09/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

58 μέρες απεργία πείνας για να πάρει άδεια

Για τέταρτη φορά εισήχθη στο νοσοκομείο ο κρατούμενος Σπύρος Στρατούλης.
      Pin It

Για τέταρτη φορά εισήχθη στο νοσοκομείο ο κρατούμενος Σπύρος Στρατούλης

 

Για τέταρτη φορά, χθες, εισήχθη στο νοσοκομείο ο απεργός πείνας Σπύρος Στρατούλης, καθώς διανύει την 58η μέρα απεργίας, διαμαρτυρόμενος για το πάγωμα των αδειών εξόδου που έπαιρνε κανονικά, παρά το γεγονός ότι ο εισαγγελέας δεν είχε ζητήσει την προφυλάκισή του για την υπόθεση της οργάνωσης με την ονομασία «Στέκια Θεσσαλονίκης».

 

Σύμφωνα με τον γιατρό του, Δημήτρη Μπαμπαλή, και τη δικηγόρο του, Κωνσταντίνα Κάτσια, η αντιμετώπιση του Στρατούλη από το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό της Παθολογικής Κλινικής του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας είναι αντιδεοντολογική. Για του λόγου το αληθές, αναφέρουν ότι στον χώρο εξέτασης ήταν παρούσες αστυνομικές δυνάμεις, ενώ την ίδια στιγμή δεν επιτράπηκε στον προσωπικό γιατρό του απεργού όχι μόνο να τον εξετάσει, αλλά ούτε καν να μιλήσει μαζί του. Σε ανακοίνωσή του ο κ. Μπαμπαλής αναφέρει ότι ο Στρατούλης έχει χάσει συνολικά 17 κιλά και ότι είναι έντονα καταβεβλημένος και αδύναμος. «Η εκτίμησή μου είναι ότι η συνέχιση της απεργίας πείνας από τον κ. Στρατούλη, λόγω της εξαιρετικά μεγάλης διάρκειας και της ακραίας απώλειας βάρους, εγκυμονεί πλέον πολύ μεγάλο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρών και μη αναστρέψιμων βλαβών στην υγεία του ή αιφνίδιου θανάτου».

 

Υπενθυμίζουμε ότι ο Στρατούλης φέρεται ως ύποπτος απλά και μόνο λόγω φιλικών σχέσεων που διατηρούσε με αλληλέγγυους κρατουμένων, όπως ισχυρίζεται ο ίδιος. Για την κατηγορία αυτή δεν κρίθηκε προφυλακιστέος, ωστόσο στερήθηκε τις άδειες που έπαιρνε μέχρι τότε κανονικά. Το γεγονός ότι ένας κρατούμενος στερείται το δικαίωμα ολιγοήμερης άδειας, που του είχε ήδη παραχωρηθεί, με το πρόσχημα μιας κατηγορίας για την οποία ο ανακριτής δεν διέταξε κανέναν περιοριστικό όρο σε βάρος του, αποτελεί κατάχρηση του νόμου στην ουσία. Σε κατάληψη αλληλεγγύης και αντιπληροφόρησης στη Σχολή Θεάτρου Θεσσαλονίκης προχώρησε χθες η Συνέλευση Αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Σπύρο Στρατούλη, ενώ σήμερα, στις 17.00 στο Μοναστηράκι, καλεί σε πορεία αλληλεγγύης η Αντιεξουσιαστική Κίνηση Αθήνας.

 

Διαλεκτή Αγγελή

 

Scroll to top