22/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Διαπόμπευση ανήλικου Ρομά από την ΕΛ.ΑΣ.

Δελτίο Τύπου, λες και είναι ο χειρότερος εγκληματίας που περπάτησε σ’ αυτή τη Γη, για τη σύλληψη του 11χρονου, από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών για «κλοπή και εκβίαση».
      Pin It

Δελτίο Τύπου, λες και είναι ο χειρότερος εγκληματίας που περπάτησε σ’ αυτή τη Γη, για τη σύλληψη του 11χρονου, από την υποδιεύθυνση ασφαλείας Πατρών για «κλοπή και εκβίαση»

 

Η σύλληψη ενός 11χρονου παιδιού είναι δυσάρεστη είδηση. Η διαπόμπευσή του από το κράτος είναι ακόμα χειρότερη. Διαπόμπευση ενός ανηλίκου έχουμε όταν ανακοινώνεται από την Αστυνομία η σύλληψη ενός 11χρονου Ρομά για «κλοπή και εκβίαση», λες και είναι ο χειρότερος εγκληματίας που περπάτησε σ’ αυτή τη Γη.

 

Σύμφωνα λοιπόν με το δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Αστυνομική Διεύθυνση Δυτικής Ελλάδας, άνδρες της υποδιεύθυνσης ασφάλειας Πατρών συνέλαβαν προχθές ένα 11χρονο αγόρι στην πλατεία Ελευθερίας στην Πάτρα με την κατηγορία ότι έκλεψε και εξεβίαζε μια 50χρονη γυναίκα. Η κλοπή της τσάντας της γυναίκας έγινε τον προηγούμενο μήνα και, σύμφωνα με τη δικογραφία που σχηματίστηκε, ο 11χρονος την πλησίασε και της ζήτησε 20 ευρώ για να της επιστρέψει κάποια ταξιδιωτικά έγγραφα που βρίσκονταν στην τσάντα. Εκεί βρέθηκαν και οι αστυνομικοί οι οποίοι και τον συνέλαβαν.

 

Εννοείται πως στην ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. τονίζεται πως πρόκειται για παιδί Ρομά, το οποίο θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Πατρών και εννοείται επίσης πως όλα τα ενημερωτικά μπλογκ της Αχαΐας παρουσίασαν την είδηση με πηχυαίους τίτλους χωρίς κανένας να προβληματιστεί για την αντιμετώπιση και κυρίως για το μέλλον του 11χρονου αγοριού. Το γεγονός επίσης ότι τονίζεται πως το αγόρι είναι Ρομά, σε μια εποχή και σε μια χώρα που οι έλεγχοι στους Ρομά είναι συνεχείς και συχνά ξεπερνούν τα όρια της εμμονής και της εμπάθειας, επίσης θα έπρεπε να μας προβληματίσει. Το μοναδικό μάθημα που θα πάρει ο 11χρονος είναι πως κανείς δεν νοιάζεται γι’ αυτόν.

 

Δημήτρης Τερζής

 

Scroll to top