Cantona-Eric

14/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Ο εμφύλιος των αιωνίων μέσα από τα μάτια του Καντονά

Το κανάλι Canal + Sport ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 53 λεπτών, όπου με αφορμή τον αθλητισμό, γίνεται αναφορά και σε άλλες πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας, όπως είναι οι συνέπειες της κρίσης στην κοινωνία .
      Pin It

Στην Αθήνα βρέθηκε ο διάσημος παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Ερίκ Καντονά, τον περασμένο Μάρτιο, με αφορμή ένα ντέρμπι αιωνίων (Ολυμπιακού – Παναθηναϊκού). Με την ευκαιρία αυτή, το κανάλι Canal + Sport ετοίμασε ένα ντοκιμαντέρ διάρκειας 53 λεπτών, με τίτλο με τίτλο «Looking for Athènes», στο οποίο με αφορμή τον αθλητισμό, γίνεται αναφορά και σε άλλες πτυχές της ελληνικής πραγματικότητας.

Μεταξύ άλλων, ο Γάλλος διεθνής – που έμεινε για περίπου μία εβδομάδα στην Αθήνα – μιλάει με ανθρώπους των δύο ιστορικών συλλόγων (τους προέδρους Μαρινάκη και Αλαφούζο, αλλά και με προπονητές και παίκτες) καθώς και με οπαδούς και δημοσιογράφους. Από το ντοκιμαντέρ δεν λείπει η αναφορά στη «Θύρα 7» ή η περιήγηση στα γήπεδα «Γ. Καραϊσκάκης» και «Απόστολος Νικολαΐδης».

Παράλληλα, παρουσιάζονται στιγμές από την ελληνική πραγματικότητα (όπως διαμορφώνεται υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης), μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται και επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας. Ιδιαίτερη και συγκινητική η επιλογή του Καντονά να διαβάσει το γράμμα του συνταξιούχου που αυτοκτόνησε στην πλατεία Συντάγματος, εν τω μέσω των μνημονιακών χρόνων.

 

efsyn.gr

Scroll to top