23/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΑ

      Pin It

„Δημοσκόπηση

 

«Θέλουν ν’ αγιάσουν» εκεί στη Ν.Δ., αλλά η πραγματικότητα δεν τους αφήνει. Σε έρευνα της εταιρείας Pulse RC που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Το Ποντίκι», ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 3 μονάδες της Ν.Δ. Ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 23%, η Ν.Δ. 20%, η Χρυσή Αυγή 11%, το ΠΑΣΟΚ 5,5%, το ΚΚΕ 5%, οι ΑΝ.ΕΛΛ. 4,5% και η ΔΗΜΑΡ 2,5%. Η διαφορά διατηρείται και στην αναγωγή επί των εγκύρων, δηλαδή ΣΥΡΙΖΑ 25,5%, Ν.Δ. 22,5%, Χρυσή Αυγή 12%, ΠΑΣΟΚ 6%, ΚΚΕ 5,5%, ΑΝ.ΕΛΛ. 5% και ΔΗΜΑΡ 3%. Δύσκολοι καιροί για εκπροσώπους Τύπου, τώρα που έφυγε και ο Σ. Τσιώλης από τον ΠΑΣ Γιάννινα…

 

Φ.Π.

 

………………………………………

 

„Πολιτική ειρήνη;

 

Αιχμές προς το υπουργείο Εξωτερικών, με αφορμή με την καθυστέρηση αναχώρησης συριακού αεροσκάφους, με επιβάτες την αντιπροσωπεία της Συρίας στην Ελβετία για τη διάσκεψη «Γενεύη 2», από τον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών, άφησε ο επικεφαλής της ευρωλίστας των Οικολόγων Πράσινων. «Το αεροσκάφος, όπως όλες οι πηγές επιβεβαιώνουν, διέθετε όλα τα αναγκαία έγγραφα πτήσης. Ποιος ο σκοπός να πληγεί το κύρος της μιας πλευράς αυτού του πολέμου, λίγες μόνον ώρες πριν οι αντιμαχόμενες πλευρές καθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων;» διερωτάται ο Βαγγέλης Πισσίας, προσθέτοντας: «Γιατί η χώρα μας δεν ωφελείται και δεν ωφελεί, δεν συνεισφέρει, με ενεργές πολιτικές ειρήνης στην περιοχή; Γιατί κάποιοι γίνονται εντολοδόχοι;».

 

Τ.Τ.

 

………………………………………..

 

„Τι είναι οι «58»;

 

«Οι 58 δεν είναι Κεντροαριστερά, είναι Κεντροδεξιά», δήλωσε χθες ο Γιάννης Πανούσης (Ρ/Σ Στο Κόκκινο). Αναμενόμενο, καθώς ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ εξαρχής είχε εισηγηθεί στον Φώτη Κουβέλη ότι ο προοδευτικός κεντροαριστερός πόλος δεν συγκροτείται με το ΠΑΣΟΚ αλλά με τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

Δ.Κ.

 

…………………………………………

 

„Αλληλοκατηγορίες

 

Επίθεση κατά της Νέας Δημοκρατίας με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή Δ. Χριστογιάννη εξαπέλυσαν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, αφήνοντας υπαινιγμούς για «τάσεις νεοφασισμού». «Οι Ανεξάρτητοι Ελληνες δεν χρειάζεται να απαντήσουμε στην κυρία Βούλτεψη, που είπε ότι η Νέα Δημοκρατία δεν έχει τάσεις νεοφασισμού», τονίζεται σε ανακοίνωσή τους, που καταλήγει: «Την απάντηση έδωσε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Χριστογιάννης, που δήλωσε ότι η χούντα ήταν επανάσταση». Ο,τι γράφει, δεν ξεγράφει!

 

Τ.Τ.

 

……………………………………….

 

„Της τροπολογίας…

 

Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια για τον βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ. Δημ. Χριστογιάννη, που χαρακτήρισε τη χούντα «επανάσταση»: Ο κ. Χριστογιάννης ήταν ένας εκ των τριών βουλευτών, οι οποίοι υπέγραψαν τον Απρίλιο του 2013 τη σκανδαλώδη τροπολογία που απάλλασσε από το αδίκημα της απιστίας τις διοικήσεις των τραπεζών οι οποίες έδωσαν «θαλασσοδάνεια» σε κόμματα, δήμους και δημόσιους φορείς. Το θέμα είχε αναδείξει τότε με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της η «Εφ.Συν.».

