16/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

3 θέματα «καίνε» τον Ιβάν

Σέντερ φορ, προπονητικό και χρέος προς το Δημόσιο.
      Pin It

Σέντερ φορ, προπονητικό και χρέος προς το Δημόσιο

 

Του Κ. Πετρωτού

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σε κρίσιμη καμπή βρίσκεται ο ΠΑΟΚ καθώς υπάρχουν τρία σημαντικά θέματα ανοιχτά που αποτελούν «πονοκέφαλο» για τον Ιβάν Σαββίδη.

 

Ας τα αναλύσουμε ξεχωριστά:

 

1. Η μεταγραφή του φορ: Χθες το βράδυ ανακοινώθηκε επίσημα η απόκτηση του Μάαρτεν Μάρτενς από την Αλκμααρ, με το ποσό που δόθηκε στην ολλανδική ομάδα να ξεπερνά τα 300.000 ευρώ. Ο 29χρονος Βέλγος μεσοεπιθετικός δήλωσε ανυπόμονος να βοηθήσει τον ΠΑΟΚ, σημειώνοντας: «Είχε μεγάλη σημασία για μένα να πάω σε ομάδα που κάνει πρωταθλητισμό, όπως ο ΠΑΟΚ, και το είχα ξεκαθαρίσει στον μάνατζέρ μου από την πρώτη στιγμή. Χαίρομαι λοιπόν που συμφώνησα με τον ΠΑΟΚ, που είναι φιλόδοξος όπως κι εγώ». Μεγαλώνουν έτσι και οι απαιτήσεις του κόσμου της ομάδας, που ακούει τις διερευνητικές κρούσεις που κάνει ο Ιβάν Σαββίδης για… Μπερμπάτοφ ή Βόσεν και περιμένει έναν μεγάλο γκολτζή να έρθει στην Τούμπα. Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως ο Χουμπ Στέφενς έχει… δείξει τον εκλεκτό. Μιλάμε για παίκτη που γνωρίζει πολύ καλά και πιθανόν έχει συνεργαστεί μαζί του. Ηδη υπάρχουν προχωρημένες επαφές. Πάντως, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ προσπαθεί να κρατήσει με κάθε τρόπο μυστικότητα στις κινήσεις της.

 

2. Το προπονητικό κέντρο της Θέρμης: Η υπόθεση έχει αρχίσει να θυμίζει… γιοφύρι της Αρτας, καθώς γίνονται ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Ενώ όλοι πίστευαν πως μετά τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Δήμου Θέρμης και την κατάθεση του φακέλου στην αποκεντρωμένη διοίκηση θα προκηρυχθεί διαγωνισμός και ο Ιβάν Σαββίδης θα είχε την ευκαιρία να βάλει μπουλντόζες για να προχωρήσει μια επένδυση 25 εκατομμυρίων ευρώ, ο φάκελος «κόπηκε» και η διαδικασία πήγε πίσω. Παρ’ ότι σήμερα ο Δήμος Θέρμης έχει και πάλι συμβούλιο, δεν πρόκειται να συζητηθεί το θέμα, καθώς οι δικηγόροι του είναι σε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας με τους νομικούς της αποκεντρωμένης διοίκησης, για να γίνουν οι απαραίτητες αλλαγές. Οι επαφές δεν έχουν τελειώσει. Στη Θέρμη λένε πως μόλις υπάρξει οριστική συνεννόηση θα συγκληθεί έκτακτο συμβούλιο. Ωστόσο, η ΠΑΕ και ο Σαββίδης δεν κρύβουν τον εκνευρισμό τους και δημοσιοποίησαν πρόσφατα τις επαφές τους για την έκταση του πρώην στρατοπέδου Καρατάσιου, στην οποία υπάρχουν σκέψεις και για κατασκευή γηπέδου. Φυσικά, αυτή η κίνηση αποτελεί μέτρο πίεσης προς την πολιτεία και όχι προς τον δήμο.

 

3. Τα χρέη προς το Δημόσιο: Το θέμα της ρύθμισης των χρεών έχει πάρει πλέον διαστάσεις ανεκδότου, καθώς ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να το επιλύσει από το καλοκαίρι του 2007, όταν ο Ζαγοράκης είχε αναλάβει τα ηνία του συλλόγου. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ και ιδιαίτερα ο Σαββίδης πρέπει να περιμένουν τώρα το νέο ραντεβού της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στα τέλη του μήνα προκειμένου να μάθουν τις διαθέσεις των δανειστών μας πάνω στο θέμα. Αν δεν προκύψει και τότε λύση θα κινηθούν με διαφορετικό τρόπο. Ηδη έχει εισπράξει… δεκάδες υποσχέσεις από υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη ότι θα περάσει (στη χειρότερη περίπτωση ελαφρώς τροποποιημένη) η πρότασή του για εξόφληση των περίπου 25 εκατομμυρίων ευρώ, πληρώνοντας εφάπαξ ένα ποσό 11,5 εκατομμυρίων που είναι και το πρωτογενές χρέος. Αξίζει να σημειωθεί πως σε ομιλίες του τους προηγούμενες μήνες, είχε αφήσει να εννοηθεί ότι περνάει από το μυαλό του ακόμη και η περίπτωση της πτώχευσης, χωρίς, βέβαια, κανείς να έχει πειστεί ότι έχει βάλει τόσα χρήματα για να αφήσει το καράβι να βουλιάξει.

 

Λεπτομέρεια που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη: Από τον επόμενο μήνα θα αρχίσουν να εκδικάζονται οι πρώτες από τις προσφυγές που έχει κάνει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και κρατούσαν «παγωμένες» τις οφειλές προς το Δημόσιο. Κατά συνέπεια, όποια ποσά επιδικάζονται θα πρέπει να πληρώνονται, γι’ αυτό και πλέον υπάρχει και πίεση χρόνου.

 

Scroll to top