iliopoulos

13/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

«Δεν ξέραμε τίποτα, μας πρόλαβαν τα γεγονότα»

Αποστάσεις από τη Χρυσή Αυγή πήρε στην απολογία του ο βουλευτής Μπούκουρας ενώ οι Ηλιόπουλος και Γερμενής είπαν πως δεν γνωρίζουν τίποτα περί εγκληματικών ενεργειών του κόμματος. «Από τους πιο δημοκρατικούς ανθρώπους ο Μιχαλολιάκος», είπε ο Ηλιόπουλος.
      Pin It

Αγνοια για τις εγκληματικές ενέργειες της Χρυσής Αυγής δηλώνουν στις δια ζώσης απολογίες τους ενώπιον των ανακριτριών Κλάπα και Δημητροπούλου, οι τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ευστάθιος Μπούκουρας, Γιώργος Γερμενής και Παναγιώτης Ηλιόπουλος.

Ο βουλευτής Κορίνθου Στάθης Μπούκουρας διαφοροποιείται μάλιστα καθώς δηλώνει: «Αν η Χρυσή Αυγή αποδειχτεί εγκληματική οργάνωση, έγω δεν έχω θέση σε αυτή».

Χαρακτηριστικές του ατάκες  επίσης είναι οι αναφορές θαυμασμού στον Ανδρέα Παπανδρέου, ότι δηλώνει συνεργαζόμενος με τη Χρυσή Αυγή, όπως ο Τατσόπουλος με τον ΣΥΡΙΖΑ και η Κανέλλη με το ΚΚΕ, ενώ δηλώνει πώς μαθαίνει ουρντού (πακιστανικά) για συννενοείται με τους υπαλλήλους του.

Γερμενής: Είμαι αθώος

«Είμαι αθώος , είμαι έντιμος πολίτης , δεν έχω πάρει ούτε ευρώ στη ζωή μου. Στη Χρυσή Αυγή εντάχθηκα το 1994, είμαι βουλευτής Β Αθηνών και εσωτερικά στο κόμμα είχα πάρει την περιφέρεια Αττικής και στη Βουλή τον τομέα Οικονομικών. Ορίστηκα επίσης περιφερειάρχης Αθηνών, Αρτέμιδος, Λιοσίων, Νέου Ηρακλείου.
Είμαστε κόμμα κι όχι οργάνωση. Δεν λέγαμε εμείς τι να φοράνε στις συγκεντρώσεις. Ρόπαλα φυσικά δεν κρατούσαμε, ήταν απλώς σημαίες. Εμείς δεν είπαμε να φορέσει κανείς μπλουζάκι ή παντελόνι παραλλαγής.
Δεν τα επικροτώ αυτά».

Ανακρίτρια: Το να κλείνει ένα κόμμα τα σύνορα ενός κράτους ως διαμαρτυρία, το θεωρείται απλά διαδήλωση;

Γερμενής: Το βλέπω όπως όταν ανοίγει τις μπάρες στα διόδια το Κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ , σαν μια πράξη διαμαρτυρίας.

Ανακρίτρια: Είχατε ενημέρωση για τα σοβαρά περιστατικά βίας;

Γερμενής: Εγω δεν τα μάθαινα γιατί θα φοβόντουσαν την «κατσάδα». Εννοώ ότι είμαστε πέμπτο κοινοβουλευτικό κόμμα και προσπαθούμε να ανέλθουμε, ασήμαντα γεγονότα μας πηγαίνουν πίσω.

Ανακρίτρια: Πιστεύετε πως μπορεί οι βίαιες επιθέσεις μπορεί να ήταν αποτέλεσμα της ρητορικής του αρχηγού και των στελεχών, που βρήκαν έδαφος σε ευερέθιστους επιπόλαιους ανθρώπους;

Γερμενής: Μπορεί κάποιοι να ήταν ευερέθιστοι , επιπόλαιοι αλλά και βαλτοί. Προφανώς το εντοπίσαμε αλλά μας πρόλαβε ο χρόνος. Τα γεγονότα, ειδικά το Πέραμα και ο Φύσσας ήταν πολύ κοντά».

