φυλακή και μάλιστα με το νέο αυστηροποιημένο καθεστώς για τους κρατούμενους για τρομοκρατία.

 

Στο μεταξύ, με εντολή του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ., η υπόθεση πέρασε και επισήμως στα χέρια της Αντιτρομοκρατικής, που αναφέρεται απευθείας στον ίδιο, βάζοντας στο περιθώριο τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας (αρμόδια για τις έρευνες στη Χαλκιδική, του Αγίου Ορους συμπεριλαμβανόμενου) και ρίχνοντας σε δεύτερη μοίρα την Ασφάλεια Θεσσαλονίκης που γνωρίζει «πρόσωπα και πράγματα» στα όρια ευθύνης της, αλλά θεωρείται «επιχειρησιακά κατώτερη για τέτοιες υποθέσεις».

 

Αντιθέτως, ρόλο καλείται να παίξει, σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΥΠ και το επονομαζόμενο «βαλιτσάκι», που έχει δυνατότητα παρακολούθησης των κινητών τηλεφώνων. Μπορεί ο Χριστόδουλος Ξηρός να έφυγε από το σπίτι της Καλλικράτειας αφήνοντας πίσω το κινητό του τηλέφωνο, αλλά στο στόχαστρο έχουν μπει τις τελευταίες 48 ώρες πολλά πρόσωπα από τον αναρχικό χώρο ή και άτομα του στενού του περιβάλλοντος. Οι Αρχές θεωρούν ότι οπωσδήποτε θα προσπαθήσει να έλθει σ’ επικοινωνία με κάποιους, αφενός για συνδρομή και πληροφόρηση, αφετέρου για να καθησυχάσει την οικογένειά του, αργά ή γρήγορα.

 

«Σίγουρα δεν μπορεί να είναι μόνος του σε όλο αυτό. Δεν ήταν μια απόφαση που έλαβε την τελευταία στιγμή. Ηταν κάτι που είχε προσεκτικά προσχεδιάσει, κατά πάσα πιθανότητα μαζί με άλλους», ανέφερε ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που έχει ασχοληθεί με τις έρευνες για την τρομοκρατία και αποστρατεύτηκε σχετικά πρόσφατα.

 

Ο ίδιος επισήμανε ότι «πιθανότατα τ’ αδέλφια του, που είχαν εμπλακεί στη “17 Νοέμβρη”, έχουν κάποια πληροφόρηση για την απόφασή του ν’ αποδράσει…», αφήνοντας να εννοηθεί ότι ούτε ο σοβαρά άρρωστος Σάββας Ξηρός ούτε ο μικρότερος, Βασίλης, που αποφυλακίσθηκε το καλοκαίρι του 2011 έχοντας εκτίσει τα 3/5 της ποινής του, μένουν έξω από το «κάδρο» των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής.

 

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο τελευταίος -που για καιρό είχε μείνει έξω από το ενδιαφέρον της Κρατικής Ασφάλειας- παρουσιάσθηκε χθες στο αστυνομικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όπου εξετάστηκε σχετικά με την απόδραση του 55χρονου αδελφού του. Κατά τις ίδιες πηγές, και αυτός όσο και άλλα μέλη της οικογένειας Ξηρού φέρονται να αρνήθηκαν ότι γνώριζαν τι σχεδίαζε ο Χριστόδουλος, ξεκαθαρίζοντας πως δεν έχει επικοινωνήσει μαζί τους ούτε γνωρίζουν πού κρύβεται.

 

Νίκος Φωτόπουλος

 

Scroll to top