16/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

τετΡΑΔΙΟ

      Pin It

Του Δημήτρη Κανελλόπουλου

 

Τέσσερα τα καινούργια ραδιόφωνα των αθηναϊκών FM, ευκαιρία σήμερα να τα δούμε λίγο πιο αναλυτικά:

 

* Μέντα 88

 

Το νέο ραδιόφωνο ενός νέου επιχειρηματία στα ερτζιανά – Νίκος Μπιλίρης, εταιρεία Διαπασών. Ο Μέντα 88 (πρώην OASIS που έπαιζε λαϊκά) είναι ένα ραδιόφωνο που έρχεται να καλύψει το κενό που άφησε πίσω του το λουκέτο στο Δεύτερο Πρόγραμμα. Ιδιο στιλ με το Δεύτερο, ίδια σχεδόν πρόσωπα, αντίστοιχο ρεπορτόριο. Αντώνης Ανδρικάκης και Μαργαρίτα Μυτιληναίου οι επικεφαλής του, καλό ελληνικό τραγούδι (κι ελάχιστo ξένo), cool μικρόφωνα. Λειτουργεί εδώ κι έναν μήνα αναζητώντας ακόμα τα πατήματά του. Θέλει χρόνο και θέλει επίσης κι ένα… άλμα στον χρόνο ώστε οι συντελεστές του να καλύψουν το χαμένο έδαφος, όσο καιρό παρέμειναν εκτός μικροφώνων. Αξίζει.

* Παραπολιτικά FM 90,1

 

Το νέο ραδιόφωνο της ομώνυμης σαββατιάτικης εφημερίδας του Γιάννη Κουρτάκη. Ειδησεογραφικό θα είναι, αγοράζει την άδεια από τη Ραδιοτηλεοπτική ΑΕ στην οποία κύριος μέτοχος ήταν το… ορθόδοξο ΚΚΕ. Δεν έχει βγει ακόμα on air, μόνο μουσική παίζει και διαφημιστικά μηνύματα, σύντομα όμως θα εκπέμπει κανονικά. Περιμένουμε να ακούσουμε. Ο σταθμός θα στελεχωθεί ως επί το πλείστον με δημοσιογράφους από την εφημερίδα.

● Στα σκαριά βρίσκεται ένα ακόμα ραδιόφωνο από τον Γιάννη Κουρτάκη, να δούμε μόνο αν θα προχωρήσει το εγχείρημα. Υπάρχουν σκέψεις, γίνονται συζητήσεις δηλαδή, για μετατροπή του Παρέα 104 σε οπαδικό ραδιόφωνο. Του Ολυμπιακού.

* Hit 88.9

 

Ο Freedom 88.9 μάς τελείωσε και από Δευτέρα γίνεται Hit Radio. Ενα ραδιόφωνο που έπαιζε καλό ροκ (ελληνικό κυρίως αλλά και λίγο ξένο) αλλάζει και γίνεται ένας ακόμα σταθμός της μπάντας που θα παίζει ξένες επιτυχίες. Η συχνότητα ανήκει στην Αλεξάνδρα Δασκαλοπούλου (όπως και ο Εν Λευκώ 87.7 επίσης). Το πείραμα του Freedom 88.9 δεν περπάτησε, ίσως γιατί δεν αφήνει πλέον χώρο και ο Μελωδία 99.2. Δεν το δούλεψαν όμως σωστά το project οι υπεύθυνοι της συχνότητας. Αλλά πόσο χρειαζόμαστε έναν ακόμα σταθμό να παίζει επιτυχίες;

 

* Hot 104.6

 

Καλή ώρα σαν αυτόν που παίζει μόνο επιτυχίες και, ακόμα χειρότερα, τις ίδιες και τις ίδιες επιτυχίες σε repeat. Επανήλθε στα FM ο Hot FM μετά από κάποια χρόνια σιωπής – πήρε το πράσινο φως από το ΕΣΡ προ διμήνου περίπου. Δεν διαθέτει παραγωγούς, παίζει μόνο μουσική και, αποκλειστικά, μόνο επιτυχίες (της εποχής και του συρμού). Παλιότερα ήταν πολύ ψηλά στις ακροαματικότητες, να δούμε αν θα τα καταφέρει και τώρα.

*ΕΔΡ

 

Και περιμένουμε και τα… νέα ραδιόφωνα της ΕΔΡ. Ηδη ακούγεται ένα… ταλαίπωρο που μόνο με ραδιόφωνο δεν μοιάζει. Και αναμένονται το προσεχές διάστημα το Τρίτο Πρόγραμμα και το Kosmos.

 

www.e-tetradio.gr

 

Scroll to top