13/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Στη φυλακή άλλοι 3… αντι-ναζί

Κατά τις απολογίες των χρυσαυγιτών μέλη του κόμματος προπηλάκισαν τους δημοσιογράφους, ενώ ο Ηλιόπουλος δήλωσε νεοσύλλεκτος και ο Μπούκουρας διαχώρισε τη θέση του από τους άλλους κατηγορούμενους.
      Pin It

Κατά τις απολογίες των χρυσαυγιτών μέλη του κόμματος προπηλάκισαν τους δημοσιογράφους, ενώ ο Ηλιόπουλος δήλωσε νεοσύλλεκτος και ο Μπούκουρας διαχώρισε τη θέση του από τους άλλους κατηγορούμενους

 

Της Μαρίας Δήμα

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Με ακόμη τρία προφυλακισμένα κεντρικά στελέχη της Χρυσής Αυγής συνεχίστηκε όλο το Σαββατοκύριακο η δικαστική «αποψίλωση» της κοινοβουλευτικής ομάδας του νεοναζιστικού μορφώματος, το οποίο η Δικαιοσύνη «δένει» με όλο και περισσότερες αποδείξεις και ντοκουμέντα ως ξεκάθαρα εγκληματική οργάνωση. Τη φυλακή έδειξαν στους Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο και Στάθη Μπούκουρα οι εφέτες ειδικές ανακρίτριες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου, μαζί με τον αρμόδιο εισαγγελέα Ισίδωρο Ντογιάκο, καθώς στο προφίλ των τριών κατηγορουμένων διέγνωσαν άτομα ύποπτα για τη διάπραξη και νέων αδικημάτων εκ μέρους τους!…

 

«Αποτάσσομαι τω ναζισμώ»

 

Για άλλη μία φορά τα «παλικάρια» της Χ.Α. έκαναν λάστιχο την τσίχλα της «πολιτικής δίωξης», ενώ ο δικηγόρος Αλέξης Κούγιας έκανε λόγο για «προειλημμένη απόφαση» όσον αφορά τον εντολέα του Μπούκουρα. Ανάμεσα στους ίδιους ωστόσο, εμπρός στον φόβο της φυλακής, υπήρξαν φαινόμενα νεόκοπων δηλωσιών του στιλ «αποτάσσομαι τω επαράτω ναζισμώ» (π.χ. Μπούκουρας, εμπλεκόμενος από μάρτυρες και για πιο «λούμπεν» αδικήματα, όπως σκέτα νταβατζιλίκια σε καταστήματα της ευρύτερης… πολιτικής ζώνης ευθύνης του, στην Κορινθία).

 

Στα λοιπά, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον ότι όπως στον πρώτο κύκλο διώξεων και προφυλακίσεων, όμοια και τώρα, από τις «χιλιάδες» των ναζιστικών… λαοσυνάξεων και τις εκατοντάδες μελών των χρυσαυγίτικων ταγμάτων, μόλις μερικές δεκάδες χρυσαυγίτες παρουσιάστηκαν έξω από το Εφετείο, προς «στήριξη» των «συναγωνιστών» τους. Ειδικά χθες ο αριθμός των συγκεντρωθέντων μειώθηκε αισθητά… Πάντως επιδόθηκαν στους συνηθισμένους χουλιγκανισμούς τους εναντίον δημοσιογράφων εκ του ασφαλούς, καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις… τούς άφησαν ελεύθερο το πεδίο!.. Ποιοι προπηλάκισαν τους άμαχους δημοσιογράφους; Για… «αγνώστους» μίλησε ο γνωστός και μη εξαιρετέος Ηλίας Κασιδιάρης, με την ίδια «λογική» κατά την οποία… «άγνωστος» στους νεοναζί ήταν ο δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Ρουπακιάς. Ο εκπρόσωπος του νεοναζιστικού κόμματος έστρωσε το σακάκι του και ετοιμάστηκε ατυχώς να κάνει στις κάμερες ακόμα μια δήλωση-μανιφέστο… Οι εκπρόσωποι του Τύπου, που του έχουν χαριστεί πολλάκις για τους τραμπουκισμούς του, αυτή τη φορά απαίτησαν τη συγγνώμη του για λογαριασμό των οπαδών του τη νύχτα του Σαββάτου. Ο Ηλίας τα ’χασε και αιφνιδιάστηκε όταν οι δημοσιογράφοι κατέβασαν τα μικρόφωνα…

 

Μια «ευγενική» επίθεση

 

Την οικογενειακή του παράδοση επικαλείται ο βουλευτής Μαγνησίας Παναγιώτης Ηλιόπουλος για να αποσείσει τις κατηγορίες: «Ο παππούς μου ήταν ιερέας, ο πατέρας μου καθηγητής και συμμετείχε ως ψάλτης στις λειτουργίες του τοπικού ναού, ο αδελφός μου είναι κι αυτός ιερέας».

