ekloges-kalpi-Austria

16/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Πρόωρες εκλογές στη Σερβία

Ο πρόεδρος της Σερβίας, Τόμισλαβ Νίκολιτς πιθανότατα θα προκηρύξει πρόωρες βουλευτικές εκλογές στις 29 Ιανουαρίου, αναφέρεται σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Politika» του Βελιγραδίου.
      Pin It

Βέβαιη φαίνεται πως είναι η απόφαση του Σέρβου προέδρου, Τόμισλαβ Νίκολιτς για την προκήρυξη πρόωρων εκλογών.

Όπως σημειώνει το δημοσίευμα της εφημερίδας Politika του Βελιγραδίου, αυτό αναμένεται να γίνει την 29η Ιανουαρίου, η οποία είναι η τελευταία μέρα που μπορούν να προκηρυχθούν εκλογές, ώστε να διεξαχθούν ταυτόχρονα με τις τοπικές εκλογές στο Βελιγράδι, στις 16 Μαρτίου.

Επιπλέον σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Βέτσερνιε Νόβοστι» του Βελιγραδίου τονίζεται ότι το κυβερνών Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS) θα γνωστοποιήσει τη θέση του για την έκτακτη προσφυγή στις κάλπες μετά τη διακυβερνητική διάσκεψη με την ΕΕ, επειδή ο αρχηγός του SNS, Αλεξάνταρ Βούτσιτς δεν επιθυμεί να υπάρξουν εμπόδια στην εκπλήρωση του βασικού στρατηγικού στόχου.

Γι΄ αυτό, οποιαδήποτε κι αν είναι η οριστική απόφαση της ηγεσίας του SNS για τις εκλογές, θα γνωστοποιηθεί στα μέσα της επόμενης εβδομάδας, πριν από την εκλογική συνέλευση του SNS, στις 25 Ιανουαρίου.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top