13/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΥΠΟΘΕΣΗ Ν. ΣΑΚΕΛΛΙΩΝ

Στο σκαμνί ξανά οι 4 αστυνομικοί

      Pin It

Της Ντίνας Δασκαλοπούλου

 

Χρειάστηκε να περάσουν πέντε ολόκληρα χρόνια μέχρι η υπόθεση της δολοφονίας του να φτάσει στο δικαστήριο. Κι ακόμα και τότε η Δικαιοσύνη «δεν εξετίμησε ορθά τα στοιχεία» τόσο εξόφθαλμα που η εισαγγελέας Εφετών ξανανοίγει την υπόθεση.

 

Σήμερα ξεκινά εκ νέου η δίκη της υπόθεσης Σακελλίων, που τον Μάιο του 2008 είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη: ένας 24χρονος φοιτητής βρίσκεται νεκρός στην οδό Αναξαγόρα. Οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό, αφού τον είχαν σταματήσει για έλεγχο, ισχυρίζονται ότι κατάπιε σακουλάκια με φιξάκια ηρωίνης και… πνίγηκε μόνος του. Από εκείνη την ημέρα ξεκινά η έρευνα του πατέρα του παιδιού για την αποκάλυψη των πραγματικών περιστατικών που οδήγησαν τον γιο του στον θάνατο.

 

Η σορός του μικρού εξαφανίζεται επί 12 ώρες κι αμέσως μετά ανακοινώνεται η επίσημη εκδοχή: είχε στο στόμα σακουλάκια με ναρκωτικά. Τα περίφημα αυτά σακουλάκια δεν εντόπισε ούτε η γιατρός του ασθενοφόρου που παρέλαβε τον νεαρό σε κωματώδη κατάσταση, ούτε οι γιατροί στο νοσοκομείο «Ελπίς» όπου τον μετέφεραν.

 

Οταν μετά από 5 χρόνια οι αστυνομικοί απολογούνται στο δικαστήριο, ο ίδιος ο εισαγγελέας της έδρας εξοργίζεται τόσο που λέει δημόσια ότι «ούτε παιδιά Δημοτικού δεν θα μπορούσαν να τους πιστέψουν». Η δε μαρτυρία ενός αυτόπτη είναι ανατριχιαστικά λεπτομερής: «Οι δυο αστυνομικοί τον κρατούσαν κι ο τρίτος τον «συμμόρφωνε». Τον χτυπούσε στο πίσω και κάτω μέρος του κρανίου. Χτυπούσαν έναν άνθρωπο που φορούσε χειροπέδες. Το παλικάρι αντιδρούσε, όχι βίαια. Προσπαθούσε να ξεφύγει, σαν δεμένο σκυλί έκανε. Κάποια στιγμή κατέρρευσε». Σύμφωνα με τον αυτόπτη, αφού πρώτα τον χαστούκισαν για να συνέλθει κι αφού συνειδητοποίησαν ότι δεν αντιδρά, οι αστυνομικοί τον εγκατέλειψαν.

 

Παρ’ όλα αυτά ο εισαγγελέας πρότεινε την αθώωση των κατηγορουμένων και τον Ιούλιο ανακηρύχθηκαν αθώοι. Ομως η εισαγγελέας Εφετών δεν έχει πειστεί και τον Αύγουστο ασκεί έφεση κατά της απόφασης.

 

Ο πατέρας του παιδιού, ο γιατρός Δημήτρης Σακελλίων, σήμερα θα ξαναβρεθεί αντιμέτωπος με τους 4 κατηγορούμενους. «Τους δολοφόνους που κυκλοφορούν ελεύθεροι», μας λέει. «Εχει αποδειχτεί επιστημονικά ότι τα ζώα δεν τρώνε ανθρώπους. Αν όμως μια φορά γευτούν τη σάρκα τους, μετά θα τους κυνηγάνε. Το ίδιο συμβαίνει και με τον άνθρωπο: αν μια φορά σκοτώσει, θα το επαναλάβει».

 

Scroll to top