10/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στην κόντρα κι όποιος αντέξει

Η αντιπαράθεση των ερασιτεχνών ΑΕΚ και Ολυμπιακού, βιτρίνα του πολέμου Μελισσανίδη - Μαρινάκη.
      Pin It

Του Τάσου Τσατάλη

 

 

 

 

Αναζωπυρώθηκε για τα καλά η κόντρα της ΑΕΚ του Μελισσανίδη με τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη. Και αποδεικνύεται πως έχουν μπει και οι δύο με τα μπούνια στη λογική αυτής της κόντρας, έπειτα από ένα μικρό διάστημα «εκεχειρίας» που φαίνεται ότι για ξεχωριστούς για τον καθένα λόγους ήταν αναγκαστική…

 

Τουλάχιστον στην περίπτωση της ΑΕΚ, που μπορούμε να γνωρίζουμε καλύτερα ότι αυτό ισχύει. Γιατί είναι δεδομένο πως εδώ και αρκετό διάστημα, ο Μελισσανίδης είχε αποφασίσει να «παγώσει» την ιστορία. Λέγεται πως σε αυτό είχε παίξει σημαντικό ρόλο και η πιο ψύχραιμη θεώρηση των πραγμάτων υπό το πρίσμα της εμπλοκής του στον ΟΠΑΠ…

 

Το πρώτο δεκαήμερο του 2014 όμως προκάλεσε πλήρη ανατροπή του σκηνικού. Πρώτα ήταν όσα είπε ο Μαρινάκης στη Νέα Υόρκη στους ομογενείς οπαδούς του Ολυμπιακού. Δεν υπήρξε αντίδραση, αφού δεν υπήρξε και ονομαστική αναφορά. Ομως ο «Τίγρης» είχε αρχίσει πάλι να… βράζει.

 

Ακολούθησε το ματς στο Αιγάλεω και τα επεισόδια εκεί. Προσωπικά για τον Μελισσανίδη δεν υπήρξε ούτε στιγμή η αμφιβολία πως το κλίμα που δημιουργήθηκε εκεί εντάσσεται στο πλαίσιο της κόντρας του με τον Ολυμπιακό του Μαρινάκη. Αλλά ούτε και γύρω από αυτό υπήρξε σχόλιο που να προέρχεται από «επίσημα χείλη» στην ΑΕΚ.

 

Η κατάσταση ξέφυγε όμως πάλι με αφορμή την παρέμβαση του προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Κώστα Κοτσάτου.

 

Πρώτα η ανακοίνωσή του με αφορμή το θέμα με την επανάληψη του αγώνα βόλεϊ γυναικών Ολυμπιακού – ΑΕΚ. Μετά η απάντηση του ερασιτέχνη Ολυμπιακού που… παρέκαμπτε τον Κοτσάτο και αναφερόταν απευθείας στον Μελισσανίδη – όχι ονομαστικά, αλλά με σαφείς υπαινιγμούς και χαρακτηρισμούς ανάλογους με εκείνους του Μαρινάκη στις ΗΠΑ. Τέλος υπήρχαν την Τετάρτη τα πρωτοσέλιδα δύο οπαδικών εφημερίδων του Ολυμπιακού με τους ίδιους χαρακτηρισμούς.

 

Εδώ έχουμε να κάνουμε με μια αλυσίδα γεγονότων μέσα σε λίγα 24ωρα, που σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες έχουν κάνει έξω φρενών τον Μελισσανίδη. Δεν είναι τυχαίο πως, ενώ βρισκόταν στην Πράγα, την περισσότερη ώρα μιλούσε στα τηλέφωνα με συνεργάτες του στη διοικούσα επιτροπή της ΑΕΚ ακριβώς γι’ αυτό το θέμα.

 

Κι αν η πρώτη ανακοίνωση του Κώστα Κοτσάτου ήταν με πρωτοβουλία του ίδιου, για τη χθεσινή, που ήρθε ως απάντηση σε αυτή του ερασιτέχνη Ολυμπιακού 48 ώρες μετά, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Εφ.Συν.» δεν ισχύει το ίδιο…

 

Η χθεσινή ανακοίνωση Κοτσάτου, εκτός από τη δική του υπογραφή, λέει ξεκάθαρα «εκ μέρους της ενιαίας και αδιαίρετης ΑΕΚ». Εκτός από την «κορωνίδα» που λέει «η αναγέννηση της ομάδας μας θα σημάνει και την εξυγίανση του ελληνικού αθλητισμού» με… «τέλος η κατάντια του, τέλος και ο… Θρύνος», κατά 90% αναφέρεται σε θέματα όπως «επιστήμονες», «κορνέδες», «ξυλοδαρμούς διαιτητών, ανατινάξεις φούρνων, καταστροφές στεγνοκαθαριστηρίων, ρατσιστικές συμπεριφορές», «Τράπεζα Κρήτης», «Παράγκα», «υπόθεση Βάλνερ» κ.λπ.

 

Το πώς θα συνεχιστεί αυτή η ιστορία και πού μπορεί να καταλήξει δεν έχει νόημα να το συζητάμε αυτή τη στιγμή.

 

Πέρα από το ότι είναι πολύ αμφίβολο αν θα καταλήξει κάπου συγκεκριμένα. Το σίγουρο είναι πως αυτή τη στιγμή είναι στα φόρτε της.

 

Στην ΑΕΚ οργανώνουν το «οπλοστάσιό» τους με ζητήματα που πιστεύουν πως αν ανοίξουν, θα κάνουν ζημιά στον Μαρινάκη και στον Ολυμπιακό. Προφανώς το ίδιο συμβαίνει κι από την άλλη πλευρά.

 

Scroll to top