 

Χ.ΙΩ.

 

………………………………………..

 

„Οικολογικό «όχι»

 

Ευγενικά, αλλά αρνητικά, απάντησαν οι Οικολόγοι στην πρόσκληση της κίνησης των «58» να συμπορευτούν στο πλαίσιο της δημιουργίας της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, υπογραμμίζοντας ότι σε ολόκληρη την Ευρώπη Σοσιαλδημοκράτες και Πράσινοι αποτελούν χωριστά κόμματα. Λάθος πόρτα χτύπησαν οι «58»!

 

Δ.Κ.

 

……………………………………….

 

„Υποψηφιότητες

 

Τέλος στα σενάρια για υποψηφιότητά του για περιφερειάρχης Ηπείρου έβαλε ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης. Την υποψηφιότητά του συζητούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αναμενόταν να βρει θετική υποδοχή από τη ΔΗΜΑΡ, και από μεγάλο τμήμα του ΠΑΣΟΚ. Αρνητική δηλώνει για την Περιφέρεια και η βουλευτής Αρτας του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη, η οποία έχει εμπειρία στην τοπική αυτοδιοίκηση από τη συμμετοχή της σε δημοτικές εκλογές της Αρτας, στις οποίες κατέγραψε πολλές φορές υψηλά ποσοστά. Θα έχει συνέχεια συνεπώς η διερεύνηση από τον ΣΥΡΙΖΑ για ισχυρές υποψηφιότητες στην Ηπειρο.

 

Φιλ.Καρ.

 

…………………………………………

 

„Ηταν μικρός τότε!

 

«Τι ήταν η χούντα; Ηταν μια επανάσταση, μην κάνουμε συγκρίσεις με την τρομοκρατία» είπε στο Action24 o βουλευτής της Ν.Δ., Δημ. Χριστογιάννης, και συνέχισε υποστηρίζοντας πως υπάρχουν στελέχη στη Νέα Δημοκρατία που «συμπαθούν τη χούντα και τους χουντικούς». Ωραίος ο βουλευτής Πιερίας αλλά το καλύτερο το είπε απαντώντας στη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Ολγα Γεροβασίλη: «Εγώ ήμουν μικρός εκείνη την εποχή και δεν θυμάμαι καλά». Εκτός του ότι η απάντηση μάς θυμίζει τον μακαριστό αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, ουσιαστικά δείχνει την ανοχή της Ν.Δ. στα άλλοτε «σταγονίδια», αλλά κυρίως το έλλειμμα επιχειρημάτων όσων καλούνται να «στηρίξουν» την κυβερνητική προπαγάνδα. Δίκαια αναρωτιόμαστε αν είναι κακός μαθητής μιας κακής δασκάλας όπως η εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος.

 

Φ.Π.

 

…………………………………………

 

„Τα… παλικάρια

 

Παλικάρια ο… Χριστόδουλος Ξηρός και τα μέλη της 17Ν, ενώ ο αρχηγός τους Αλέξανδρος Γιωτόπουλος πραγματικός… ήρωας. Αν και καταδικάστηκε 17 φορές σε ισόβια, εξακολουθεί να ισχυρίζεται ότι δεν είχε σχέση με την τρομοκρατική οργάνωση! Από τον Ξηρό, που έβαψε(;) τα μαλλιά του, διαφέρει γιατί διατηρούσε την κόμη του λευκή. Ετσι, δεν θα τον αναγνώριζαν, καθώς είχε αλλάξει το ονοματεπώνυμό του. Μέλος του ΚΚΕ αρχικά (1967-1968), αποχώρησε γρήγορα και έγινε ιδρυτικό στέλεχος μαοϊκής οργάνωσης, που θα μετέβαινε, υποτίθεται, στην Κούβα για «μαθητεία» στο αντάρτικο. Οταν η οργάνωση διχάστηκε, αυτός έμεινε στο κομμάτι που υποστήριζε τον ένοπλο αγώνα. Στρατιωτική θητεία δεν υπηρέτησε φυσικά. Ισως παρουσίαζε ενδιαφέρον η περίπτωση του πατέρα του, Δημήτρη. Οταν πέθανε το 1965, δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Καθημερινή» νεκρολογία-ύμνος του αρχισυντάκτη της, Αιμίλιου Χουρμούζιου.

 

Ν.Γ.

