23/01/14 ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Συντονίζουν τις κινητοποιήσεις τους

Στον δρόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι για διαθεσιμότητες και απολύσεις.
      Pin It

Στον δρόμο οι δημόσιοι υπάλληλοι για διαθεσιμότητες και απολύσεις

 

Τις δράσεις τους απέναντι στον κυβερνητικό σχεδιασμό που προβλέπει διαθεσιμότητες και απολύσεις συντονίζουν ομοσπονδίες δημοσίων υπαλλήλων. Στη σχετική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της Ομοσπονδίας Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (εκτός από την ΟΛΜΕ, συμμετείχαν οι ΠΟΕ-ΟΤΑ, ΠΟΕ-ΔΟΥ, Ενωση Μηχανικών του Δημοσίου, Ομοσπονδία Εργαζομένων Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Ομοσπονδία Εργαζομένων υπουργείου Ανάπτυξης, Ομοσπονδία των Διοικητικών Υπαλλήλων των ΑΕΙ) εκφράστηκε η συνολική αντίθεση των εργαζομένων στην πολιτική κυβέρνησης – Ε.Ε. – ΔΝΤ και η κοινή τους θέληση να συντονίσουν το επόμενο διάστημα τις αγωνιστικές τους κινητοποιήσεις, με ιδιαίτερη ένταση και κλιμάκωση την περίοδο μεταξύ τελών Φεβρουαρίου και αρχών Μαρτίου.

 

Οι προτάσεις που κατατέθηκαν αναφέρουν:

• Απεργία και στάση εργασίας στις 7/2/14, ημέρα που εκδικάζονται στο ΣτΕ οι προσφυγές κατά της διαθεσιμότητας.

• Καθιέρωση ενός σταθερού τόπου ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις στην Αθήνα στην πλ. Κλαυθμώνος (κιόσκι).

• Συντονισμένες διακλαδικές διαμαρτυρίες διαθεσίμων – απολυμένων μία ημέρα κάθε εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας και στην περιφέρεια.

• Στις 30/1 διαμαρτυρία στον ΟΑΕΔ για τις απαράδεκτες συμβάσεις δουλείας «κοινωφελούς εργασίας».

• Στις 31/1 κοινά συλλαλητήρια σε όλες τις πόλεις, ενάντια στις διαθεσιμότητες – απολύσεις.

• Κομβόι αυτοκινήτων από Αλεξανδρούπολη – Θεσσαλονίκη – Λάρισα – Αθήνα στις 13 και 14/2 ενάντια σε ανεργία – απολύσεις – διαθεσιμότητες.

• Κινητοποίηση την ημέρα συνάντησης του υπ. Διοικ. Μεταρρύθμισης με την τρόικα στην Αθήνα.

 

Τα παραπάνω θα συζητηθούν τις προσεχείς ημέρες στα διοικητικά συμβούλια των ομοσπονδιών και θα επικυρωθούν στην επόμενη σύσκεψη την ερχόμενη Τρίτη. Θα πραγματοποιηθούν περιοδείες και συνελεύσεις σε όλους τους χώρους δουλειάς, ενώ την Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί κοινή συνέντευξη Τύπου. Οπως σημειώνουν εκπρόσωποι των εργαζομένων στην «Εφ.Συν.», υπάρχουν το κατάλληλο κλίμα και η θέληση για τον συντονισμό δράσεων που θέτουν ως μοναδικό στόχο την ανατροπή των κυβερνητικών σχεδίων για τον δημόσιο τομέα.

 

Στ.Ζ.

 

Scroll to top