13/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ κατά εκπαιδευτικών

Θέλησαν να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο πριν από τα διόδια του Πυργετού για δέκα λεπτά και οι «πραιτοριανοί» τούς επιτέθηκαν με χημικά και κλομπ.
      Pin It

Θέλησαν να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο πριν από τα διόδια του Πυργετού για δέκα λεπτά και οι «πραιτοριανοί» τούς επιτέθηκαν με χημικά και κλομπ

 

Του Νίκου Φωτόπουλου

 

Μηδενική ανοχή στο δίκαιο. Κυβέρνηση και «πραιτοριανοί» ξέσπασαν στους εκπαιδευτικούς που πήγαν να διαδηλώσουν στα Τέμπη ενάντια στις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις, ενώ στο νοσοκομείο με κάταγμα στο χέρι κατέληξε ο εκπαιδευτικός-αντιπρόεδρος της ΑΔΕΔΥ, Γρηγόρης Καλομοίρης. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί που πλήττονται από την κυβερνητική πολιτική έσπευσαν να διαδηλώσουν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στην κοιλάδα των Τεμπών. Συμβολικά θέλησαν να αποκλείσουν για δέκα λεπτά τον δρόμο πριν από τα διόδια του Πυργετού στο πλαίσιο πανελλαδικής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας.

 

Αγρια επίθεση

 

Από νωρίς όμως στα Τέμπη αλλά και στα διόδια Πυργετού, που απέχουν μικρή απόσταση, τους περίμεναν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. Οκτώ διμοιρίες ΜΑΤ σταμάτησαν τα λεωφορεία με τους εκπαιδευτικούς από τη Θεσσαλονίκη πριν από τα διόδια. Ετσι, όσοι πήγαιναν στην πανελλαδική συνάντηση από τη Βόρεια Ελλάδα βρίσκονταν στη μία πλευρά των διοδίων. Οσοι ήταν από Θεσσαλία, Κεντρική Ελλάδα και Αττική βρέθηκαν από την άλλη πλευρά.Συνδικαλιστές ζήτησαν από τους επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. να τους επιτρέψουν τη διέλευση για να συναντηθούν, αλλά εισέπραξαν κατηγορηματική άρνηση. Οταν μάλιστα προσπάθησαν να κλείσουν συμβολικά τον δρόμο για δέκα λεπτά, δέχτηκαν άγρια επίθεση. Με χημικά και γκλομπ οι αστυνομικοί κατέστειλαν, ακόμη μία φορά, άλλη μια κοινωνική αντίδραση απέναντι στην κυβερνητική πολιτική.

 

Στο Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας μεταφέρθηκε με κάταγμα στο χέρι ο Γρηγόρης Καλομοίρης. Oι εκπαιδευτικοί της Θεσσαλίας, της Κεντρικής Ελλάδας και της Αττικής μετά τη σύγκρουση με τις αστυνομικές δυνάμεις στον Πυργετό επέστρεψαν στη Λάρισα, όπου και διαδήλωσαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης. Στο πλευρό των εκπαιδευτικών βρέθηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Δημήτρης Γελαλής και Καρδίτσας Νίκος Μιχαλάκης.

 

Scroll to top