Barcelona-Messi-Neymar

16/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ενδεκάδα χωρίς τον Λιονέλ Μέσι!

Εξω ο Αργεντινός σούπερ σταρ, κανένας παίκτης της Μπαρτσελόνα, εκτός και ο Αριεν Ρόμπεν.
      Pin It

Εξω ο Αργεντινός σούπερ σταρ, κανένας παίκτης της Μπαρτσελόνα, εκτός και ο Αριεν Ρόμπεν

 

Του Θ. Ασημακόπουλου

30

Θεωρητικά, αν ζητούσαμε απ’ οποιονδήποτε ποδοσφαιρόφιλο πάνω στον πλανήτη να σχηματίσει την κορυφαία ενδεκάδα του κόσμου, δεν θα άφηνε εκτός τον Λιονέλ Μέσι.

 

Κι όμως… Στη μεγάλη ψηφοφορία που έκανε η UEFΑ στο site της, ο Αργεντινός επιθετικός της Μπαρτσελόνα δεν υπάρχει πουθενά!

 

Γύρω στα 6,3 εκατομμύρια φίλαθλοι διάλεξαν τους 11 εκλεκτούς του 2013. Κι όπως βλέπετε στο γήπεδο που συνοδεύει το κείμενο, δεν θεώρησαν ικανό τον Μέσι να βρίσκεται μέσα. Τουλάχιστον σε σχέση με τον Κριστιάνο Ρονάλντο και τον Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, που απαρτίζουν το επιθετικό δίδυμο.

 

Γενικά, κανένας ποδοσφαιριστής της Μπαρτσελόνα δεν συγκαταλέγεται, κάτι που συνέβη για τελευταία φορά το 2003. Κι αν για τον Μέσι η ετυμηγορία του κοινού είναι δίκαιη, δεν ισχύει το ίδιο για τον Αντρές Ινιέστα.

 

Πάντως, η μεγαλύτερη έκπληξη δεν είναι η απουσία του Μέσι από την κορυφαία ενδεκάδα, αλλά αυτή του Αριεν Ρόμπεν! Ο Ολλανδός πήρε σχεδόν μόνος του τον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου, αλλά υποσκελίστηκε από τον Μπέιλ, τον Ριμπερί και τον Ρόις.

 

Επίσης, εντύπωση προκαλεί (και εδώ) η παρουσία του Σέρχιο Ράμος, του πλέον αδύναμου κρίκου στην άμυνα της Ρεάλ Μαδρίτης εδώ και πολλά χρόνια…

 

«Δικαιοσύνη» αποδόθηκε και στη θέση του αριστερού μπακ. Οι «ειδικοί» της FIFΑ ψήφισαν τον… Ντάνιελ Αλβες, ο οποίος είναι δεξί μπακ, και όχι τον Αλάμπα που προτίμησε ο κόσμος.

 

Τις περισσότερες ψήφους δεν τις πήρε ο Κριστιάνο (420.391) όπως αναμενόταν, αλλά ο Φίλιπ Λαμ (444.252). Αντίθετα, τις λιγότερες από την ενδεκάδα έλαβε ο Ρόις (231.064), προφανώς ελάχιστες παραπάνω από τον Ρόμπεν.

 

Αναμφίβολα, η ψήφος 6.300.000 φίλων του ποδοσφαίρου αποτελεί ένα πολύ σημαντικό δείγμα.

 

Ομως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η UEFA, το 71% των ψηφισάντων είναι άτομα κάτω των 25 ετών (και 22% ανήλικοι) και μόλις το 1% που ψήφισε έχει ηλικία άνω των 50.

 

Αρα, δεν υπάρχει ομαλή ηλικιακή στρωματοποίηση και τα αποτελέσματα ίσως να μην απηχούν απόλυτα την κοινή γνώμη. Αλλωστε, ομάδα χωρίς Μέσι θα μπορούσε να υπάρξει. Χωρίς αμυντικό χαφ όμως, ποτέ…

 

Scroll to top