EU-Serbia

22/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

ΚΟΣΜΟΣ

Ρομπάι: Νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΕΕ – Σερβίας

Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Σερβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησαν, με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμαν Βαν Ρομπέι να δίνει τις ευχές του.
      Pin It

Ευχές για καλή αρχή των διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ έδωσε ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, υπογραμμίζοντας ότι ανοίγει νέο κεφάλαιο στις σχέσεις ΕΕ – Σερβίας.

Κατά τη χθεσινή συνάντησή του με τη σερβική αντιπροσωπεία στις Βρυξέλλες, μετά την πρώτη διακυβερνητική διάσκεψη Σερβίας – ΕΕ, ο κ. Ρομπάι τόνισε ότι είναι σημαντικό να συνεχιστούν ο διάλογος Βελιγραδίου– Πρίστινας και η «μάχη» κατά της διαφθοράς και του οργανωμένου εγκλήματος.

Ο πρωθυπουργός της Σερβίας, Ίβιτσα Ντάτσις, επικεφαλής της σερβικής αντιπροσωπείας που μετέβη στις Βρυξέλλες, δήλωσε ότι η χώρα έχασε πολύ χρόνο και ότι την έχουν προσπεράσει τα πρώην μέλη του ανατολικού μπλοκ, τα οποία εν τω μεταξύ έγιναν πλήρη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Σήμερα έχουν τρεις έως τέσσερις φορές μεγαλύτερα έσοδα απ΄ ό,τι πριν, ενώ εμείς είμαστε στο επίπεδο του 65% του ΑΕΠ του 1989» είπε ο κ. Ντάτσιτς, σημειώνοντας ότι η χώρα πρέπει να κάνει ταχύτατα βήματα για να καλύψει τον χαμένο χρόνο.

efsyn.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Scroll to top