gkletsos

10/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Σε δικαστικές περιπέτειες ο Απόστολος Γκλέτσος

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος της Φθιώτιδας, υπέβαλε μήνυση στον δήμαρχο της Στυλίδας, Απόστολο Γκλέτσο, κατηγορώντας τον ότι προχώρησε στην ευθανασία σκύλου χωρίς πρώτα να έχει ακολουθήσει τις απαραίτητες διεργασίες.
      Pin It

Μηνυτήρια αναφορά κατά του δημάρχου Στυλίδας Απόστολου Γκλέτσου, καταθέτει ο Φιλοζωικός Σύλλογός της Φθιώτιδας, κατηγορώντας τον ότι προχώρησε στη θανάτωση ενός σκύλου στην περιοχή του χωρίς να έχει ακολουθήσει, προηγουμένως, τις προβλεπόμενες διαδικασίες.

Ο δήμαρχος Απόστολος Γκλέτσος ισχυρίζεται ότι ο σκύλος ήταν επιθετικός και ότι επιτέθηκε σε δύο άτομα. «Με μεγάλο κόπο κατάφερα να ακινητοποιήσω τον σκύλο και στη συνέχεια τον μετέφερα σε κτηνίατρο όπου του έγινε ευθανασία. Κατόπιν πήρα ο ίδιος το θανατωμένο ζώο και το έθαψα» δηλώνει ο δήμαρχος Στυλίδας και γνωστός ηθοποιός Απόστολος Γκλέτσος και συνέχισε ότι «έπρεπε να το πράξω άμεσα για τη δημόσια ασφάλεια» καθώς, όπως υποστήριξε, δεν υπήρχε άλλος τρόπος.

«Δεν προχώρησε στις διαδικασίες που προβλέπονται» επιμένει ο Φιλοζωικός της Λαμίας που υπενθυμίζει πως σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι απαραίτητη η γνωμοδότηση ειδικής επιτροπής του δήμου ότι το αδέσποτο ζώο είναι επιθετικό, έχοντας όμως αποδείξεις για τραυματισμό ανθρώπων ή ακόμη να έχουν γίνει στο συγκεκριμένο ζώο ιατρικές εξετάσεις που να αποδεικνύουν ότι έχει κάποια πάθηση επικίνδυνη για ανθρώπους ή ζώα.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top