15/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Προσδοκά να φύγει νικητής από το Εφετείο της Αθήνας

Ακόμη μία δίκη για τον Μίλτο Ευσταθιάδη, τον εργαζόμενο στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης που διώκεται λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων το καλοκαίρι του 2007 για την ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ του Αγίου Κοσμά και έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία.
      Pin It

Ακόμη μία δίκη για τον Μίλτο Ευσταθιάδη, τον εργαζόμενο στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης που διώκεται λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων το καλοκαίρι του 2007 για την ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ του Αγίου Κοσμά και έχει τεθεί σε αυτοδίκαιη αργία

 

Του Γιάννη Μπασκάκη

 

Την Παρασκευή αναμένεται να διεξαχθεί στο Εφετείο Αθηνών η δίκη του Μίλτου Ευσταθιάδη, του εργαζόμενου στον Δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης που διώκεται λόγω της συμμετοχής του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων για την ελεύθερη πρόσβαση στην πλαζ του Αγίου Κοσμά.

 

Μέχρι το καλοκαίρι του 2007, το τμήμα αυτό της παραλίας του Ελληνικού το εκμεταλλευόταν ιδιωτική εταιρεία έναντι εισιτηρίου και ήταν περιφραγμένο με κάγκελα, ενώ στον χώρο λειτουργούσαν παράνομα, νυχτερινά κέντρα με άδεια αναψυκτηρίου και εστιατορίου. Μετά τις δυναμικές κινητοποιήσεις του δήμου και των κατοίκων, η παραλία έγινε ελεύθερη για όλους τους πολίτες.

 

Εκκρεμούν και άλλες δίκες

 

Εκείνη τη χρονιά η εταιρεία υπέβαλε σωρεία από μηνύσεις σε αιρετούς, δημοτικούς υπαλλήλους και πολίτες για αδικήματα όπως εξύβριση ή διατάραξη κοινής ειρήνης. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν και ο Μίλτος Ευσταθιάδης, ο οποίος βρέθηκε αντιμέτωπος με μια σειρά από μηνύσεις, για κάποιες από τις οποίες έχει ήδη αθωωθεί, ενώ άλλες εκκρεμούν ακόμη. Η συγκεκριμένη υπόθεση αφορά κατηγορία εις βάρος του για υποτιθέμενη κλοπή κάμερας της εταιρείας και βασίστηκε στην κατάθεση ενός και μοναδικού μάρτυρα ο οποίος δεν εμφανίστηκε στο δικαστήριο.

 

Ομως στη δίκη δεν ήταν παρών ούτε ο κατηγορούμενος. Η κλήση για τη δίκη ήρθε στη διεύθυνση όπου βρισκόταν το παλιό του σπίτι, με αποτέλεσμα να μην ενημερωθεί ποτέ ότι δικάζεται.

 

Τελικά πρωτόδικα καταδικάστηκε ερήμην του. Στο Εφετείο η ποινή μειώθηκε, αλλά η καταδίκη παρέμεινε. Τότε ο κ. Ευθυμιάδης προσέφυγε στον Αρειο Πάγο, ο οποίος αναίρεσε τη δίκη και την καταδίκη. Κι έτσι φτάνουμε στη νέα δίκη της Παρασκευής. Το χειρότερο όμως αποτέλεσμα είναι ότι ως δημοτικός υπάλληλος τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία και εκτός της δουλειάς του. «Πρόκειται για κατασκευασμένες κατηγορίες για να μας φοβίσουν και να μας αποτρέψουν. Δεν είμαι κλέφτης. Αυτή η κατηγορία είναι προσβολή για μένα. Με προσβάλλει ως άνθρωπο και ως εργαζόμενο», λέει στην «Εφ.Συν.» ο Μίλτος Ευσταθιάδης, ο οποίος αναζητά την προσωπική του δικαίωση. «Θεωρώ ότι έκανα το αυτονόητο για να μπορούν όλοι οι πολίτες ελεύθερα και ανεμπόδιστα να απολαμβάνουν το φυσικό αγαθό που λέγεται θάλασσα», προσθέτει.

 

Scroll to top