Syria-polemos-traumatias

12/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Σχεδόν 700 νεκροί σε εννέα ημέρες στη Συρία

Από τις μάχες μεταξύ τζιχαντιστών και ανταρτών. Εκατοντάδες οι αγνοούμενοι. Συνολικά έχουν γίνει 16 επιθέσεις αυτοκτονίας μέσα σε μια εβδομάδα. Ο απολογισμός μπορεί να είναι πολύ πιο υψηλός καθώς δεκάδες νεκροί δεν έχουν αναγνωριστεί .
      Pin It

Η εμφύλια αιματοχυσία συνεχίζεται αμείωτη στη Συρία. Σε σχεδόν 700 ανήλθαν οι νεκροί, ενώ οι αγνοούμενοι ανέρχονται σε εκατοντάδες από τις μάχες που μαίνονται για εννέα ημέρες ανάμεσα στους τζιχαντιστές και στους αντάρτες. «Μεταξύ της 3ης και της 11ης Ιανουαρίου, οι μάχες προκάλεσαν, σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στοιχεία, τον θάνατο 697 ανθρώπων και την αιχμαλωσία εκατοντάδων άλλων, των οποίων αγνοείται η τύχη, και στα δύο στρατόπεδα», ανακοίνωσε σήμερα το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Μεταξύ των νεκρών βρίσκονται «351 αντάρτες, 246 τζιχαντιστές και 100 άμαχοι, εκ των οποίων 21 είχαν εκτελεστεί», διευκρίνισε η μη κυβερνητική αυτή οργάνωση, η οποία σημείωσε ωστόσο ότι ο απολογισμός αυτός μπορεί να είναι πολύ πιο υψηλός καθώς δεκάδες νεκροί δεν έχουν αναγνωριστεί.

200 νεκροί σε 48 ώρες

Μόνον το τελευταίο 48ωρο έχουν σκοτωθεί περίπου 200 άνθρωποι, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, το οποίο επισημαίνει ότι αυτό καταδεικνύει την δριμύτητα των μαχών που διεξάγονται.

Το Παρατηρητήριο υπογράμμισε εξάλλου ότι οι τζιχαντιστές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μια γενικευμένη επίθεση των ισλαμιστών αντιπάλων τους στη Συρία, έχουν διαπράξει 16 επιθέσεις αυτοκτονίας εναντίον των δεύτερων σε μία εβδομάδα, προκαλώντας τον θάνατο δεκάδων μαχητών και πολιτών.

 

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top