21/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Αν ο Σιόβας τραυματιζόταν την… 1η Φεβρουαρίου;

Ο Μίτσελ επικαλείται την απουσία του τραυματία σέντερ μπακ για να φέρει δικό του αμυντικό, βάζοντας γκάζια στα αποδυτήρια μετά τα 3 «λευκά» ημίχρονα.
      Pin It

Ο Μίτσελ επικαλείται την απουσία του τραυματία σέντερ μπακ για να φέρει δικό του αμυντικό, βάζοντας γκάζια στα αποδυτήρια μετά τα 3 «λευκά» ημίχρονα

 

Του Μ. Μορφονιού

 

Πώς έγινε και «γύρισε» ο Ολυμπιακός από τις διακοπές των εορτών με δύο τεσσάρες σε βάρος της Καλλονής αλλά και του «σκληρού» Αστέρα Τρίπολης στο Κύπελλο και στη συνέχεια περιορίστηκε σε επίδοση μόλις δύο τερμάτων στις αναμετρήσεις με Ατρόμητο και Λεβαδειακό;

 

Θεωρητικά η παγίδα για τους παίκτες του Μίτσελ βρισκόταν στην «πρώτη φάση». Ομως η «στιγμή» που όπως φαίνεται έχει σημαδέψει την ομάδα στην καινούργια χρονιά δεν ήταν άλλη από τον τραυματισμό του Δημήτρη Σιόβα, την παραμονή της αναμέτρησης με τον Ατρόμητο.

 

Το «σοκ» ήταν μεγάλο για τους παίκτες, αλλά ίσως και να έγινε πιο επώδυνο, όταν μετά το 0-0 στο Περιστέρι ο Μίτσελ βγήκε και ζήτησε αμέσως αντικαταστάτη εν όψει των αναμετρήσεων με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

 

Μέσα σε μια στιγμή ο Σιόβας θα ένιωσε μεγαλύτερη αβεβαιότητα, η «Ιθάκη» του Αβραάμ Παπαδόπουλου, που συνεχίζει το ταξίδι της επιστροφής, εξαφανίστηκε από τον χάρτη, ο Παπάζογλου κατάλαβε ότι δεν είχε καμία τύχη να παίξει ξανά στην Ευρώπη, ενώ ο… Αυλωνίτης καλύτερα να μην το μάθαινε ποτέ.

 

Τρία συνεχόμενα ημίχρονα στο «μηδέν» έμεινε ο Ολυμπιακός, μαζί με το πρώτο εναντίον του Λεβαδειακού, κι ο Μίτσελ τα έβαλε με τους παίκτες του στην ανάπαυλα του συγκεκριμένου αγώνα, δηλώνοντάς τους ότι θα έπρεπε να είχε κάνει πολλές αλλαγές.

 

Αυτό που θα πρέπει να ξέρει όμως ο Ισπανός τεχνικός είναι ότι ο σεβασμός δεν επιβάλλεται, αλλά κερδίζεται. Κι ο προκάτοχός του Ερνέστο Βαλβέρδε τα είχε καταφέρει σε αυτόν τον τομέα, επιδεικνύοντας δύο βασικά στοιχεία: τη γνώση και τη δικαιοσύνη.

 

Αυτά είναι τα «όπλα» του (εκάστοτε) προπονητή, αν θέλει να κρατήσει «δικά του» τα αποδυτήρια. Και πραγματικά θα είναι οξύμωρο για τον Μίτσελ να έχει ξεπεράσει με επιτυχία τις δυσκολίες του πρώτου μισού, όταν η ομάδα του πέτυχε την πρόκριση στις 16 καλύτερες του Τσάμπιονς Λιγκ και «καθάρισε» το πρωτάθλημα και να μπει σε μπελάδες τώρα στα καλά καθούμενα.

 

Η μέθοδος της «τεχνητής τρικυμίας» χρησιμοποιείται από αρκετούς προπονητές που θέλουν να προκαλέσουν τον… συναγερμό των παικτών, όπως έκανε ο Μίτσελ με την προπόνηση που σας λέγαμε την προηγούμενη εβδομάδα.

 

Ομως ο ίδιος είχε δώσει ρεπό μετά τον Ατρόμητο και απουσίαζε από την εργασία της Τρίτης λόγω της μετάβασής του στην Ισπανία.

 

Τώρα, μπροστά στο δίλημμα του κεντρικού αμυντικού, χωρίς να έχει εντελώς άδικο -για να είμαστε δίκαιοι- έχει ψηφίσει κάποιον «ξένο», αλλά μέχρι πρότινος έλεγε ότι προτιμούσε να δουλεύει με τους παίκτες που είχε ξεκινήσει από το καλοκαίρι!

 

Κι αν προέκυπτε η άτυχη στιγμή του Σιόβα την 1η Φεβρουαρίου; Θα έπαιζε χωρίς στόπερ ο Ολυμπιακός, αν και διαθέτει άλλους τρεις-τέσσερις που θεωρητικά μπορούν να αγωνιστούν;

 

Scroll to top