kouvelis

22/01/14 ONLINE ΕΚΔΟΣΗ

Αναταράξεις (και) στη ΔΗΜΑΡ λόγω «58»

Από στελέχη της πλειοψηφίας ασκήθηκε έντονη κριτική στα τρία στελέχη της μειοψηφίας (Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο) που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση των «58» που έγινε στο Περιστέρι.
      Pin It

Η κίνηση των «58» προκάλεσε εμφύλια διαμάχη στη ΔΗΜΑΡ, όπως και στο ΠΑΣΟΚ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Δημοκρατικής Αριστεράς που συνεδρίασε σήμερα (Τετάρτη) επί τρίωρο, αναφέρθηκε στις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και κυρίως στο θέμα της κίνησης των «58» και τη χθεσινή προαναγγελία δημιουργίας νέου φορέα με νέο όνομα, σύμβολα, πρόγραμμα και πρόσωπα, σε εκδήλωση που έγινε στο Περιστέρι.

Από στελέχη της πλειοψηφίας ασκήθηκε κριτική στα τρία στελέχη της μειοψηφίας (Σπύρο Λυκούδη, Γρηγόρη Ψαριανό και Ανδρέα Παπαδόπουλο) που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση των «58», ενώ ανάλογη κριτική διατύπωσαν μέλη της μειοψηφίας στην Εκτελεστική Επιτροπή προς την πλειοψηφία, για τις επαφές και τις συζητήσεις με παράγοντες και προσωπικότητες του χώρου της Κεντροαριστεράς που έχουν επιφυλάξεις με την πρωτοβουλία των «58».

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, αναφέρθηκε στη συγκρότηση του προοδευτικού πόλου με βάση τις αποφάσεις του Συνεδρίου και ενημέρωσε για τις σχετικές διεργασίες που έχουν γίνει και για το σημείο που βρίσκονται οι διαδικασίες. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του κόμματος, ο γραμματέας της Κ.Ε., Θανάσης Θεοχαρόπουλος εισηγήθηκε τον προγραμματισμό δράσης του κόμματος για την επόμενη περίοδο. Η εισήγηση περιελάμβανε τις προτεινόμενες αρχές οργάνωσης, τον τρόπο που θα προωθηθεί το άνοιγμα του κόμματος στην κοινωνία, τη διάρθρωση σε τομείς και επιτροπές, το χρονοδιάγραμμα προετοιμασίας εν όψει των αυτοδιοικητικών εκλογών και των ευρωεκλογών, καθώς και τα κυριότερα σημεία προγραμματισμού.

Όσο για τις ευρωεκλογές, για τις οποίες υπήρξε ειδικός κύκλος συζήτησης, ανακοινώθηκε πως η Δημοκρατική Αριστερά θα επιχειρήσει να συνδέσει το ελληνικό ζήτημα με τις γενικότερες ευρωπαϊκές προοπτικές και θα επιμείνει στην κατεύθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Παράλληλα, στις εκλογές για την Περιφερειακή αυτοδιοίκηση η Δημοκρατική Αριστερά «θα επιδιώξει συμπαρατάξεις στη βάση προγραμματικών συμφωνιών, που θα αποτυπώνουν μια προοδευτική και δημοκρατική αντίληψη για τα κοινωνικά και αναπτυξιακά ζητήματα της περιφέρειας και την έξοδο από την κρίση».

Σχετικά θέματα:

 

efsyn.gr

 

Scroll to top