 

Παρά το γεγονός ότι έχει χαραγμένο στο μπράτσο του τον χιτλερικό χαιρετισμό Sieg Heil (για τον οποίο έχει δικαιολογηθεί ότι του άρεσε η γραμματοσειρά και δεν ήξερε τι σημαίνει), ο Ηλιόπουλος ισχυρίζεται κι αυτός ότι «τα περί ναζισμού, μισαλλοδοξίας και επιβολής των σκοπών του κόμματος και της ιδεολογίας του δήθεν διά της βίας, σε καμία περίπτωση δεν ευσταθούν». Υποστηρίζει ότι αποφάσισε να ασχοληθεί εντονότερα με τη Χρυσή Αυγή από το 2010 και εκλέχτηκε στην Κεντρική Επιτροπή της οργάνωσης το 2011. Επικαλούμενος τη δράση του στη Βουλή, δηλώνει ότι «δεν επιτρέπω και οπωσδήποτε δεν ανέχομαι σε καμιά περίπτωση να με χαρακτηρίζουν ούτε ναζί ούτε κακοποιό».

 

Κατά το απολογητικό του υπόμνημα, δεν υφίστανται ούτε «τάγματα εφόδου» ούτε «νεοσύλλεκτοι». «Αυτές οι ορολογίες αποδίδονται από τους πολιτικούς μας αντιπάλους προκειμένου να μας απαξιώσουν και να μας στοχοποιήσουν ως δήθεν περιθωριακή οργάνωση βίας».

 

Οσο για την επίθεση στους μικροπωλητές στη Ραφήνα, στην οποία είχε πρωταγωνιστικό ρόλο μαζί με τον Γιώργο Γερμενή, η περιγραφή του είναι η ακόλουθη: «Ηταν καθαρά συμβολική η κίνηση και όχι αστυνομικού χαρακτήρα. Κάποιοι εκμεταλλεύτηκαν την παρουσία μας εκεί. Το αναποδογύρισμα ενός πάγκου ήταν μια αυθόρμητη, άστοχη ενέργεια αγανάκτησης… δεν υπαγορεύθηκε, ούτε βέβαια εγκρίθηκε από την πολιτική ηγεσία του κόμματός μας».

 

«Είμαι ο Mr. Πεϊνιρλί»

 

Ως ξένο σώμα μέσα στην οργάνωση της Χρυσής Αυγής επιχείρησε να εμφανιστεί με το απολογητικό του υπόμνημα ο βουλευτής Κορινθίας Ευστάθιος Μπούκουρας. Από τις πρώτες γραμμές του πολυσέλιδου υπομνήματός του φροντίζει να διαφοροποιηθεί από τους συγκατηγορουμένους του, λέγοντας ότι η «πραγματική ποιότητα» του χαρακτήρα του «απέχει παρασάγγας από συμπεριφορές και πράξεις άλλων προσώπων για τους οποίους έχουν ασκηθεί διώξεις». Εξ αρχής ευχαριστεί τις ανακρίτριες, εμφανίζεται πρόθυμος να τις «διευκολύνει» και ισχυρίζεται ότι «συνεργάστηκε με απόλυτα δημοκρατικό και νόμιμο τρόπο με τους εκάστοτε φορείς για την επίλυση προβλημάτων της Κορίνθου».

 

Προκειμένου να αποκρούσει τις κατηγορίες για ρατσιστικές επιθέσεις επικαλείται το γεγονός ότι στο κατάστημα «Mr. Πεϊνιρλί», το οποίο διατηρούσε στο Περιστέρι, απασχολούσε μόνον αλλοδαπούς, «τους οποίους είχα ασφαλισμένους και συνεργαζόμουν άριστα, χωρίς ποτέ να έχω επιδείξει την οιαδήποτε ρατσιστική διάθεση απέναντί τους». Στην ίδια κατηγορία ανήκει και το επιχείρημά του ότι ο καλύτερος φίλος του γιου του «που είναι διαρκώς μέσα στο σπίτι μας» είναι αλβανικής καταγωγής.

 

Θα μας τρελάνουν

 

Σε άλλο σημείο αναφέρει ότι όχι μόνο δεν είναι ναζιστής, αλλά είναι αντιναζιστής. Και «αδειάζοντας» τους συναγωνιστές του, ακόμα και τον Αρχηγό, που έχουν εκτεθεί με ύμνους στον Χίτλερ και ναζιστικούς χαιρετισμούς, αυτός επιμένει ότι «ουδέποτε έχω μιλήσει ιδεολογικά, ουδέποτε έχω υποστηρίξει ότι η ιδεολογία του κόμματος και η δική μου είναι ο εθνικοσοσιαλισμός, ουδέποτε έχω χαιρετήσει ναζιστικά και ουδέποτε έχω συμμετάσχει σε πράξεις βίας και ρατσιστικές επιθέσεις».

 

Ο ίδιος αρνείται την ιδιότητα του μέλους και το σημαντικότερο είναι ότι, επικαλούμενος στοιχεία της δικογραφίας, υποδεικνύει και τους υπευθύνους για τη δράση της οργάνωσης: «Αλλωστε και ο ίδιος ο κ. Μιχαλολιάκος, όπως αποδεικνύεται από το βίντεο του υλικού που κατασχέθηκε από τον ηλεκτρονικό του υπολογιστή, αναφέρει ότι υπεύθυνος για την πολιτική δράση και κινητοποίηση του κόμματος είναι ο κ. Γερμενής και εκπρόσωπος Τύπου, ιδεολογίας και εκπαίδευσης των στελεχών του κόμματος είναι ο κ. Ηλίας Κασιδιάρης».

 

Scroll to top