Μπούκουρας: Δεν ήμουν αρεστός στους παλιούς της Χ.Α.

Ο βουλευτής Στάθης Μπούκουρας, μεταξύ άλλων αναφέρει: «Δεν ήμουν αποδεκτός γιατί προέρχομαι από άλλο πολιτικό χώρο, το ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει και βίντεο σε ομιλία μου, που ρωτάω τον πατερα μου κάτω από την εξέδρα, 'πατέρα στο ΠΑΣΟΚ δεν ήμασταν;' και εκείνος μου απαντά 'ναι αγόρι μου’. Ετσι έγινα αρεστός στον μέσο πολίτη, όχι όμως στα παλιά στελέχη της Χρυσής Αυγής».

Σε άλλο σημείο της απολογίας του αναφέρει: «Στη Χρυσή Αυγή σαν πρώην ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ με άγγιξε το σύνθημα 'η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες' του Ανδρέα Παπανδρέου. Με αυτό με μεγάλωσε ο πατέρας μου [...] Ο μπατζανάκης είναι από την Αλβανία και έχει δυο παιδάκια που ουδέποτε θα μπορούσα να φανταστώ ότι αυτά τα παιδιά που τα έχω αγαπήσει θα τα έδιωχνα από την πατρίδα μου. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι».

Αναφερόμενος στο παράγγελμα που είχε δώσει στην Κόρινθο, είπε ότι το έκανε διότι ήταν άσχημα ψυχολογικά: «Εξω από το στρατόπεδο ήμουν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και φόρτιση, ήμουν εκτός εαυτού γιατί μου είχαν κάψει το μαγαζί που είχα στο Περιστέρι».

Αναφερόμενος στις δηλώσεις Λαγού περί λακέδων του ΚΚΕ στο Πέραμα, σχολίασε ότι «δεν τις υιοθετώ, ούτε αυτές τις πράξεις όπως στο Πέραμα».

«Αν αποδειχτεί ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση, εγώ δεν έχω θέση σε αυτή», συμπλήρωσε ο Μπούκουρας.

Καταδίκη δολοφονίας Φύσσα από Ηλιόπουλο

Πολιτική αυτοκτονία χαρακτηρίζει να έχει δωθεί εντολή δολοφονίας του Παύλου Φύσσα, ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος. «Καταδικάζω απερίφραστα το γεγονός της δολοφονίας και είμαι σίγουρος οτι δεν υπάρχει εντολή απο κανέναν για να γίνει μια δολοφονία. Όταν ένα πολιτικό κόμμα που η χαμηλότερη δημοσκόπηση του δίνει 15%, θα ήταν πολιτική αυτοκτονία να δοθεί τέτοια εντολή να σκοτωθεί ο Παύλος Φύσσας».

Σύμφωνα με τους προστατευόμενους μάρτυρες ο Παναγιώτης Ηλιόπουλος ήταν αυτός που έστελνε sms για την κινητοποίηση των ταγμάτων εφόδου.

Αγ. Παντελεήμονας

Για τα βίαια επεισόδια και τις εκκαθαρίσεις στον Αγ. Παντελεήμονα, τις Αχαρνές και την πλ. Αττικής ζήτησαν εξηγήσεις οι ανακρίτριες. «Δε γνωρίζω τίποτα» ηταν η απάντηση του Παναγιώτη Ηλιόπουλου.

Ο Ηλιόπουλος σε άλλο σημείο της απολογίας του είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πως εννοούν την εκκαθάριση σε σπίτια στον Άγιο Παντελεήμονα. Δεν έχει γνώση για αυτές τις επιθέσεις.

Δεν πιστεύει οτι η ηγετική ομάδα της Χρυσής Αυγής καθοδηγεί σε οποιαδήποτε πράξη βίας.

«Θεωρώ τον κ. Μιχαλολιάκο απο τους πιο δημοκρατικούς ανθρώπους που έχει γνωρίσει», είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Θέματα:

«Συγκάτοικοι» Γερμενής και Ηλιόπουλος

Η ΠΟΕΣΥ με απροστάτευτους ρεπόρτερ κατά της Χρυσής Αυγής

efsyn.gr

Scroll to top