Pin It

Δεκάδες μετανάστες που κινδύνευαν στοιβαγμένοι μέσα σε μια ακυβέρνητη βάρκα στη Μεσόγειο, 110 μίλια νοτιοανατολικά της Λαμπεντούζα, έσωσε χθες το πρωί το ελληνικό δεξαμενόπλοιο «Aegean Nobility».

 

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος, το περιστατικό συνέβη τις πρωινές ώρες, όταν ο πλοίαρχος του τάνκερ, το οποίο έπλεε με προορισμό την Τεργέστη της Ιταλίας, ενημερώθηκε από το ιταλικό Maritime Co-ordination (IMRCC) να πλεύσει στη θαλάσσια περιοχή 56 ναυτικά μίλια από τις βόρειες ακτές της Λιβύης, προκειμένου να παράσχει συνδρομή σε βάρκα με αρκετούς επιβαίνοντες, η οποία έπλεε ακυβέρνητη.

 

Ο πλοίαρχος του δεξαμενόπλοιου έσπευσε στη συγκεκριμένη περιοχή και περισυνέλεξε με επιτυχία 97 αλλοδαπούς τους οποίους επρόκειτο να μεταφέρει χθες το απόγευμα στο λιμάνια Pozzallo της Ιταλίας. Το «Aegean Nobility» που έχει 25 άτομα πλήρωμα (10 Ελληνες και 15 αλλοδαπούς) είχε αποπλεύσει από τη Λιβύη, πήγαινε Τεργέστη και ήταν έμφορτο με αργό πετρέλαιο. Κατασκευάστηκε το 2007 και ανήκει στην εταιρεία Arcadia Shipmanagement.

 

Ωστόσο σύμφωνα με τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το ελληνικό πλοίο διέσωσε 117 μετανάστες ανάμεσά τους 23 γυναίκες εκ των οποίων η μία έγκυος και όλοι επέβαιναν σε βάρκα που έμεινε ακυβέρνητη 110 μίλια νοτιοανατολικά της Λαμπεντούζα.

 

ΧΡ.ΠΑΠ.

 

Scroll to top