Xrisi-Augi-Neo-Irakleio-dolofonia

15/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΕΛΛΑΔΑ

Νέα προκήρυξη από τις «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Ομάδες»

Η οργάνωση που είχε αναλάβει την ευθύνη για τη διπλή δολοφονία των μελών της Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, στρέφεται αυτή τη φορά κατά αριστερών και αντιεξουσιαστών.
      Pin It

Νέα προκήρυξη εξέδωσε η οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Ομάδες» που είχε αναλάβει την ευθύνη για τις δολοφονίες των μελών τής Χρυσής Αυγής στο Νέο Ηράκλειο, με την Αριστερά και τους αντιεξουσιαστές να βρίσκονται αυτή τη φορά στο στόχαστρο των μελών της οργάνωσης.

Το κείμενο 21 σελίδων αναρτήθηκε το απόγευμα της Τρίτης στην ιστοσελίδα indymedia. Ανάμεσα σε άλλα, οι συντάκτες του κειμένου αναφέρουν: «Δεν υπήρξε ένοπλη επαναστατική ενέργεια, ίσως τα τελευταία είκοσι χρόνια, που να μην λοιδορήθηκε τόσο πολύ από εκείνους από την αριστερά, αλλά κυρίως από κάποιους αναρχικούς- αντιεξουσιαστές αυτήν τη φορά, που μιλούσαν για «προβοκάτσιες», «σκοτεινά κέντρα» κ.λπ., αποκαλύπτοντας τον πραγματικό τους ρόλο που δεν είναι άλλος από το να σπέρνουν την ηττοπάθεια, τη θυματοποίηση και να δίνουν χέρι βοηθείας στην προσπάθεια του κράτους να απομονώσει και να καταστείλει επαναστάτες που έχουν επιλέξει τον ένοπλο αγώνα. Με αυτή την έννοια μας έκανε μεγάλη τιμή όλος αυτός ο συρφετός των «αγωνιστών» που ξεκινά από την επίσημη αριστερά, ΚΚΕ και Σύριζα, Ανταρσύα, αλλά κυρίως, αυτήν τη φορά πλειοδότησαν -και αυτό έχει μεγάλη σημασία- σε έναν εμετικό οχετό κάποιοι αναρχικοί και αντιεξουσιαστές. Αρκετό λοιπόν διάστημα μετά την ενέργεια, αφότου καταλάγιασε όλη αυτή η λάσπη, επιλέγουμε να απαντήσουμε».

Σε άλλο σημείο της προκήρυξης ο συντάκτης σχολιάζει δηλώσεις που έγιναν με αφορμή τη διπλή δολοφονία στο Νέο Ηράκλειο, αναφέροντας: «Αμέσως μετά την επίθεση στους χρυσαυγίτες, λες και ήταν έτοιμες και γραμμένες προκαταβολικά, οι δηλώσεις περί προβοκάτσιας περίσσεψαν. Οι περισσότεροι πανικόβλητοι, ενέπλεκαν τα «σενάρια» για το «ποιος έκανε την επίθεση» και μιλούσαν για «ξεκαθάρισμα λογαριασμών», «για πράκτορες», «προβοκάτορες» γενικώς, ακόμα και για τους ίδιους «τους χρυσαυγίτες» (!!!). Ο πανικός δεν είναι ποτέ καλός σύμβουλος για την πολιτική και η τρικυμία στο κρανίο που σημειώθηκε, ήταν αναμενόμενο να φέρει τη γελοιοποίηση των συκοφαντών, κυρίως μετά την ανάληψη ευθύνης».

«Ενώ θα περίμενε κάποιος ότι θα το βούλωναν μετά την ανάληψη ευθύνης, δεν ήταν λίγοι αυτοί που είχαν το θράσος να συνεχίζουν την προβοκατορολογία και λασπολογία, επιχειρώντας αυτή τη φορά να «χρησιμοποιήσουν» το περιεχόμενο της προκήρυξης. Μόνο που στις περισσότερες των περιπτώσεων δεν είδαμε τίποτα περισσότερο παρά την αντιγραφή σχεδόν ατόφιων των εκτιμήσεων και διαπιστώσεων των μπάτσων, έτσι όπως τις εξέφρασαν οι αστυνομικοί ρεπόρτερ» σημειώνει η οργάνωση «Μαχόμενες Λαϊκές Επαναστατικές Ομάδες».

efsyn.gr

Scroll to top