 

…………………………………………

 

„Αξιολογήσεις

 

Η υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Εύη Χριστοφιλοπούλου, δηλώνει ότι η αξιολόγηση δεν είναι τιμωρία, αλλά μέσο για να βελτιωθεί ο υπάλληλος. Για το 15% των υπαλλήλων που θα τοποθετηθούν στην κατώτατη βαθμίδα, δεν σημαίνει, σε καμία περίπτωση, απόλυση ή διαθεσιμότητα. Την άποψη αυτή δεν συμμερίζονται οι εργαζόμενοι. Δηλώνουν βέβαιοι ότι το «πάγωμα» της αξιολόγησης για το 2013 έγινε για να δημιουργηθεί μια τεράστια δεξαμενή υπαλλήλων προς απόλυση. Το 15% αντιστοιχεί σε περίπου 97.500 υπαλλήλους. Επιπλέον, σημειώνουν πως η ποσόστωση κινείται στα όρια της γελοιότητας. Πώς θα βαθμολογήσεις «κάτω από τη βάση» το προσωπικό καθαριότητας;

 

Στ.Ζ.

 

………………………………………..

 

„Αλλη μια αναστολή

 

Αποκαλύπτει, σχολιάζει και… λοιδορεί ο Δ. Ρίζος καθημερινά στον «Ελεύθερο Τύπο» και μάλιστα μας μαθαίνει και αρχαία ελληνικά μέσω βιβλίου του εθνικοσοσιαλιστή Κ. Πλεύρη. Μεγάλες ιδεολογικές συγκλίσεις, καθόλου παράξενες. Οι απλήρωτοι δημοσιογράφοι του συγκεκριμένου εκδότη γνωρίζουν άλλωστε τις ιδεολογικές του αναφορές. Εκείνο που δεν σχολιάζει και δεν λοιδορεί ο κ. Ρίζος είναι το πόσες ακόμα αναστολές για καταδίκες σε φυλάκιση απομένουν να πάρει ο ίδιος για χρέη, διότι έχουμε μετρήσει ήδη καμιά δεκαριά. Το χειρότερο είναι ότι συνεχίζει να λοιδορεί στη χώρα της τυφλής Δικαιοσύνης.

 

Α.Ψ.

 

………………………………………

 

„Εθελοντική αιμοδοσία

 

Νέα επίθεση εναντίον του τηλεοπτικού σταθμού Mega. Με ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή, ο βουλευτής Στάθης Παναγούλης χαρακτηρίζει το κανάλι «βασικό εκφραστή της διαπλοκής στη χώρα μας και μάλιστα με “εθελοντική αιμοδοσία” από την κρατική εξουσία». Αναφέρεται στην αναχρηματοδότηση των δανείων του σταθμού και ρωτά την κυβέρνηση «με ποια λογική χρηματοδοτείται τηλεοπτική επιχείρηση που ανήκει σε πανίσχυρους επιχειρηματίες με χρήματα από τράπεζες που ανακεφαλαιοποιήθηκαν με λεφτά των φορολογουμένων».

 

Χ.ΙΩ.

 

……………………………………….

 

Μετακομίζουν ή όχι;

 

Με κάθε ευκαιρία, οι δικαστικές αρχές αλλά και ο δήμαρχος του Πειραιά εκφράζουν την αντίθεσή τους στην ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης να στεγαστούν τα δικαστήρια της πόλης στο «στοιχειωμένο» συγκρότημα «Κεράνη» στην οδό Θηβών. Το ακριβοπληρωμένο ακίνητο, που αγοράστηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990, μένει από τότε στα αζήτητα, αφού κανένα υπουργείο δεν δέχεται να μετακομίσει στην περιοχή. Τις προάλλες, ο κ. Μιχαλολιάκος διαβεβαίωνε ότι τα δικαστήρια δεν θα πάνε στον «Κεράνη» και μάλιστα πέτυχε να αποσπάσει την έγκριση του πρωθυπουργού. Πάντως, με απόφαση του αναπληρωτή υπουργού ΠΕΚΑ Στ. Καλαφάτη και Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου, ξεκινούν οι διαδικασίες για τη διαμόρφωση του κτιρίου για τις ανάγκες των δικαστηρίων και άλλων δημοσίων υπηρεσιών του Πειραιά. Τι από τα δύο ισχύει;

 

Χ.ΤΖ.

 

Scroll to top